Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari își dorește revanșa în fața lui CSU Sibiu în etapa a 25-a

CSO Voluntari își dorește revanșa în fața lui CSU Sibiu în etapa a 25-a

Sâmbătă, 25 martie, CSO Voluntari primește vizita lui CSU Sibiu, într-un meci din etapa a 25-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Cele două formații sunt despărțite de o singură victorie, astfel că partida are o miză importantă în lupta pentru obținerea unui loc cât mai bun în playoff.

CSO Voluntari a izbutit să lege trei victorii la rând (87-79 vs. FC Argeș Basketball, 84-76 vs. SCM U Craiova, 90-86 vs. CS Rapid București) și a urcat pe poziția a patra a clasamentului, având un bilanț de 7-7.

În schimb, CSU Sibiu a pierdut în ultima etapă la Timișoara, scor 92-79, după ce reușise șapte victorii în precedentele opt meciuri. Așadar, cu un bilanț de 6-8, gruparea lui Tomas Rinkevicius ocupă locul 6 în Top 10.

Pe lângă faptul că se pot apropia de poziția a treia și că joacă în fața propriilor suporteri, ilfovenii mai au un motiv pentru care își doresc victoria. În tur, sibienii au izbutit să se impună, grație unui coș marcat în ultima secundă de Roberts Blumbergs.

Finalul acelui duel a fost extrem de intens și, cu câteva secunde înainte de final, CSO Voluntari părea să aibă victoria în buzunar. Însă, la scorul de 71-73, gazdele au pornit pe un contraatac fulgerător, mingea a ajuns la Blumbergs, iar acesta a înscris coșul decisiv, spre bucuria suporterilor prezenți în Sala Transilvania.

Gaston Whelan și Rareș Uță au reușit câte 18 puncte în acel meci, în timp ce, pentru oaspeți, s-au remarcat Tekele Cotton (22 de puncte) și Toddrick Gotcher (21 de puncte).

Ambele formații au efectuat câte un transfer de la ultima întâlnire directă. Vicecampioana României l-a adus la Voluntari pe Dominic Morris, un jucător de poziția 5, iar galben-albaștrii l-au semnat pe Paolo Marinelli.

Din punct de vedere statistic, CSO Voluntari stă mai bine la recuperări (36.5 – 35.1), la turnoveruri (12.4 – 14.5) și la procentajul aruncărilor libere (76.7% - 69.7%). În schimb, CSU Sibiu dă mai multe puncte (80.3 – 81.7), adună mai multe pase decisive (16.1 – 17.2), face mai multe intercepții (6.0 – 7.6), pune mai multe capace (1.7 – 2.6), este mai eficientă (89.5 – 91.2) și aruncă mai bine atât din interiorul semicercului (54.0% - 55.6%), cât și de la distanță (32.7% - 35.0%).

Confruntarea dintre CSO Voluntari și CSU Sibiu are loc sâmbătă, 25 martie, de la ora 18:30 și poate fi vizionată doar pe FRB TV.

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!