Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari își trece în cont a treia victorie la rând în Top 10

CSO Voluntari își trece în cont a treia victorie la rând în Top 10

CSO Voluntari s-a impus pe terenul Rapidului la capătul unui duel echilibrat în singura confruntare a zilei din Liga Națională de Baschet Masculin. Vicecampionii au câștigat cu 90 la 86 această partidă care a contat pentru etapa cu numărul 24.

Rapid: Jay Threatt, Mladen Jeremic, Matei Dorneanu, Tyler Stone, Alex Olah

Voluntari: Lucas Tohătan, Maurice Watson, David Vida, Rasheed Moore, Eric Thompson

În urma unor ratări din partea ambelor echipe, Rapid a deschis scorul și Dorneanu făcea 6-2, pentru ca la scurt timp Tohătan să răspundă cu un layup și pe un atac viitor rata șansa egalării, în schimb Stone reușea să mărească diferența la cinci puncte, 9-4. CSO Voluntari a putut să restabilească egalitatea la jumătatea primului sfert, Bilinovac având un floater prin care oprea seria oaspeților, apoi Moore scutura plasa de la distanță după multe atacuri ratate de ambele părți și vicecampioana prelua conducerea, 11-12. Pe finalul sfertului Rapid a trecut din nou în față, Yankovitz și Stone ajutându-i pe giuleșteni să termine primele 10 minute cu 16-14 pe tabelă.

Tripla lui Torok tăia handicapul Voluntariului la un singur punct (18-17), moment după care au venit reușitele lui Threatt și Conger, iar vicecampionii cereau time-out la 23-17. Rapid se desprindea în premieră la peste 10 puncte cu reușita de la distanță a lui Threatt (28-17), run-ul gazdelor oprindu-se după un layup venit din partea lui Tohătan, tot el marcând și de la distanță la 30-22, atunci când Tudor Costescu folosea un timp de odihnă. Voluntari a ajuns la trei puncte în urmă (30-27), atunci când Conger marca din nou pentru Rapid, repriza terminându-se cu gazdele la conducere, 42-40, după ce diferența maximă în ultimele trei minute a fost de șase puncte, reușita finală aparținându-i lui Gotcher din spatele arcului de cerc.

Moore a egalat situația în debutul reprizei secunde și Voluntari prelua conducerea cu tripla lui Tohătan de la 44-45, apoi același Moore puncta de la distanță pentru 48-50 după trei minute de la reluarea jocului. Bilinovac punea Rapidul în față cu un layup după liberele împărțite ale lui Olah, Jeremic ajungând apoi și el la linia de fault pentru 53-52, Watson și Moore înscriind apoi pentru Voluntari și Stone reducea diferența la un singur punct (55-56). Voluntari prindea o serie de șase puncte la rând și Thompson finaliza cu dunk pentru 55-62, moment urmat de un time-out pentru gazde, în ultimele două minute ale acestui parțial giuleștenii venind la patru puncte în urmă, 62-66.

Morris și Conger au punctat pentru echipele lor în startul sfertului patru, Threatt fiind precis din colțul terenului și Bilinovac l-a copiat cu încă o triplă, ajungându-se la 70-68 pentru Rapid. Oaspeții au replicat bine după un time-out și Torok făcea 70-73, nu la mult timp apoi Olah egalând tot cu un coș de la distanță, Rapid trecând în față apoi cu liberele lui Jeremic de la 79-77. Mo Watson îi ducea pe cei de la CSO Voluntari la conducere cu puțin peste un minut rămas până la final, apoi Threatt a răspuns cu un coș de la distanță și Olah rata două libere importante, pentru ca apoi Watson să pătrundă spre coș și înscria la 84-86 cu șapte secunde rămase pe cronometru. Giuleștenii au pierdut posesia pe o repunere, Watson și Gotcher și-au transformat liberele și Bilinovac stabilea scorul final, CSO Voluntari reușind să câștige cu 86 la 90.

Ambele vor evolua sâmbătă în etapa a 25-a, Rapid urmând să se dueleze cu CSM Oradea, iar CSO Voluntari o să primească vizita lui CSU Sibiu.

Rasheed Moore a încheiat cu 21 de puncte (9/12 din acțiune) și 5 recuperări, Lucas Tohătan urmându-l cu 19 puncte și 3 pase decisive, iar Mo Watson a adunat 16 puncte, 12 assist-uri și 6 recuperări.

Jay Threatt și Demitrius Conger au avut câte 20 de puncte pentru Rapid, primul fiind la un assist distanță de double-double. Această performanță a reușit-o următorul marcator al echipei, Tyler Stone, prin cele 13 puncte și 11 recuperări.

*foto: Facebook Baschet Rapid

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Hopa
    Se complică lucrurile. Să-și revină Voluntari sau se desumflă Rapidul ? Ma opresc aici cu comentariul pentru că cunosc o unghiuță care abia așteaptă să vireze discuția spre Cluj, Guzman, rangă, bancă etc.

    cu 1 an în urmă (21.03.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Meci f placut de urmarit
    Rapid a incercat din rasputeri insa Voluntari a profitat de absentele lor si a castigat un meci f important pt mentinerea in cursa pt poz.4.
    M.a bucurat ca din nou cei 3 romani de la Voluntari au facut un meci f. bun...68 minute..38 pte...peste 20 aruncari [al treilea meci consecutiv]. Tranzitia spre ,,faimoasele 80 min,, se pare ca nu vor pune probleme deosebite la acest club.
    Ma bucur ca si Dorneanu creste cu fiecare meci si e nemaipomenit ca are sansa sa joace minute bune la o echipa de nivelul Rapidului.
    Sa vedem ce ne aduce ziua de miine.

    cu 1 an în urmă (21.03.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    E posibil
    Ca Voluntari sa ajunga la poz.3, care parea sigura pt Rapid la un moment dat.
    Voluntari si.a revenit deja de multisor imi pare mie, echipa arata si joaca cu totul altfel de cand a venit noul antrenor, iar Rapid nu poate sa isi continue parcursul de pana acum, fara Kariniauskas, Barovic si Gârbea

    cu 1 an în urmă (22.03.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Este posibil matematic, fara indoiala, dar totusi putin probabil, tinand cont de faptul ca ambele echipe echipe mai au doar 4 meciuri de disputat, iar Rapid are avantajul la egalitate de puncte. Cred ca obiectivul celor de la Voluntari ramane consolidarea locului 4 si atingerea consistentei in joc.

      cu 1 an în urmă (22.03.2023)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Ai dreotate
    Doar teoretic este posibil, practic nu prea..am vazut di eu schedule acum!

    cu 1 an în urmă (22.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!