Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari joacă la Galați în etapa a 18-a din LNBM

CSO Voluntari joacă la Galați în etapa a 18-a din LNBM

CSO Voluntari va juca pentru ultima dată în Conferința A din Liga Națională de Baschet Masculin la Galați, în cursul serii de sâmbătă (20.01). Partida va conta pentru etapa cu numărul 18.

Ilfovenii pregătiți de Ainars Bagatskis s-au întors în țară după ce în prima parte a săptămânii au reușit să-și asigure locul în playoff-ul European North Basketball League. Voluntari a câștigat cu 92-78 pe terenul letonilor de la Valmiera Glass ViA și astfel duelul din 31 ianuarie cu Zielona Gora va fi important doar în privința unei clasări cât mai bune înaintea postsezonului din această întrecere.

În ceea ce privește Liga Națională, meciul de la Galați nu va avea vreun efect asupra ierarhiei din faza secundă. CSO Voluntari are 11-4 bilanț în Conferința A și va evolua mai departe în Top 10, în vreme ce gălățenii stau cu 2-13 și vor trece în grupa 11-18.

Privind ultimele 10 runde, ilfovenii se află în cea mai bună formă după U-BT Cluj, cu un total de opt victorii și doar două înfrângeri. În schimb, CSM Galați trece printr-o perioadă total diferită și a învins-o doar pe Laguna Sharks în perioada amintită.

Meciul tur, din Sala „Gabriela Szabo”, a adus o prestație ofensivă excelentă pentru „Troublemakers” în victoria cu 106 la 67. Trevon Allen și Rashard Odomes au marcat împreună 41 de puncte, iar Marlon Ruffin a răspuns cu 21 de puncte pentru CSM Galați. Succesul Voluntariului a venit după ce, la precedenta întâlnire directă, CSM Galați a reușit să câștige la o posesie diferență (84-81 pe 21 ianuarie 2023).

Ilfovenii au un record negativ departe de casă în situațiile în care s-au văzut conduși după 30 de minute. Trei din cele patru victorii în deplasare ale fostei câștigătoare a Cupei României s-au înregistrat când la pauză Lucas Tohătan și compania s-au aflat în avantaj. Defensiva lui CSM Galați a fost foarte modestă pe teren propriu în prima fază a campionatului, elevii lui Florin Nini având aproape 96 de puncte încasate în medie.

Doar la nivelul recuperărilor ofensive și la intercepții stă mai bine CSM Galați, restul datelor statistice fiind controlate de CSO Voluntari. În ambele tabere există câte un autohton cu cifre foarte bune la recuperări, fiind vorba despre Marius Ciotlăuș (9.0) și Titus Nicoară (6.3).

Jocul de la Galați va avea loc sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 18.00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Facebook CSO Voluntari Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!