Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari joacă pe teren propriu cu Steaua în runda a șasea din LNBM

CSO Voluntari joacă pe teren propriu cu Steaua în runda a șasea din LNBM

CSO Voluntari primește vizita Stelei București în etapa a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin, acest duel fiind ultimul programat vineri seara, 18 noiembrie.

Cele două au bilanț asemănător în conferința B, două victorii și două eșecuri, în același timp ambele venind după o înfrângere înaintea pauzei pentru meciurile naționalei. În privința coșaverajului diferența este mică, Steaua fiind cea care a marcat mai multe puncte, iar Voluntari a încasat cele mai puține din această conferință dintre echipele cu minim 4 meciuri jucate.

Roș-albaștrii au putut să câștige în sezonul trecut ambele partide cu eventuala vicecampioană a țării, de fiecare dată la limită, mai întâi 87-85 în tur și apoi 76-75 în retur. Acel insucces din urmă venea într-o perioadă în care CSO Voluntari avea să piardă patru meciuri din șase în LNBM pe parcursul lunii aprilie 2022.

Vicecampioana României are un debut greoi de sezon, pe lângă înfrângerile din campionat fiind învinsă în trei rânduri și în grupele FIBA Europe Cup. Până în acest punct al sezonului, CSO Voluntari nu a marcat niciodată minim 80 de puncte în LNBM, un capitol la care anul trecut ilfovenii stăteau mult mai bine după patru runde, când aveau aproape 81 de puncte în medie.

Atât Voluntari, cât și Steaua conduc liga la un capitol. Alb-albaștrii au cel mai bun procentaj de la libere (82.7%), iar „militarii” sunt formația cu cele mai multe recuperări ofensive în medie, 16.3 pe partidă. În schimb cele două sunt în partea inferioară la assist-uri, procentajele de la două puncte, intercepții și capace.

Eric Thompson și Peter Olisemeka sunt jucătorii care se remarcă în mod special individual la un detaliu, aceștia fiind printre cei mai buni recuperatori din campionat. Amândoi reușesc medii de double-double, stelistul fiind foarte bine poziționat și la eficiență.

Întâlnirea de la Voluntari are loc vineri seara, 18 noiembrie, de la ora 20.00 și o să fie transmisă pe Digisport 2, Prima Sport 2 și YouTube FRB TV.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!