Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari joacă pe terenul Lagunei București în debutul returului din LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
24.11.2023

CSO Voluntari joacă pe terenul Lagunei București în debutul returului din LNBM

Laguna București este singura echipă din Liga Națională de Baschet Masculin care nu a bifat nici măcar un succes în turul primei faze de campionat. Rechinii au o misiune aproape imposibilă în etapa a zecea când dau piept cu CSO Voluntari, una dintre cele mai în formă formații din România.

În deschiderea sezonului, Laguna a oferit o replică bună adversarilor doar în primul sfert, în care cele două grupări s-au anihilat reciproc. Tabela indica 15-15 după zece minute, dar la final Voluntari s-a impus cu 75-40 după ce au ținut ofensiva adversă la doar 15 puncte în toată repriza a doua.

Pentru echipa lui Ainars Bagatskis a urmat o scurtă perioadă dificilă din acel moment. Troublemakers au câștigat cu greu în fața Coronei Brașov, 88-93 după o repriză de prelungiri, pentru ca mai apoi să piardă cu Rapid București, respectiv U-BT Cluj-Napoca.

Din acel moment, formația de la marginea Capitalei a avut un parcurs perfect pe toate planurile, reușind să câștige trei meciuri de ENBL, cu Keila, Brno, respectiv Liege și alte patru în campionat cu SCM Timișoara, Dinamo București, CSM Târgu Jiu și CSM Galați.

De cealaltă parte, Laguna a suferit eșecuri drastice și în următoarele două etape, la 28 de puncte cu Timișoara, respectiv la 25 cu Dinamo. Echipa lui Milan Minic le-a oferit replici bune celor de la CSM Galați, CSM Târgu Jiu și Corona Brașov pentru ca mai apoi să încheie turul cu alte două înfrângeri categorice, cu Rapid București și U-BT Cluj-Napoca.

Thomas Smallwood, pivotul Lagunei, este principalul realizator al echipei sale, fiind liderul la puncte și recuperări în această tabără, cu medii de 14.4 puncte și 6.5 recuperări. La pase decisive se remarcă Stefan Mitrovic, cu 4.8 pe meci.

De partea cealaltă, Trevon Allen se remarcă în rolul de marcator pentru Troublemakers, cu o medie de 15.4 puncte, în timp ce la recuperări și pase decisive lideri sunt Titus Nicoară și Kwamain Mitchell, cu medii de 6.9, respectiv 3.8.

Confruntarea dintre Laguna București și CSO Voluntari are loc în Arena de Baschet sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!