Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari luptă cu Bakken Bears pentru trofeul ENBL

CSO Voluntari luptă cu Bakken Bears pentru trofeul ENBL

CSO Voluntari s-a calificat în finala European North Basketball League la prima prezență în această întrecere. Ilfovenii vor evolua în această seară, 10 aprilie, împotriva celor de la Bakken Bears, în încheierea ediției cu numărul trei a ENBL.

„Troublemakers” au ajuns cu ceva emoții în ultimul act, după ce au condus la o diferență importantă în semifinala cu Liege Basket. Belgienii au putut să revină de la -15 și în cele din urmă Kodi Justice a transformat liberele care au ajutat-o pe CSO Voluntari să câștige cu 80 la 79. De altfel, americanul a fost principalul marcator al partidei, cu 28 de puncte, și a stabilit un record în istoria fazei decisive din ENBL.

Asemenea lui Justice, care a început de pe bancă, Laszlo Polyak a avut o prestație reușită prin cele 15 puncte marcate exclusiv din aruncări de la distanță (5/8). Keyshawn Feazell (13 puncte, 7 recuperări, 3 intercepții) și JT Shumate (10 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări) au fost următorii marcatori ai Voluntariului.

Ilfovenii au terminat semifinala cu un procentaj de 72% la aruncările de două puncte, 31% de la distanță și 60% la libere. Numărul mingilor pierdute a reprezentat o problemă, elevii lui Ainars Bagatskis având 20 de turnovers împotriva lui Liege.

În a doua semifinală, Bakken Bears n-a lăsat-o pe Siauliai să conducă deloc și danezii au obținut o victorie clară, 90-77, în cadrul turneului final de pe teren propriu. „Urșii” au încheiat cu 43% la două puncte, 44% din spatele arcului de cerc și 73% la linia de fault, alături de 43 de recuperări dintre care 16 au fost ofensive.

Șase jucători au fost în double digits pentru Bakken Bears, iar doi s-au aflat foarte aproape de double-double. Malik Parsons a contribuit cu 19 puncte, Gustav Knudsen a avut 16 puncte, iar DeAndre Pinckney a totalizat 13 puncte și 9 recuperări.

Atât Voluntari, cât și Bakken Bears au ajuns în finală după un bilanț de 8-2 pe parcursul acestui sezon de ENBL. Singurele înfrângeri ale danezilor au venit în faza grupelor.

În ceea ce privește istoricul european, adversara lui CSO Voluntari are mai multă experiență după ce a disputat trei semifinale de FIBA Europe Cup în ultimii șase ani. Asemenea ilfovenilor, și Bakken Bears a ajuns în premieră într-o finală de cupă europeană.

Situația la nivelul statisticilor este destul de echilibrată. Voluntari stă mult mai bine la nivelul triplelor (37.8 - 31.8%), dar pierde lupta la assist-uri și recuperări. În același timp, ilfovenii au adus peste 100 de puncte în plus (382 - 280) de pe bancă față de oponenți și își transformă liberele cu un procentaj ridicat (80 - 67.5%).

Liderii celor două tabere sunt Trevon Allen (15.0 puncte) și Keyshawn Feazell (13.9 puncte), respectiv DeAndre Pinckney (17.1 puncte) și Malik Parsons (14.5 puncte). Darko Jukic și Skyler Bowlin au oferit cel puțin 4.5 assist-uri pe meci, fiind urmați de Kwamain Mitchell, cu 4.3 pase decisive pentru CSO Voluntari. Bowlin a ieșit în evidență cu 2.1 intercepții, iar Ryan Evans a contribuit până acum cu 1.2 capace pentru Bakken Bears.

Finala celei de-a treia ediții din ENBL va avea loc în această seară, 10 aprilie, la Aarhus și va fi oficiată de Oskars Lucis (Letonia), Dariusz Zapolski (Polonia), respectiv Andrada Csender (Danemarca). CSO Voluntari și Bakken Bears se vor duela începând cu ora 20.00, în direct pe Orange Sport 2 și pe canalul de YouTube al competiției.

*foto: ENBL

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!