Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari luptă pentru calificarea în faza următoare a FIBA Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
21.11.2022

CSO Voluntari luptă pentru calificarea în faza următoare a FIBA Europe Cup

CSO Voluntari luptă pentru a rămâne în cărțile calificării în următoarea fază din FIBA Europe Cup. Ilfovenii vor da piept cu Norrkoping Dolphins în penultima rundă a fazei grupelor într-o dispută programată pe terenul suedezilor miercuri, 23 noiembrie.

După două sezoane alături de echipă, Sașa Ocokoljic se desparte de echipa alături de care a câștigat două Cupe ale României și o medalie de argint în Liga Națională. Picătura care a umplut paharul a fost eșecul din weekend pe teren propriu cu CSA Steaua București, scor 77-79.

După această înfrângere, Voluntari are un bilanț de 2-3 în campionat. Victoriile au venit împotriva codașei Laguna București și în fața celor de la SCM Timișoara, una dintre cele mai în formă echipe din Conferința B. Pe de altă parte, înfrângerile au venit împotriva lui Dinamo, Steaua și CSM Oradea. Cele trei echipe sunt între primele cinci în Conferința B.

În total, vicecampionii României au patru înfrângeri consecutive de la sfârșitul lunii octombrie și până la acest moment. Două dintre ele au venit în FIBA Europe Cup, împotriva celor de la HAKRO Merlins Crailsheim și SCM U Craiova. Cel mai recent a fost cel în fața oltenilor, scor 60-74, prin care Voluntari a ajuns la un bilanț de 1-3 în grupă.

Singura victorie din grupa H a FIBA Europe Cup pentru Troublemakers a venit chiar în meciul tur cu adversara de miercuri, Norrkoping Dolphins. Scorul final al partidei din Ploiești a fost 75-60. Rasheed Moore, Terry Larrier și Rolli Torok s-au remarcat în acea dispută.

De altfel, Rolland Torok este și al doilea cel mai bun marcator al echipei în competiția europeană, cu o medie de 9.5 puncte pe meci. Primul la această categorie este Toddrick Gotcher, cu 10.3 puncte pe meci.

Campioana Suediei are și ea un bilanț de 1-3 în grupa H. Singurul succes a venit în prima rundă în fața celor de la HAKRO Merlins Crailsheim. James Murray-Boyles a fost cel mai valoros jucător al echipei în FIBA Europe Cup până acum și are medii de 13 puncte și 5 recuperări pe meci.

Partida dintre CSO Voluntari și Norrkoping Dolphins are loc miercuri, 23 noiembrie, de la ora 20:00 și poate fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!