Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari o întâlnește pentru a patra oară în acest sezon pe SCM U Craiova

CSO Voluntari o întâlnește pentru a patra oară în acest sezon pe SCM U Craiova

Adversare în sezonul 2022/2023 atât în FIBA Europe Cup, cât și în Cupa României, CSO Voluntari și SCM Universitatea Craiova se întâlnesc sâmbătă seara, 18 martie, și în Liga Națională de Baschet Masculin. O să fie cea de-a patra confruntare stagională între ele.

Situația din clasamentul Top 10 le găsește la egalitate, ambele având 5-7 bilanț și sunt pe poziții care ar duce în playoff dacă faza secundă s-ar termina acum. În privința rezultatelor din faza secundă, Voluntari a reușit recent să obțină primul succes, 87-79 cu FC Argeș, în timp ce Craiova are două victorii în ultimele trei partide, prima la Timișoara (85-72) și cea din urmă în restanța cu Dinamo (94-69).

Între cele două este egalitate și la media de puncte, 75.5, din Top 10 mai slab clasate la acest capitol fiind Dinamo și Timișoara. Diferențele nu sunt mari la recuperări și assist-uri, SCM U Craiova fiind echipa care aruncă mai bine la două puncte (60.5 - 50.7%), dar și din spatele arcului de cerc (34 - 32%).

Pe plan intern a avut loc o singură confruntare între cele două în 2022/2023, în sferturile Cupei României, acolo unde oltenii au eliminat-o pe CSO Voluntari (72-70), gruparea din Ilfov fiind deținătoarea ultimelor două ediții. În plus, echipa lui Vitaly Stepanovski a trecut și în FIBA Europe Cup de vicecampioana României, 70-61 în tur și 74-60 în retur. Aceste rezultate, plus un succes din stagiunea precedentă au dus-o pe Craiova într-o serie de patru dueluri la rând fără eșec contra lui Voluntari.

În privința întâlnirilor directe stă mai bine CSO Voluntari chiar și privind ultimele confruntări, ilfovenii având până în sezonul actual o serie de șapte partide fără înfrângere în fața Craiovei indiferent de competiție.

„Leii din Bănie” au anunțat recent transferul lui Deondre Parks, acesta sosind în locul lui Giordan Watson, fundașul româno-american devenind indisponibil pentru restul sezonului. În lotul lui CSO Voluntari a apărut o modificare față de ultima întâlnire oficială cu SCM U Craiova, Dominic Morris fiind prezentat drept noul jucător al echipei la începutul lunii martie.

CSO Voluntari are șapte meciuri câștigate pe teren propriu în LNBM, în șase cazuri fiind vorba despre victorii când echipa era în avantaj la pauză sau după 30 de minute. De partea cealaltă, Craiova întâmpină probleme departe de casă când nu conduce la pauză și are 1-7 bilanț în această situație, cifrele fiind negative și în cazul partidelor terminate la o diferență de cel mult cinci puncte.

De când a început Top 10, SCM U Craiova îl are pe Topias Palmi cu două partide în care a marcat peste 25 de puncte, ultima dată reușind asta în urmă cu câteva zile împotriva lui Dinamo. Finlandezul este al patrulea marcator al ligii în faza secundă, reușind 19.7 puncte pe întâlnire, iar Tekele Cotton și Toddrick Gotcher răspund cu 12.7, respectiv 12.3 puncte pentru CSO Voluntari. Cotton are aproape 65% procentaj de la distanță (9/14 în trei meciuri), iar Palmi stă cu 100% la libere (16/16), capitol la care doar Karel Guzman de la U-BT Cluj a avut mai multe încercări.

Întâlnirea din Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” va avea loc sâmbătă seara, 18 martie, începând cu ora 20.30 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!