Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari o învinge pe CSM Târgu Jiu și se califică în Final 8

CSO Voluntari o învinge pe CSM Târgu Jiu și se califică în Final 8

Vineri, 13 noiembrie, în Sala Transilvania din Sibiu, CSO Voluntari a întâlnit-o pe CSM Târgu Jiu, într-un meci ce a contat pentru Turneul C de calificare în Cupa României. Formația ilfoveană nu a întâmpinat probleme în fața gorjenilor și s-a impus cu 109 la 67.

Primul cinci al lui CSO Voluntari a fost alcătuit din următorii jucători: Anthony Hickey, Vlad Moldoveanu, Matt McCarthy, Tudor Gîrbea și Devoe Joseph. De partea cealaltă, având doar șapte sportivi la dispoziție, Alexandru Gliga a început duelul cu Kevin Allen, Revaz Rogava, Alexandru Berca, Stefan Nikolic și Răzvan Bratoloveanu.

Primele puncte ale confruntării au fost înscrise de Allen, dar Moldoveanu a răspuns imediat de la mare distanță. Rogava a reușit și el un coș de trei puncte și apoi Moldoveanu a restabilit egalitatea. După încă o liberă transformată de Allen, a urmat un run de 12-0 al lui CSO Voluntari. Elevii lui Sasha Ocokoljic au dominat întâlnirea și, la finalul primului sfert, conduceau cu 32 la 12.

Alb-albaștrii au început bine și actul secund, continuând să se distanțeze de adversari. Totuși, în ultimele cinci minute ale reprizei, CSM Târgu Jiu a reușit să mai recupereze din diferență, profitând de o ușoară relaxare a oponenților. În cele din urmă, CSO Voluntari și-a adjudecat și sfertul al doilea și avea un avantaj de 29 de puncte la pauză: 61-32.

În partea a doua a meciului, jucătorii lui Ocokoljic au evoluat în continuare la o intensitate foarte ridicată și i-au dominat pe gorjeni. Aceștia nu au găsit soluții pentru a opri acțiunile ofensive ale adversarilor, iar scorul a căpătat proporții. În cele din urmă, CSO Voluntari s-a impus la o diferență de 42 de puncte: 109-67.

Cei mai buni jucători din tabăra învingătoare au fost Zarko Djuric (22 de puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive), Devoe Joseph (16 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție), Anthony Hickey (16 puncte, 10 pase decisive, 5 recuperări, 4 intercepții), Vlad Moldoveanu (14 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție) și Dejan Borovnjak (11 puncte, 2 pase decisive, o recuperare, o intercepție).

De partea cealaltă, s-au remarcat Kevin Allen (18 puncte, 14 recuperări, un capac), Darien McClain (11 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție), Alex Berca (10 puncte, o recuperare, o pasă decisivă) și Stefan Nikolic (10 puncte, 3 recuperări).

Datorită acestei victorii, CSO Voluntari a obținut calificarea la Final 8-ul Cupei României.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!