Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari o învinge pe U BT Cluj-Napoca și decide câștigătoarea sezonului regulat în LNBM

CSO Voluntari o învinge pe U BT Cluj-Napoca și decide câștigătoarea sezonului regulat în LNBM

CSO Voluntari a decis câștigătoarea sezonului regulat din Liga Națională, după ce a învins-o pe U BT Cluj-Napoca, într-o restanță din etapa cu numărul 26. Ilfovenii s-au impus cu scorul de 89-86, după ce au trecut pentru prima dată în avantaj târziu în sfertul patru.

Partida a avut un start secetos la capitolul puncte, cu 5 puncte venite de la oaspeți, în timp ce gazdele au schimbat tabela în dreptul lor, abia după mai bine de trei minute scurse de pe tabelă. Jocul a mers sub un anumit spectu al echilibrului, dar cu trupa vizitatoare mereu la conducere. Emi Cățe a încheiat perfect din acțiune primul act și astfel a păstrat avantajul de partea echipei sale. Nandor Kuti avea să stabilească scorul după primele 10 minute de joc, 22-20. Actul secund a început cu câte un turnover de fiecare parte. Cățe a rămas perfect din acțiune, după o acțiune clasică de pivot, într-un duel cu Moore. Nemanja Gordic a găsit coșul de la distanță și U BT Cluj-Napoca conducea cu scorul de 27-20. Gazdelor le-au luat din nou mai bine de trei minute din sfert pentru a pune puncte pe tabelă, de această dată prin Dominic Morris. Au mai venit alte patru puncte de la Moore și Watson, iar Mihai Silvășan decidea să oprească jocul cu un time-out. Elevii săi au răspuns bine și au punctat prin Gordic. Ilfovenii au rămas aproape și nu le-au permis adversarilor să se desprindă la mai mult de șapte puncte. Finalul de repriză a adus multe imprecizii de ambele părți, astfel că tabelă a fost modificată o singură dată în două minute. Toddrick Gotcher a mai salvat impresia cu un coș pe sirenă, dar tot U BT Cluj-Napoca era în față pe tabelă, 42-38.

 Emi Cățe a deschis balul și în secvența a doua a meciului, prin două libere transformate. Gazdelor le-a luat mai puțin de două minute să marcheze în acest sfert, dar scorul era 47-40, după ce înainte Bircevic scutura plasa de la distanță. Până aproape de jumătatea sfertului trei, CSO Voluntari reușea o perioadă bună de joc și strângeau scorul la 52-49. Cățe a oprit seria bună a adversarilor și a ajuns la 20 de puncte marcate. David Vida și-a ținut echipa aproape de adversar, cu cinci puncte marcate la rând. U BT Cluj-Napoca a continuat să comită turnovers, iar Planinic egala la 62. Meindl schimba rapid tabela și avea să fie ultima reușită din sfertul trei, 64-62, tot pentru U BT. Pivoții celor două echipe au fost primii marcatori din actul decisiv. Leo Meindl a reușit un four-point-play și oaspeții se deprindeau pe tabelă, 72-64. Wright Jr. și Gotcher au anulat punctele brazilianului, dar acesta replica cu un dunk de efect. Clujenii au continuat să piardă mingi, iar Gotcher îi mai penaliza o dată de la distanță, iar diferența devenea minimă, 74-73. Nu a durat mult până ce gazdele au avut șansa de a trece a în avantaj, dar au reușit să o facă doar din a doua încercare la capătul unui contraatac finalizat de Watson Jr. Meindl și-a readus echipa în avantaj, dar schimbările au continuat, după o nouă triplă a lui Gotcher. La intrarea în ultimul minut, scorul era 83-82 pentru clujeni. Watson Jr. a mai schimbat o dată conducere, pentru un final de foc. Meindl a rămas perfect în repriza secundă de la linia de fault, dar după un time-out, Gotcher mai marca un coș de trei puncte și Voluntari avea două puncte în plus cu 30 de secunde rămase de joc. Bircevic nu a fost la fel de precis de la linia de libere și CSO Voluntari avea prima șansă la victorie. Gotcher a fost trimis la linia de pedeapsă, de unde nu a ratat. Clujenii nu au avut o aruncare clară de la distanță și CSO Voluntari a câștigat, 89-86.

Toddrick Gothcer a fost omul meciului cu 25 de puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Maurice Watson Jr. și-a trecut în cont 17 puncte, 10 pase decisive și 3 recuperări. Dominic Morris a venit de pe bancă cu 15 puncte, iar David Vida a adăugat 13.

Emi Cățe a fost cel mai bun clujean cu 20 de puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. Leo Meindl și-a trecut în cont 18 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Bircevic și Kuti au adăugat câte 11 puncte fiecare.

După acest rezultat, U BT Cluj-Napoca va încheia pe poziția secundă sezonul regulat, indiferent de rezultatul din ultima etapă cu CSM CSU Oradea. În schimb, CSO Voluntari și-a asigurat poziția a 4-a și avantajul terenului propriu în prima rundă de playoff.

foto: CSO Voluntari (facebook)

 

21 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea unguru1432 :

    oops
    astept ziua de vineri...

    cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    • pipzn:

      Re
      In contextul actual (Oradea termina oricum faza aceasta pe primul loc) eu nu prevad decat un meci in care Clujul va incerca sa castige cel mult pentru suporteri dar cu grija mai mare la evitarea accidentarilor iar echipa voastra, jucand fara nicio presiune isi va permite sa faca exercitii de aruncari din afara si de asemenea va incerca sa evite accidentarile.

      cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    Raspunde
  • metropolitul :

    cum ar zice domnia sa mitropolitul
    dumnezeu nu bate cu ranga

    cu 1 an în urmă (04.04.2023) Raspunde
  • Nicola Topanovic :

    Capitolul ultim unde se arată
    …ca banii nu bat Ambiția.
    Bravo Voluntari!

    cu 1 an în urmă (04.04.2023) Raspunde
  • Nicola Topanovic :

    Truisme
    Clujul are in continuare prima șansa dar parca e prea mare tăcerea .
    Suntem activi doar la laudatio cubanito?

    cu 1 an în urmă (04.04.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    Cel mai prost meci
    făcut de U-BT în acest sezon. În frunte cu Richard. Dezorientați, neinspirați, jucătorii noștri au fost de nerecunoscut. Povestea continuă și mai e mult până la final. Sunt optimist în ciuda felului cum ne-am prezentat astăzi.

    cu 1 an în urmă (04.04.2023) Raspunde
  • Nicola Topanovic :

    Din partea lui Deni :
    Felicitări Voluntari!

    cu 1 an în urmă (04.04.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    disputat, intens si frumos. Felicitari Voluntari pentru victorie.

    Pentru "U" sper ca aceasta infrangere sa ii deschida (mai larg) ochii in privinta numarului imens de mingi pierdute. Serios, 20 este un numar de semiprofesionisti. Nu poti spera sau chiar crede la nesfarsit ca adversarii nu vor (putea) profita de asta.
    Lipsa de oameni din rotatie (astazi 2) a aratat destul de clar ca ceilalti trebuie sa puna osul serios la treaba. Toti. A fost ca un deja vu de rotatie mai scurta din multe dintre meciurile internationale din ultimele 2 sezoane cand a fost suficient ca 1-2 sa nu livreze ca rezultatul final sa se vada.

    Se va merge in play off de pe locul 2. Personal nu mi se pare o drama asta si nici un capat de lume.

    Haide "U"!

    cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    • Virtus:

      In rotatie
      A lipsit in realitate doar un jucator pentru ca numarul de straini la U e de 7 jucatori, deci unul tot ramane pe dinafara. Si la Volunatari a lipsit un jucator din rotatia principala (torok) de ce e paritate pe rotatii

      cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea gambler :

    In your face
    Cât mă bucur pentru înfrângerea asta pentru U. Banii nu cumpără voința și ambiția, puteți sponsoriza liga cu BT-ul vostru încă 10 sezoane de acum încolo, puteți cumpăra și influența Comisii de Disciplină cât vreți, poate să pompeze BT-ul câte milioane de euro doresc dar ca și organizație de baschet ați eșuat lamentabil în frunte cu Silvășan marele apărător al unui infractor.
    ( Mesaj strict către organizația U-BT, fără a inclunde suporterii și fani acestei echipe )

    cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca CarlosCaribas:

      Vai
      Vai dar ce vorbeste invidia din tine :))

      cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      Un singur meci
      Tin neaparat sa fac 3 precizări, una ar fi ca e un simplu meci pierdut de U, au terminat pe 2 si atat, nu inseamna nimic altceva decat ca avem o sansa in plus. Pe urma ar mai fi de discutat problema cu sponsorul BT... fratilor de cand este lumea din pacate bogatii sau cei care au putere influențează, au influenta... aaa ca nu mai e ca pe vremuri cand era direct, ca acuma se numesc sponsorizari sau donatii etc. Este fix acelasi lucru si se intampla peste tot in lume, nu doar in Romania si DA, ESTE NEDREPT, insa Doamne ce ne-am bucura sa ne sponsorizeze BT ul pe noi, n-am mai comenta nimic, asemeni celor din Cluj. Tuturor le place sa fie puternici, mari, influenți si nu influentabili, slabuti si mici probabil de asta se si bucura colegul meu atat de tare pentru o infrangere a Clujului, pentru ca noi suntem aia mici ceea ce ma duce direct la a 3 a si ultima precizare - e mult mai frumos cand castiga ala mic, in fata bogatului. E mult mai frumos cand ii intra aruncarea lui Morris de la centru in finala, desi cred ca si in Parlament era votat sa castige Asesoft. E mult mai frumos sa cada de 2 ori pe inel o aruncare a lui Todic in meciul 2 din Oradea semifinala prim 2015-2016 in ultima secunda.

      cu 1 an în urmă (05.04.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Numai U
    Eu rămân la părerea ca asta s-a vrut, un meci pierdut strategic, pentru detensionarea situației de vineri, Dacă îmi spuneți ca au jucat tot ce pot da, ca Silva și-a rupt tăblița de pământ de nervi, și ca nu au făcut fault când mai erau 30 sec de joc și au permis aruncarea de 3 pentru ca atâta pot, atunci a fost o făcătură tot anul acesta, și nu avem echipă!

    cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    • Nicola Topanovic:

      Aveti echipa!
      Poate nu antrenor pentru aceasta echipa și nici staf.
      Echipa aveți .

      cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      Numai U
      Avem echipă, avem valoare și avem antrenor, e fostul jucător la U, Silvășan Mihai și suporteri adevărați ! Am urmărit meciuri grozave în acest an, și îmi doresc foarte mult sa fim în aceeași competiție și anul viitor, chiar pot sa spun ca îmi doresc asta mai mult decât sa câștigam campionatul! Au fost meciuri fantastice și adevărate! În acest moment chiar nu știu un antrenor în Lnbm pe care să-l vreau la U!
      Probabil acum voi fii atacat, dar nu voi răspunde! Rămân la părerea ca azi a fost strategie, un pic riscantă, dar asumată de club!

      cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    • 'mpepo:

      Da
      Deși, recunosc, îmi doresc ca " U" să câștige titlul, parcă mai mult mi-aș dori să participăm și în sezonul viitor în EuroCup. În această competiție se joacă la un nivel pe care nu-l vezi în LNBM. Și poți să-ți dovedești valoarea. Ca să nu mai amintesc de plăcerea privitorilor și suporterilor echipei de a vedea un baschet de clasă.

      cu 1 an în urmă (04.04.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    meci
    io zic sa nu uitam ca e un singur meci nu patru

    cu 1 an în urmă (04.04.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Onwards!
    Felicitări echipei din Voluntari, au stat în joc și s-au descurcat mai bine pe final.
    Nefericit pentru noi, deoarece vineri ar fi fost un meci cu miză și mai mare. U trebuie să învețe din acest meci, să corecteze ce nu a mers.
    Cred că vom câștiga vineri și cred că dacă U se concentrează pe fiecare meci, cu calm și fără accidentări poate câștiga toate meciurile rămase până la final. În potențiala finală cu Oradea, se poate juca cu U în avantaj și cu titlul pe masă în meciul #4 în BT Arena Cluj-Napoca :)
    Haide U!

    cu 1 an în urmă (04.04.2023) Raspunde
  • gabriel.eftimie :

    Strategie?
    Te înțeleg și îți respect atașamentul fata de club, dar strategie înfrângerea cu Voluntari? Pt ce? E Rapidul mai puțin periculos ca Voluntariul? Dacă revin Vaidas, Barovic și Garbea echipa se schimba total.
    Singurul motiv ar fi ca Silvasan vrea sa demonstreze ca indiferent de adversari și de avantajul terenului propriu, tot Clujul e campioana. Asta știam și noi, nu e o noutate!

    cu 1 an în urmă (04.04.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Corectitudine
    Sub nici o formă nu cred că a fost vreo strategie. S-a jucat corect, s-a pierdut corect. Echipa din Voluntari merită felicitări. Sunt sigur că U și-a dorit victoria și locul 1 la finalul sezonului regulat. Nu mă pot gândi că vreun meci nu se joacă cu gândul la victorie. Corectitudinea este fundamentală și în spiritul sportului.
    Se poate întâmpla să pierzi, important este să înveți continuu, cu orice prilej. Văd excelența ca o atitudine continuă de a te strădui să devii mai bun.
    Onwards!

    cu 1 an în urmă (04.04.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Nu prea cred
    Ca s-a vrut sa pierdem aceast meci.
    Pana la urma nu garantează nimeni ca Voluntariul va elimina pe Pitești în sferturi.
    2 la mana am pierdut avantajul terenului propriu intr-o finala foarte probabila cu Oradea, avantaj care s-a văzut ce important a fost atât în 2017 în semifinale, cât și în 21 în Finala.
    Sper ca la meciul de vineri sa arătăm o apărare foarte bună pentru a pune în dificultate marcatorii lor

    cu 1 an în urmă (04.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!