Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari obține o victorie importantă, în derby-ul cu FC Argeș

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.03.2022

CSO Voluntari obține o victorie importantă, în derby-ul cu FC Argeș

CSO Voluntari a ajuns la 19 victorii stagionale, după ce a trecut de FC Argeș cu scorul de 89-81, în etapa cu numărul 24 a Ligii Naționale. Piteștenii au un bilanț de 18-5.

Sașa Ocokoljic i-a titularizat pe Sarunas Vasiliauskas, Toddrick Gotcher, Marcu Badiu, Vlad Moldoveanu și Ousmane Barro. Tudor Costescu a început cu Ilari Seppala, Mladen Jeremic, Mihai Măciucă, Raynere Thornton și Toarlyn Fitzpatrick.

Thornton a dezghețat tabela cu un coș de trei. Gotcher a lovit primul, de la linia de libere. Vlad Moldoveanu a căzut rău după o coliziune cu Fitzpatrick și a fost înlocuit de Vida. După două puncte sub inel ale piteștenilor, Vasiliauskas a egalat cu un and-one. Ilfovenii au trecut pentru prima oară în avantaj, prin Gotcher. Barro a mărit ecartul cu un dunk. Run-ul gazdelor a ajuns la 15-0, înainte ca Gajovic să oprească sângerarea cu o triplă. Woods și Gotcher au înscris în tranziție, iar un and-one al lui Moldoveanu făcea ca scorul să fie 24-10. După primul sfert, Voluntari conducea cu 29-12.

Badiu a interceptat la prima repunere a sfertului, iar Vida a înscris singur, la inel. Gajovic și Fitzpatrick au adus șapte puncte consecutive pentru argeșeni, iar Sașa Ocokoljic a cerut un timeout. Gheorghe a înscris și el de la distanță, iar scorul era 33-22. Woods a fost penalizat cu un anti-sportiv, iar trupa din Trivale s-a apropiat la nouă lungimi. Moldoveanu a oprit seceta gazdelor cu un coș de la semi-distanță, înaintea unei alte triple a lui Gheorghe. Badiu si Jeremic s-au duelat în coșuri de afară în posesii consecutive. Oaspeții au venit la șase puncte după tripla lui Axinte. La 43-38, Ocokoljic a cerut un nou timeout. Thompson a oferit o gură de aer formației sale cu un and-one. La pauza mare, Voluntari conducea cu 49-40.

A doua jumătate a meciului a început cu o liberă transformată de Fitzpatrick, urmată de două puncte ale lui Thompson. Vasiliauskas și Gotcher au înscris și ei pentru a duce ecartul la 14 lungimi. Seppala și Gajovic au punctat de două ori la inel. În urma mai multor libere înscrise de ambele tabere, tabela indica 59-49. O acțiune controversată s-a sfârșit cu tripla lui Moldoveanu, care făcea ca deficitul alb-violeților să fie de 11 puncte, înaintea unui timeout. Indicațiile lui Costescu au fost benefice, iar argeșenii au înscris patru puncte consecutive. Gotcher a replicat cu un dunk agresiv. Printr-un buzzer-beater spectaculos al lui Vasiliauskas CSO Voluntari conducea cu 66-57 înaintea actului decisiv.

Vida a deschis ultimul sfert cu un layup spectaculos. Vulturii au venit la opt puncte după un and-one al lui Fitzpatrick. Thompson a răspuns imediat cu un coș facil. Gajovic a punctat în tranziție și a redat speranța oaspeților. După mai multe faulturi tehnice acordate piteștenilor, în urma unor proteste, Voluntari conducea cu 75-66. Seppala și Voinescu au înscris două triple consecutive, înaintea unui run personal de 5-0 al lui Gotcher, care ducea scorul la 80-72. Jeremic și Seppala au redat speranța alb-violeților, dar Moldoveanu a fost lăsat liber și nu a iertat de la distanță. După un recital de trei puncte în ultimele minute, Voluntari s-a impus cu 89-81.

Toddrick Gotcher a fost MVP-ul partidei și a terminat cu 25 de puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive și 5 intercepții. Sarunas Vasiliauskas a a avut 16 puncte și 6 pase decisive. De cealaltă parte, remarcatul a fost Goran Gajovic. Căpitanul vulturilor a terminat cu 18 puncte și 8 recuperări. Mladen Jeremic și Ilari Seppala au avut câte 15 puncte.

În următoarea etapă, CSO Voluntari va evolua pe terenul lui CSM Focșani. FC Argeș primește vizita lui Dinamo București.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!