Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari obține prima victorie în FIBA Europe Cup

CSO Voluntari obține prima victorie în FIBA Europe Cup

Miercuri, 19 octombrie, în Sala Olimpia din Ploiești, CSO Voluntari a primit vizita lui Norrkoping Dolphins, într-un joc din etapa a doua a grupei H a FIBA Europe Cup. După o primă repriză echilibrată, gazdele au preluat controlul asupra jocului și au obținut prima victorie din istoria clubului în FIBA Europe Cup: 75-60.

CSO Voluntari: Tekele Cotton, Rolland Torok, Sarunas Vasiliauskas, Toddrick Gotcher, Darko Planinic

Norrkoping Dolphins: Koby McEwen, Tim Schuberg, James Murray-Boyles, Adam Ramstedt, Nicholas Spires

Primele puncte ale partidei au fost înscrise de Planinic, din apropierea coșului. A urmat un parțial de 7-0 al oaspeților, întrerupt de o triplă a lui Sarunas Vasiliauskas. Timp de mai multe minute, tabela a rămas blocată pe scorul de 8-10 și apoi 9-10, niciuna dintre tabere nereușind să marcheze. Totuși, suedezii au fost cu o idee mai inspirați în ofensivă și, după primul sfert, conduceau cu 19 la 14.

Rasheed Moore a înscris o triplă în debutul actului secund, însă gazdele nu au reușit să profite de moment, iar Norrkoping Dolphins s-a distanțat din nou la două posesii: 23-17. A urmat o perioadă mai bună a lui CSO Voluntari și Planinic a restabilit egalitatea după mai puțin de două minute. Cele două grupări au arătat un baschet încâlcit pe alocuri, cu multe ratări, însă jocul a rămas echilibrat. Spre bucuria fanilor, Torok și-a trecut în cont opt puncte la rând și a dat startul unui parțial excelent al ilfovenilor. Drept urmare, CSO Voluntari a intrat la vestiare cu un avantaj de șapte puncte: 39-32.

Alb-albaștrii au început excelent repriza a doua și au reușit un parțial de 9 la 2, provocându-l pe antrenorul „delfinilor” să ceară un timp de odihnă. Indicațiile lui Mikko Riipinen nu au avut niciun efect, iar elevii lui Sașa Ocokoljic au continuat să controleze partida. CSO Voluntari a condus în mai multe rânduri la 17 puncte și, la înaintea actului decisiv, aveau un avantaj de 13 puncte: 60-47.

Suedezii nu au mai arătat aceeași prospețime în joc, nu au mai găsit la fel de ușor drumul spre coș, iar Voluntari a profitat de acest aspect. Nici ilfovenii nu au marcat foarte mult, însă s-au menținut la conducere și au reușit să puncteze în momentele importante. Bergstrom a ratat șansa unui and-one dar oaspeții s-au apropiat la 12 puncte, 67-55, și au încercat un ultim asalt. Gazdele au răspuns cu un run consistent și și-au asigurat prima victorie în FIBA Europe Cup: 75-60.

Liderii trupei lui Ocokoljic au fost Rasheed Moore (15 puncte), Terry Larrier (13 puncte) și Rolland Torok (12 puncte). De partea cealaltă, doar Nicholas Spires (13 puncte) a depășit borna celor zece puncte marcate.

În următoarea rundă, CSO Voluntari joacă în deplasare, la HAKRO Merlins Crailsheim, în timp ce Norrkoping Dolphins joacă pe terenul Craiovei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!