Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari oprește seria de victorii a celor de la SCM Timișoara

CSO Voluntari oprește seria de victorii a celor de la SCM Timișoara

CSO Voluntari a trecut cu 90-77 pe terenul lui SCM OHMA Timișoara într-un meci restant din etapa a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, disputat miercuri, 6 aprilie. Ilfovenii i-au administrat grupării de pe Bega prima înfrângere după o serie de nouă victorii la rând.

„Leii din Banat” au început în formula Strong, Gajic, Schipor, Komatina și Olah, iar alb-albaștrii au replicat cu un prim 5 alcătuit din Vasiliauskas, Gotcher, Vida, Moldoveanu și Thompson.

Voluntariul a început foarte bine partida, coșurile lui Thompson și Moldoveanu modificând situația de pe tabelă pentru 5-0, Nikola Gajic reușind să aducă primele puncte pentru bănățeni, cu un three-point play, după trei minute scurse. Komatina a redus handicapul la un singur punct cu încercarea bună de la distanță, Gotcher răspunzând tot cu o triplă (10-6), apoi Timișoara avea să preia conducerea cu reușita lui Gajic, 12-10, replica venind pe următorul atac de la Vasiliauskas și CSO Voluntari revenea în față. Olah i-a ajutat pe alb-violeți să meargă la 16-13, Barro scăzând ecartul la un singur punct cu liberele sale precise, Badiu punctând și el după o intercepție și sfertul inaugural s-a încheiat cu 18-16 pentru Voluntari, Woods împărțindu-și perechea de libere în ultimele secunde.

Marcu Badiu a pus primele patru puncte ale Voluntariului pe tabelă în sfertul al doilea, iar Torok a prelungit run-ul, pentru a se ajunge la 24-16. Vasiliauskas a răspuns reușitei lui Petrescu și ilfovenii mergeau la +9, iar după coșul lui Strong cei de la Voluntari au solicitat un time-out. Diferența a ajuns la una formată din două cifre, mai întâi prin tripla lui Badiu, apoi pe o altă reușită de la distanță adusă de Woods, 33-22, ecartul fiind tăiat la două posesii pe coșurile consecutive de afară ale timișorenilor, 33-28. Gotcher a prins patru puncte la rând și făcea 39-30, apoi după ce Timișoara s-a apropiat la patru puncte, ilfovenii au replicat și s-au dus la +9 cu tripla lui Moldoveanu, în timp ce Torok a stabilit scorul pauzei, 48-39 pentru CSO Voluntari.

Ambele echipe aveau peste 50% procentaj din acțiune la pauză, oaspeții stând puțin mai bine la acest capitol, de asemenea fiind în avantaj și la recuperări (16-14) sau la punctele din căciulă (20-18). Strong era singurul în double figures după o repriză, americanul adunând deja 17 puncte. Eric Thompson a ieșit accidentat de pe parchet în sfertul inaugural, după un contact cu Robert Schipor.

Avantajul vizitatorilor a urcat la 10 puncte în primele două minute de la reluare (51-41), Olah și Gajic, cel din urmă din colțul terenului, înjumătățind ecartul, 51-46. Ilfovenii au replicat prin Badiu și Barro, ajungându-se din nou la trei posesii între și Dragan Petricevic cerea time-out la 55-46 pentru oaspeți, Olah aducând următoarele patru puncte pentru Timișoara (58-50). Komatina a putut înscrie de la distanță și bănățenii veneau la -7,  ultimele două minute și jumătate din cel de-al treilea sfert terminându-se cu un un run de 9-2 pentru Voluntari, alb-albaștrii conducând cu 69-55.

Gajic și Komatina au contribuit la ofensiva trupei de pe Bega, între punctele celor doi fiind precis și Barro din acțiune, iar apoi Badiu a scuturat plasa de la distanță și se făcea 74-60 pentru CSO Voluntari. Timișoara a prins un run de 8-2 din acest moment, vizitatorii cerând time-out la jumătatea sfertului patru, când diferența era de opt puncte în dreptul ilfovenilor (76-68). Gotcher și-a transformat cele două libere de care a beneficiat, apoi Badiu și-a împărțit încercările de la linia de fault, tot Gotcher semnând următoarele puncte pe un antisportiv acordat lui Strong și Voluntari se desprindea la 81-68. Gazdele au strâns scorul la 83-77 cu and-one-ul lui Gajic, într-un final CSO Voluntari reușind să se impună cu 90-77. Transmisiunea de pe FRB TV s-a întrerupt în mare parte din sfertul decisiv, partida fiind disponibilă în format play-by-play pe site-ul Federației.

CSO Voluntari ajunge la 22-4 bilanț în campionat și o să primească vizita Stelei, în timp ce SCM Timișoara încasează primul eșec după nouă victorii la rând, având acum 16-9 și o să primească vizita lui Rapid București.

Învingătorii au avut cinci jucători în double digits, lista marcatorilor conducând-o Ousmane Barro (19 puncte, 8 recuperări), secondat de Toddrick Gotcher (18 puncte, 4 assist-uri) și Marcu Badiu (15 puncte, 3 recuperări). Alexandru Olah a contribuit cu un double-double pentru Timișoara, 20 de puncte și 12 recuperări, iar Darrion Strong (19 puncte) și Nikola Gajic (17 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive) au fost următorii marcatori ai bănățenilor.

*foto: Facebook CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!