Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari pierde categoric duelul cu HAKRO Merlins Crailsheim

CSO Voluntari pierde categoric duelul cu HAKRO Merlins Crailsheim

În această seară, CSO Voluntari s-a duelat cu HAKRO Merlins Crailsheim, într-un meci din cadrul etapei a treia a grupei H din FIBA Europe Cup. După un prim sfert echilibrat, nemții au preluat inițiativa și nu le-au oferit nicio șansă adversarilor, câștigând cu 76 la 61. CSO Voluntari a avut 7/29 de la distanță și 19 turnoveruri.

HAKRO Merlins Crailsheim: Jaren Lewis, Edon Maxhuni, Asbjorn Midtgaard, Myles Stephens, Bruno Vrcic

CSO Voluntari: Tekele Cotton, Rasheed Moore, Toddrick Gotcher, Darko Planinic, Sarunas Vasiliauskas

Voluntari a debutat cu 6-2, perioadă în care Planinic a înscris în două rânduri, iar apoi tabela s-a blocat pentru mai multe posesii la 8-5 în dreptul vicecampioanei României. Reușita de trei puncte a lui Bogdan Radosavljevic a însemnat egalarea și apoi cu layup-ul lui Elias Baggette nemții aveau 10-8. Terry Larrier a scuturat plasa și încheia o perioadă de aproape cinci minute fără coș pentru Voluntari, apoi Gotcher înscria și el la 15-13 în dreptul lui Crailsheim și Lucas Tohătan a egalat situația cu un layup. Nemții au condus cu 22-17 după sfertul inaugural cu un coș în ultima secundă pe care l-a marcat Arunas Mikalauskas, după ce anterior Eric Thompson a pierdut o posesie pentru Voluntari prin comiterea unui dublu dribling.

Gazdele au continuat să controleze jocul și în actul secund, pe care l-au început cu două and-one-uri. De partea cealaltă, oaspeții au găsit foarte greu drumul spre coș și nu au reușit să își urce procentajele aruncărilor de la distanță. Drept consecință, cu cinci minute rămase din prima repriză, HAKRO conducea cu 30 la 19. Nemții au fost mult mai inspirați și atenți în ofensivă și s-au distanțat la 21 puncte, 46-25, la finalul sfertului al doilea, după un alt buzzer, semnat de această dată de Otis Livingston.

După revenirea de la vestiare, ilfovenii au avut câteva momente bune și au realizat un parțial de 7-2, prin coșurile lui Planinic. A urmat, însă, o serie de greșeli care a dus la un run de 8-0 al germanilor, iar scorul a devenit 56 la 32. Gotcher a răspuns cu două coșuri de la distanță și a fost rândul secunzilor lui Crailsheim să ceară time-out. Cu puțin peste două minute rămase din penultimul act, Thompson a comis un fault antisportiv, de pe urma căruia gazdele s-au distanțat din nou la peste 20 de puncte: 62-41. Alb-albaștrii au răspuns cu patru puncte înscrise de Torok și Tohătan, prin care scorul, înaintea sfertului decisiv, a devenit 62-45.

După două minute fără coș, Gotcher a dezghețat tabela cu o triplă și oaspeții au sperat la o ultimă șansă de revenire în meci. Gazdele au legat câteva ratări ușoare, iar Moore a adus-o pe Voluntari la o diferență de 16 puncte: 66-50. Vasiliauskas a reușit și el un coș de la mare distanță, iar nemții s-au văzut nevoiți să solicite un timp de odihnă. Indicațiile secunzilor au avut efectul dorit, HAKRO Merlins Crailsheim a reușit să își conserve avantajul și, în cele din urmă, s-a impus cu 76 la 61.

Principalii marcatori ai învingătoarei au fost Jaren Lewis (15 puncte, 14 recuperări), Otis Livingston (15 puncte, 5 pase decisive) și Edon Maxhuni (12 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat Toddrick Gotcher (18 puncte, 6 recuperări) și Darko Planinic (10 puncte).

În următoarea etapă, CSO Voluntari va primi vizita lui SCM U Craiova, în timp ce HAKRO Merlins Crailsheim dorește să își ia revanșa în fața lui Norrkoping Dolphins. În acest moment, oltenii au bilanț de 3-0, în timp ce restul echipelor din grupa H au o victorie și două înfrângeri.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!