Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari primește vizita celor de la CSM Galați în etapa a șasea din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.10.2021

CSO Voluntari primește vizita celor de la CSM Galați în etapa a șasea din Liga Națională

Duminică, 30 octombrie, de la ora 18:30, CSO Voluntari primește vizita celor de la CSM Galați într-un meci ce contează pentru etapa a șasea din Liga Națională. Ambele cluburi se află în rândul celor care au în continuare restanțe de disputat.

Ilfovenii au de recuperat duelurile cu SCM Timișoara și U-BT Cluj Napoca, amânate pentru participarea echipei în Europe Cup, respectiv din cauza problemelor de lot.

În cel mai recent meci disputat, Voluntari a suferit primul eșec în noua stagiune a competiției interne, în fața celor de la CSU Sibiu, scor 83-86.

Elevii lui Sasa Ocokoljic au avut un start bun de partidă în care s-au distanțat chiar și la 6 puncte, însă ardelenii au replicat. Același lucru s-a întâmplat și în sfertul trei,  astfel că încleștarea a rămas una echilibrată până în momentele de final. Aceasta a fost decisă de precizia celor după tabere la linia de libere.

Bilanțul Voluntariului este 2-1 în acest moment. Vlad Moldoveanu este cel mai bun marcator al echipei. Acesta are medii de 18 puncte, 6.7 recuperări și 1.3 pase decisive de meci. La capitolul punctelor, el este urmat de Sarunas Vasiliauskas (14.7 puncte pe meci) și Eric Thompson (12.7 puncte pe meci).

Ilfovenii au și trei jucători convocați la echipele naționale pentru următoarea pauză internațională. Pentru reprezentativa României au fost chemați la lot Marcu Badiu și Rolland Torok de către noul selecționer. Și Sarunas Vasiliauskas a fost convocat de către antrenorul din naționala Lituaniei.

De cealaltă parte, CSM Galați nu a reușit încă să bifeze prima victorie în noua stagiune. Echipa de la Dunăre a fost cel mai aproape de succes la mijlocul acestei săptămâni, în restanța cu Athletic Constanța.

Duelul cu trupa de la malul Mării Negre a fost printre cele mai spectaculoase ale noului sezon. Pentru a obține victoria cu scorul de 88-87, constănțenii au avut nevoie de două reprize de prelungiri.

Prospețimea și ritmul de joc și-au spus cuvântul în acea confruntare. Elevii lui Florin Nini s-au dovedit încă afectați de pauza cauzată de carantinarea lotului și au cedat în finalul ultimelor minute suplimentare. A fost a doua înfrângere în prelungiri în noul sezon pentru gălățeni după cea din meciul cu CSM Ploiești din prima etapă.

Patru jucători a avut CSM Galați în double digits în deplasarea de la Constanța. Este vorba despre Javon Masters (21 de puncte, 6 pase decisive, 6 recuperări), Matt Milon (19 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive), Mihai Ciotlăuș (16 puncte, 6 recuperări) și Kareem Brewton (14 puncte, 3 recuperări și 7 pase decisive). De altfel, Masters este și coșgheterul echipei în acest debut de campionat cu 14.5 puncte pe meci.

În meciul din weekend ar putea debuta pentru trupa lui Florin Nini și noul transfer. Este vorba despre Christopher Galbreath Jr. Baschetbalistul american de pozițiile 3 și 4 a evoluat în sezonul precedent în Portugalia, la Lusitania.

CSO Voluntari a câștigat ambele confruntări directe din sezonul trecut cu CSM Galați, cu 92-62 pe teren propriu, respectiv 86-63 în meciul din deplasare.

Meciul de duminică nu va putea fi urmărit la televizor, dar va fi transmis live pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!