Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari revine de la -14 și trece în overtime de Dinamo

CSO Voluntari revine de la -14 și trece în overtime de Dinamo

CSO Voluntari s-a răzbunat pentru eșecul din tur în fața lui Dinamo București și s-a impus în overtime sâmbătă seara (07.01) pe teren propriu cu 80-78 în etapa a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. În urma acestui rezultat ambele au 7 victorii, Dinamo beneficiind de un meci în plus disputat.

Voluntari: Lucas Tohătan, Toddrick Gotcher, David Vida, Rasheed Moore, Darko Planinic

Dinamo: Andrei Mandache, Darnell Edge, Donte Ingram, Vlad Moldoveanu, Jakub Wojciechowski

Dinamoviștii au început cu un three-point play și cu tripla lui Ingram puneau două posesii între (2-6), Gotcher marcând următoarele puncte ale Voluntariului. Wojciechowski a ratat o oportunitate să ducă Dinamo la trei posesii în premieră, Ogide izbutind acest lucru la 4-11 și Tohătan răspundea cu un layup. Ainars Bagatskis a solicitat time-out la 10-15 cu patru minute rămase din primul sfert, Dinamo punând din nou trei posesii între, Rasheed Moore oprind o perioadă de mai multe atacuri fără coș marcat pentru CSO Voluntari (12-17), iar la finalul parțialului era 15 la 21 în favoarea oaspeților.

Diferența n-a scăzut la mai mult de patru puncte în primele momente din cel de-al doilea sfert, Grasu ducând formația alb-roșie ulterior la 19-27 și a urmat un timp de odihnă din partea Voluntariului. Dinamo ajungea în premieră să conducă la un ecart format din două cifre prin triplele lui Ingram (19-33), el fiind singurul jucător al echipei care a punctat de la distanță în primele 15 minute ale partidei, Watson oprind pentru scurt timp perioada bună a vizitatorilor. CSO Voluntari a ratat aruncări consecutive de la distanță prin care putea să vină la sub 10 puncte, în cele din urmă Tohătan fiind precis din acțiune la 29-37 și la cabine s-a intrat cu 35-39 pentru Dinamo. Vicecampioana României a avut un procentaj dezastruos de la trei puncte în prima repriză, 11%, unica triplă precisă aparținându-i lui Torok.

Moldoveanu a scuturat plasa de la distanță în debutul reprizei secunde și după o fază în care Planinic a ratat singur de sub coș, Gotcher a înscris de la distanță și Voluntari tăia handicapul la doar două puncte, 40-42. Ingram o ducea pe Dinamo din nou la conducere după ce Voluntari a egalat situația și Planinic a ratat o altă oportunitate din căciulă, pe un atac viitor Moore făcând 44-44. La jumătatea sfertului trei avea să conducă pentru prima dată vicecampioana României, Mandache răspunzând cu două aruncări bune de la distanță (48-51), Wojciechowski punând apoi două posesii între. Dinamo avea să marcheze ultima în acest parțial și conducea cu 52-57.

Tohătan a avut un debut excelent de sfert patru și a egalat situația, 57-57, Addison înscriind după două minute pentru Dinamo. Eric Thompson și-a transformat perechea de libere (60-59), dinamoviștii nereușind să înscrie pe următoarea posesie și Tohătan reușea un floater pentru +3 în dreptul gazdelor, iar Cotton ajungea la linia de fault după greșeala personală a lui Edge. Run-ul Voluntariului ajungea la 14-2 și avantajul devenea de șapte puncte (66-59), Tohătan fiind remarcatul pe plan ofensiv în acest sfert, Dinamo marcând al doilea coș din acțiune la 68-64 prin Moldoveanu. Alb-roșii reveneau la conducere cu and-one-ul lui Mandache, 68-69, Thompson căpăcindu-l spectaculos pe Edge ulterior și Dinamo irosea o posesie, dar Voluntari nu profita și Torok rata de la distanță. Edge înscria pentru 68-71 și Watson reducea handicapul la unul minim cu 37 de secunde rămase și Voluntari beneficia de liberele lui Watson, americanul împărțindu-și încercările și se mergea în overtime, 71-71.

Moore răspundea de la distanță liberelor lui Moldoveanu (74-73) și Ingram avea o recuperare ofensivă în urma căreia o ducea pe Dinamo în față. Wojciechowki și Moore s-au întrecut în aruncări de trei puncte (79-78), Voluntari apărându-se excelent pe un atac al dinamoviștilor și Watson își împărțea din nou liberele, dar Dinamo a ratat pe ultima aruncare și gazdele se impuneau cu 80 la 78.

CSO Voluntari (7-5 bilanț) o să joace în fieful Stelei în etapa a 15-a, iar pentru Dinamo (7-6) urmează un duel acasă în fața lui SCM Timișoara.

Mo Watson a totalizat 22 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, Rasheed Moore (16 puncte, 7 recuperări) și Lucas Tohătan (14 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive) fiind următorii marcatori pentru CSO Voluntari. Vicecampioana în exercițiu a suferit la aruncările de la distanță și a încheiat cu 5/25.

Jakub Wojchiechowski a fost liderul lui Dinamo cu 19 puncte, urmat de Andrei Mandache (16 puncte, 5 assist-uri, 4 recuperări), Donte Ingram (15 puncte, 3/5 de la distanță, 7 recuperări) și Vlad Moldoveanu (14 puncte, 10 recuperări). Pentru alb-roșii nu a evoluat Rareș Uță, deși a fost trecut pe foaia de joc.

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    bravo ilfovenilor
    impotriva tuturor asteptarilor si a unei sustineri inexistente, echipa asta comunala le da clasa granzilor din liga

    cu 1 an în urmă (09.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!