Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari revine în repriza secundă și trece de Corona Brașov

CSO Voluntari revine în repriza secundă și trece de Corona Brașov

CSO Voluntari a bifat a șasea victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin, după rezultatul pozitiv în fața Coronei Brașov. Ilfovenii au recuperat un deficit de 13 puncte pe teren propriu în etapa a 11-a a Conferinței A și s-au impus cu 72-68 în cursul serii de sâmbătă (02.12).

Voluntari: Kwamain Mitchell, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Alex Olah

Brașov: Brandon Anderson, CJ Williams, Juwan Gray, Andrei Gheorghe, Andrei Oinaru

Nou-promovata s-a bazat pe un început mai reușit de meci și după ce Gray a marcat la 2-7, tot el și-a făcut simțită prezența pe tabela de marcaj în desprinderea Brașovului la șase lungimi. CSO Voluntari a tăiat din deficit până la jumătatea sfertului inaugural (9-10), iar după reușita lui Mitchell ilfovenii au condus din nou după începutul partidei. Shumate a pus două posesii între Voluntari și Brașov la 15-10, Barro fiind cel care a finalizat cu dunk la capătul acțiunii în care formația de sub Tâmpa s-a dus în față și primele 10 minute s-au terminat cu 17-18.

Vida a egalat pentru scurt timp cu tripla care a adus primele puncte ale Voluntariului în sfertul doi și CSM Corona a răspuns cu patru puncte la rând pentru 20-24. Polyak și-a împărțit perechea de libere, iar CSO Voluntari s-a blocat apoi în ofensivă și permis vizitatorilor să facă 21-29, moment în care a urmat un time-out din partea lui Ainars Bagatskis. Diferența a devenit una formată din două cifre la jumătatea actului și Allen a putut să oprească run-ul vizitatorilor (24-32), dar echipa lui Ionuț Bâscoveanu a răspuns pe măsură și cu trei minute înaintea pauzei s-a făcut 27-39. Brașovenii au mers la cel mult +13 în restul reprizei și au condus cu 36-46 la pauza partidei.

Voluntari a continuat recuperarea deficitului și în startul celui de-al treilea sfert iar Mitchell a adus echipa gazdă la 40-46, același conducător de joc american fiind precis și peste câteva minute când Brașovul a cerut time-out. Armstrong a replicat cu un coș de la distanță pentru 44-51, dar ilfovenii au venit apoi la o singură posesie în spate. CSM Corona a gestionat foarte bine situația ivită din acel moment și a putut să rămână în continuare la conducere, iar după o desprindere la opt puncte, parțialul s-a terminat cu 53-57 prin reușita lui Vida.

CJ Williams a mărit ecartul la șapte puncte și a fost nevoie de aproape patru minute pentru ca Voluntari să înscrie în sfertul decisiv. Tohătan a modificat situația de pe tabelă pentru 57-60, în vreme ce dunk-ul lui Feazell a forțat banca tehnică a oaspeților să ceară un timp de odihnă cu patru minute și jumătate rămase pe cronometru. Intervenția brașovenilor nu a oprit avântul gazdelor și CSO Voluntari s-a aflat într-un run de 9-0 în momentul unui alt time-out al Coronei (66-61), Armstrong fiind cel care a oprit acea perioadă eficientă pentru alb-albaștrii. Până la expirarea timpului de joc CSO Voluntari a menținut un ecart constant de două posesii și echipa pregătită de Ainars Bagatskis s-a impus cu 72 la 68.

Toți jucătorii care au prins minute pentru învingători au putut să marcheze. Trevon Allen a terminat cu 18 puncte și 7 recuperări, iar Alex Olah a stat cu 13 puncte, 8 recuperări și 3/4 de la distanță.

Ousmane Barro a fost la un pas de double-double pe terenul fostei echipe (16 puncte, 9 recuperări). CJ Williams și Jacoby Armstrong au avut câte 13 puncte, iar Juwan Gray a terminat cu 12 puncte și 3 recuperări.

Runda a 12-a înseamnă pentru CSO Voluntari (8-2) o deplasare la Cluj-Napoca, pe terenul lui U-BT, iar pentru CSM Corona Brașov (6-4) vine întâlnirea de acasă cu SCM Timișoara.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!