Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari s-a impus clar cu CSM Miercurea Ciuc

CSO Voluntari s-a impus clar cu CSM Miercurea Ciuc

CSO Voluntari a trecut fără probleme sâmbătă (13.11) de CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 104-68 într-un meci din etapa a 8-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ilfovenii au bifat a cincea victorie stagională prin acest rezultat.

Sasha Ocokoljic i-a trimis pe parchet pe Vasiliauskas, Gotcher, Badiu, Moldoveanu și Barro, în timp ce formația din Miercurea Ciuc a avut un prim 5 format din Vujadinovic, Zerkula, Bogdanovic, Lufile și Lam.

Gotcher și Vasiliauskas au adus primele puncte pentru CSO Voluntari (5-2), tripla lui Chardrack Lufile ținând aproape gruparea harghiteană, 8-7. Opt puncte la rând au urcat avantajul ilfovenilor la trei posesii (16-7), Barro finalizând spectaculos cu un dunk din pasa pe la spate venită de la Vasiliauskas pentru 18-7. Două aruncări libere transformate de Lufile și aruncarea precisă din spatele arcului de cerc semnată de Vujadinovic au ajutat Miercurea Ciuc să rămână la trei posesii în spate (23-14), sfertul inaugural terminându-se cu un capac aplicat de Barro lui Sebastian Ionescu și reușita lui Rolland Torok de la distanță, pe tranziție, pentru 29-14.

Ambele formații și-au menținut procentajele bune din acțiune, patru din primele cinci aruncări ale sfertului al doilea fiind transformate (33-19). Vizitatorii au bifat un run de 7-0 prin care s-au putut apropia la 8 puncte de deținătoarea Cupei României, Ortega trecându-și în cont coșul de 38-30. CSO Voluntari a replicat cu un parțial de 9-4, perioadă în care au punctat Moldoveanu și Badiu (47-34), finalul reprizei fiind la discreția gazdelor, care au intrat la cabine cu 55-39 pe tabelă.

După 20 de minute, ilfovenii aveau aproape 60% procentaj din acțiune și 10/15 aruncări de 3 puncte transformate, dominând lupta sub panou, cu 21-9 la recuperări. Câte doi jucători din fiecare tabăra se aflau în double figures, Gotcher (14 puncte) și Lufile (12 puncte) fiind principalii marcatori.

Woods și Gotcher au contribuit pentru un start excelent în sfertul trei de partea Voluntariului (65-41), perioadă cu 4/5 din acțiune, două aruncări fiind de 3 puncte. Timpul de odihnă luat de ciucani a avut efect după câteva atacuri, când Lufile și Vujadinovic au înscris (70-45), dar echipa lui Sasha Ocokoljic a continuat să se desprindă, reușita lui Vlad Moldoveanu contribuind la 78-49. Cu puțin peste un minut rămas din sfert Gotcher a scuturat plasa de la distanță (81-51), același american stabilind scorul parțialului, 84-53.

Miercurea Ciuc a ținut-o pe Voluntari fără coș marcat în primele două minute ale sfertului final (84-57), de unde amfitrionii s-au ridicat și au izbutit un run de 12-2, dunk-ul lui Barro însemnând reușita de 96-59. În ultima parte a disputei alb-albaștrii au depășit borna celor 100 de puncte marcate și s-au impus cu 104-68.

CSO Voluntari își îmbunătățește recordul în LNBM și are 5-1 bilanț, urmând ca etapa viitoare să se deplaseze la Pitești, pentru duelul cu FC Argeș Basketball. CSM VSKC Miercurea Ciuc a încasat a șaptea înfrângere în tot atâtea meciuri jucate și o să primească vizita lui Dinamo în sala proprie.

Rolland Torok a bifat un season high, cu 23 de puncte (4/4 de la distanță) și 7 recuperări, internaționalul român fiind urmat de Toddrick Gotcher (22 de puncte, 6/8 de la 3) și Antonio Woods (18 puncte, 6 pase decisive) din tabăra învingătorilor. Branislav Vujadinovic (21 de puncte) și Chadrack Lufile (16 puncte) au fost singurii în double figures de la harghiteni.

 

*foto: arhivă Facebook CSO Voluntari Baschet

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!