Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari s-a impus pe terenul lui CSM Târgu Jiu

CSO Voluntari s-a impus pe terenul lui CSM Târgu Jiu

Unul dintre cele cinci dueluri disputate duminică în Liga Națională a fost cel dintre CSM Târgu Jiu și CSO Voluntari. Gruparea gorjeană s-a ținut aproape de adversară doar în primul sfert, în rest ilfovenii au controlat jocul și s-au impus cu 83 la 69.

Gazdele au început cu Mihai Bădiță, Muhammed Ahmed, Porter Troupe, Brandon Sly și Kevin Allen. În schimb, formația de start a oaspeților a cuprins următorii jucători: Todrick Gotcher, Marcu Badiu, Vlad Moldoveanu, Sarunas Vasiliauskas și Eric Thompson.

Ahmed a deschis scorul cu o aruncare de la semi-distanță, iar Badiu a răspuns cu un slam-dunk la celălalt panou. Allen și Sly și-au dus echipa la 6-2 și 8-4, însă Moldoveanu a egalat la jumătatea actului inaugural. Jocul a continuat să fie echilibrat, niciuna din cele două tabere nereușind să se distanțeze la o diferență mai mare de patru puncte. În cele din urmă, la finalul primelor zece minute, CSO Voluntari conducea cu 19 la 17.

Elevii lui Sașa Ocokoljic au început ca din pușcă sfertul al doilea și au realizat un parțial de 8-0, grație lui Badiu și Moldoveanu. Allen, Troupe și Sly au condus ofensiva lui CSM Târgu Jiu, care s-a apropiat la șase puncte, 29-35, provocându-i pe adversari să ceară un timp de odihnă. După time-out, ilfovenii au mai redus avântul gorjenilor și au reușit să se distanțeze din nou, intrând la pauză cu un avantaj de 12 puncte: 45-33.

După revenirea de la vestiare, Troupe și Andrei Gheorghe au marcat foarte rapid cinci puncte, însă Vasiliauskas a răspuns imediat de la mare distanță. Gotcher și-a trecut în cont cinci puncte, iar CSO Voluntari a ajuns să conducă la 16 puncte: 56-40. A urmat o demonstrație de forță oferită de Ahmed și Troupe, care au reușit un run de 11-2. Prin urmare, înaintea actului decisiv, scorul era 62 la 53 pentru deținătoarea Cupei României.

Ultimele zece minute ale partidei au fost dominate de către CSO Voluntari. Jucătorii lui Ocokoljic nu le-au mai acordat nicio șansă adversarilor și au marcat foarte bine, mai ales din exteriorul semicercului. Iannis Păduraru, aflat la debutul în Liga Națională, și-a trecut numele pe lista marcatorilor, iar echipa sa s-a impus la 14 puncte: 83-69.

Eric Thompson a fost cel mai bun marcator al învingătorilor, reușind 19 puncte, 15 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții și un capac. Pentru oaspeți, s-au mai remarcat Sarunas Vasiliauskas (17 puncte), Vlad Moldoveanu (11 puncte) și Todrick Gotcher (11 puncte).

De partea cealaltă, cei mai buni baschetbaliști au fost Kevin Allen (18 puncte, 12 recuperări), Porter Troupe (16 puncte), Muhammed Ahmed (13 puncte) și Brandon Sly (11 puncte).

În următoarea etapă, CSO Voluntari primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca, în timp ce CSM Târgu Jiu se deplasează pe terenul lui CS Dinamo București.

*foto: Facebook – CSO Voluntari - Baschet

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!