Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari se desprinde în sfertul al treilea și trece de Rapid București

CSO Voluntari se desprinde în sfertul al treilea și trece de Rapid București

CSO Voluntari a obținut victoria în fața Rapidului, scor 84-65, duminică seara (06.03) în etapa a 22-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, deținătorii Cupei României reușind să se desprindă în sfertul al treilea, după o primă repriză echilibrată.

Voluntari a debutat în meci în formula Gotcher, Badiu, Woods, Moldoveanu și Thompson, iar Rapid a avut un prim 5 alcătuit din Bookert, Mosely, Vasile, Stanojevic și Copes.

Oaspeții au putut să se ducă la două posesii în față cu reușita lui Stanojevic (6-2), Lee replicând imediat pentru Voluntari și apoi Eric Thompson a egalat la jumătatea sfertului, 8-8, irosind oportunitatea unui three-point play. Ilfovenii au ratat de două ori consecutiv de afară, pierzând apoi alte două posesii și Stanojevic a pedepsit cu o triplă, gazdele solicitând time-out la 11-8 pentru Rapid. Cinci puncte la rând au reușit să înscrie alb-albaștrii, cu reușita lui Moldoveanu de la distanță făcându-se 13-11, dar Bookert a egalat cu un floater, scorul la finalul sfertului de debut fiind favorabil rapidiștilor, 17-15.

CSO Voluntari a întors situația de pe tabelă cu dunk-ul lui Barro și liberele bune ale lui Vasiliauskas, apoi cu un nou dunk semnat de Barro situația ajungând la 21-17. Aktaș a oprit seria alb-albaștrilor cu o triplă și peste câteva atacuri Rapid a egalat, 23-23 cu coșul lui Copes. Voluntari a putut pune două posesii între cu reușitele lui Gotcher și Torok, apoi Badiu finalizând pe tranziție și la 29-25 rapidiștii cereau time-out. Gazdele nu s-au putut desprinde la mai mult de patru puncte diferență până spre finalul sfertului al doilea, când Gotcher a scăpat singur pe o acțiune rapidă și a înscris pentru 37-32, la cabine intrându-se cu 38-34.

Deținătoarea Cupei României a controlat lupta la recuperări în prima repriză (26-16), dar a suferit la aruncările de afară (1/12). În total 52 de puncte din căciulă au înscris echipele, rapidiștii având patru intercepții în primele 20 de minute.

Diferența s-a strâns la o posesie după reușita lui Bookert (40-38), dar oaspeții n-au putut profita de o ratare a Voluntariului și în loc să egaleze au pierdut posesia, Gotcher trimițându-și echipa la 42-38, pe un nou atac Lee fiind faultat și americanul și-a transformat ambele libere, ecartul ajungând la șase puncte. Rapidiștii au tăiat diferența la o singură posesie, 44-42, după care Aktaș, Bookert și Mosely au ratat din acțiune, CSO Voluntari putând să se ducă la 49-42 prin coșul lui Moldoveanu. Fostul internațional român și-a continuat seria de puncte, fiind precis mai întâi de la linia de fault, apoi de afară și gazdele mergeau la 54-42, ulterior cu punctele lui Vasiliauskas ajungându-se la 62-44. Amfitrionii aveau un avans important înaintea sfertului patru, 68-44.

Formația ilfoveană a început mai bine sfertul decisiv și a mers la +26 pe tabelă, Thompson ajungând de două ori la linia liberelor în această perioadă (74-48). Mosely și Bookert au punctat pentru Rapid, perioada bună a oaspeților fiind oprită de Woods de la distanță, 78-54, dar formația lui Marius Bulancea a replicat cu șapte puncte la rând și reducea din handicap, 78-61. Torok a dus ecartul la +20, după ce anterior Lee și-a împărțit perechea de libere, în cele din urmă gazdele câștigând cu 84-65.

Voluntari ajunge la 16-2 în LNBM și o să dispute peste trei zile restanța cu SCM U Craiova (9 martie), în vreme ce Rapid coboară la 5-16 și o să primească vizita lui Dinamo într-un derby al capitalei.

Eric Thompson a contribuit cu 15 puncte și 15 recuperări (10 defensive) la succesul Voluntariului, fiind urmat de Vlad Moldoveanu (14 puncte, 4 recuperări) și Rolland Torok (11 puncte). De la Rapid principalul marcator a fost Devon Bookert (16 puncte, 6 pase decisive), secondat de Jordan Swopshire (12 puncte, 3 recuperări) și Erik Copes (11 puncte, 13 recuperări).

*foto: Facebook CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!