Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari se impune din nou în fața celor de la SCM U Craiova

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.03.2022

CSO Voluntari se impune din nou în fața celor de la SCM U Craiova

CSO Voluntari s-a impus în meciul care a reprezentat reeditarea finalei din Cupa României. Ilfovenii au trecut de SCM U Craiova cu scorul de 88-82 și au ajuns la un bilanț de 17-2. Oltenii au 13 succese și șapte eșecuri.

Sasha Ocokoljic i-a titularizat pe Sarunas Vasiliauskas, Toddrick Gotcher, David Vida, Vlad Moldoveanu și Eric Thompson. Michalis Kakiouzis a început cu Khalif Wyatt, Aurelian Gavriloaia, Michael Qualls, Titus Robinson și Bogdan Țîbîrnă.

Qualls a deschis partida cu un coș sub inel, din pasa lui Țibîrnă. Gotcher a răspuns cu un stepback de la distanță și un floater. Wyatt a croșetat apărarea adversă și le-a readus avantajul oltenilor. Vida a înscris excelent de sub panou, înaintea unei noi triple înscrise de Gotcher. Americanul a ajuns la 10 puncte înscrise, după doar patru minute de joc, iar tabela indica 12-6. Badiu s-a trecut și el pe lista marcatorilor, la scurt timp după ce a intrat pe teren. În urma unei libere înscrise de Robinson, Moldoveanu a marcat de afară pentru a mări diferența la opt lungimi. Kakiouzis a cerut timeout la 21:11. Acesta a avut succes, iar Qualls a înscris printr-un slam-dunk. După 10 minute, Voluntari conducea cu 23-13.

Wyatt a inaugurat al doilea parțial cu o triplă, dar Badiu și Torok au răspuns prin același procedeu. Robinson și Gavriloaia au reușit să reducă deficitul la doar șase puncte (29-23). Eric Thompson a pedepsit small-ball-ul Leilor din Bănie și a înscris pe recuperare ofensivă. Qualls a reușit una dintre cele mai spectaculoase faze ale meciului, când a înscris un coș-fault de la distanță. Wyatt și-a apropiat echipa la cinci puncte, după un post-up al lui Wyatt, dar Thompson le-a tăiat repede aripile adversarilor cu un and-one spectaculos. Oltenii au înscris totuși patru puncte consecutive, dar o triplă a lui Gotcher după timeout-ul lui Ocokoljic făcea ca scorul să fie 41-34. Qualls a stabilit scorul la pauza mare, 48-45 pentru gazde, cu un coș de la mare distanță.

Moldoveanu a început a doua jumătate cu un coș de la semi-distanță. Lee a înscris un dunk spectaculos în tranziție, prin care scorul devenea 53-45. Avantajul ilfovenilor a intrat din nou în double-digits, după layup-ul lui Gotcher în tranziție. Diferența a continuat să crească, iar Woods s-a trecut și el pe lista marcatorilor din spatele semicercului. Hawley a adus Craiova la 10 lungimi printr-o triplă, dar Moldoveanu a răspuns imediat de la distanță. Gotcher i-a furat mingea lui Vîrnă, a înscris pe tranziție, iar scorul era 65-50. Moldoveanu, Thompson și Badiu au fost arhitectii unui run de 10-4 al gazdelor, iar înaintea ultimului sfert, tabela indica 74-54.

Torok a fost primul marcator din ultimul act, cu o triplă din zero grade. Robinson a fost primul marcator din sfertul patru pentru oaspeți, înainte ca Thompson să puncteze cu un dunk agresiv. Wyatt a oferit o gură de aer pentru Craiova, reușind un stepback de la distanță. Ocokoljic a cerut timeout după ce Hawley i-a apropiat pe alb-albaștrii la 17 lungimi. Țîbîrnă și Blaj-Voinescu au continuat run-ul oaspeților, înainte de un coș de sus al lui Barro. Lee a imitat procedeul și a dus scorul la 84-67. Un parțial de 15-2 al Universității făcea ca diferența cu 30 de secunde înainte de final să fie de doar patru puncte (86-82), după dunk-ul lui Robinson. În cele din urmă. gazdele s-au impus cu 88-82.

Toddrick Gotcher a fost cel mai bun jucător de pe teren. Americanul a terminat cu 23 de puncte, 5 pase decisive și 6 intercepții. Vlad Moldoveanu a înregistrat 17 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări, iar Eric Thompson a continuat seria prestațiilor reușite și a avut un double-double, cu 16 puncte și 12 recuperări. Din tabăra adversă s-a remarcat Khalif Wyatt, cu 25 de puncte și 5 pase decisive. 

Următorul meci pentru CSO Voluntari este reprezentat de deplasarea la Miercurea Ciuc. SCM U Craiova va evolua pe terenul lui CSM Focșani.

*foto: Iuli Dobre

5 comentarii la aceasta stire:
  • Edi98 :

    Qualls
    Acest Qualls mi se pare un circ total, in ciuda faptului ca marcheaza multe puncte deoarece are si multe aruncari iar procentajele acestuia sunt groaznice. Din punctul.meu de vedere Craiova ar arata mai bine fara acest jucator individualist.

    cu 2 ani în urmă (10.03.2022) Raspunde
  • SCM "U" Craiova alexbaschet :

    Craiova
    Este o dezamagire totala , si nu cred ca numai antrenorul e de vina , atat pot jucatorii , daca nu respecta ceea ce li se spune , iar Qualls trebuie sa plece urgent , cel mai slab strain din cei 6 , si Gavriloaia sa il urmeze , la fel de slab , nu stie sa arunce corect la cos , este praf . Interesanta este decizia de a nu il utiliza pe Franklin , desi chiar ma bucur , un circar si el …din echipa asta , pentru la anu ar putea ramane ceilalti 4 straini , care chiar nu sunt jucatori rai , dar Qualls si Franklin nu au ce cauta , jucatori mult sub media campionatului , asemenea lui Gavriloaia

    cu 2 ani în urmă (10.03.2022) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Mda
    Qualls chiar si-a pierdut busola si a devenit din locomotiva echipei balastul ei.Se pare ca se alatura in cel mai neplacut mod lui Franklin in a strica atmosfera si echilibrul unei echipe si asa destul de haotice.Antrenorul e intotdeauna de vina cand nu e in stare sa struneasca jucatorii,oricat de mare strateg ar fi in rest.Altminteri,personal consider ca diferenta majora,cel putin in cazul echipelor cu pretentii,o fac jucatorii romani si nu strainii,dar acest topic merita o dezbatere separata,nu decat o mentionare in continutul unui comentariu dupa un meci.

    cu 2 ani în urmă (10.03.2022) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    P.S.
    Cred ca ideea de baza pentru sezonul asta a fost un baschet spectaculos,dar prin nepricepere crasa si golaneala s-a transformat in balci.Daca se insista pe ideeea asta,si nu ar fi neaparat un lucru rau,ar trebui ca punct de plecare sa revada meciurile echipei cu Dzambic,Bureau,LeVar si Dragusin.

    cu 2 ani în urmă (10.03.2022) Raspunde
  • Pop Dorel :

    Franklin cel mic!!!
    Mam simțit foarte bine că nu te-am văzut pe teren în meciul cu Voluntari ,sper și îmi doresc să nu te mai văd jucând niciodată în România. Golanii nu au ce cauta pe un teren de baschet.

    cu 2 ani în urmă (10.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!