Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari se impune fără mari emoții în fața celor de la Rapid București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.11.2021

CSO Voluntari se impune fără mari emoții în fața celor de la Rapid București

CSO Voluntari a trecut de Rapid București în meciul din deplasare din etapa a șaptea a Ligii Naționale. Scorul final a fost 85-56 pentru oaspeții confruntării.

Marius Bulancea i-a trimis în primul 5 pe Aktaș, Mosely, Vasile, Swopshire și Copes. Sasha Ocokoljic a început cu Vasiliauskas, Gotcher, Badiu, Moldoveanu și Thompson.

Duelul a început sfios de ambele părți. După aproape două minute, tabela încă era neschimbată. Prima reușită i-a aparținut lui Eric Copes care a fructificat assist-ul lui Mosely. Printr-o altă combinație a 2 jucători americani a marcat și Voluntari la faza următoare după o fază creată de Lee și finalizată de Thompson. Vlad Moldoveanu a reușit un and-one spectaculos pentru a duce scorul la 5-2. Verișorul său a replicat la coșul advers cu un stop șut de trei puncte ce anunța un duel tensionat în familie.

Jucătorii din SUA ai Rapidului au continuat să evolueze excelent, iar Hope, Mosely și Copes au fost protagoniștii unui parțial de 9-0, finalizat cu o fază spectaculoasă. Swopshire l-a căpăcit pe Vida și a lansat contraatacul finalizat de Hope.

Ousmane Barro a realizat și el o fază spectaculoasă. După o intercepție, Ouszy a finalizat electrizant în tranziție, ducând scorul la 9-14. Gotcher și Vasiliauskas au reușit și ei să puncteze în finalul sfertului pentru a duce trupa lui Sasa Ocokoljic în avantaj (15-14).

După coșurile înscrise de Torok și Swopshire în debutul sfertului doi, cele două echipe nu au mai reușit să modifice tabela preț de 2 minute, până când Vida a punctat din spatele semicercului. Coșul jucătorului român a pornit un run de 7-2 al echipei sale. Vasiliauskas și Gotcher duceau scorul la 31-22 cu 35 de secunde înaintea pauzei mari. Hope a fost faultat pe o aruncare de trei puncte de fundașul lituanian al Voluntariului, ce adunase deja 3 faulturi, și a transformat toate cele trei libere. Ocokoljic a cerut un timeout pentru a pregăti o acțiune a lui Vasiliauskas. Acesta a parcurs distanța de la un coș la altul în 5 secunde și a finalizat un and one spectaculos. După două sferturi, scorul era 34-25 pentru oaspeți. Hope era coșgheterul disputei cu 10 puncte la acel moment.

Sfertul trei a fost deschis de un coș cu fault dificil al lui Mosely care a înscris din cădere și a transformat aruncarea liberă suplimentară. Defensiva giuleștenilor a cedat în această perioadă, lăsând adversarii liberi de prea multe ori de la trei puncte. Acest aspect a fost penalizat de Badiu și Gotcher care duceau scorul la 42-30. Bucureștenii au reușit să mai echilibreze partida, însă avântul lor a fost tăiat de greșeala lui Luca Vasile care l-a faultat pe Badiu în zero grade. Acesta a transformat cele trei libere rezultate.

Sarunas Vasiliauskas a mai reușit încă un coș dificil cu 3 minute rămase din sfert. Fundașul convocat la naționala Lituaniei a înscris în ultima secundă a atacului un coș de trei puncte de pe un picior, iar gazdele se vedeau conduse cu scorul de 53-40. Barro a puncat din nou la impresia artistică. Acesta a primit o pasă de la Badiu la linia de pedeapsă și a înscris un slam dunk de efect dintre 2 adversari. La coșul advers, el a încheiat sfertul cu un capac impresionant, iar Voluntari conducea cu 63-42 înaintea ultimului act.

Ofensivele nu au excelat în debutul sfertului patru. Rapidiștii au început să se apere în zonă, provocând probleme pe atac adversarilor, însă ineficiență aruncărilor din acțiune nu le-a permis să reducă diferența pentru a avea un final strâns de meci. Doar Copes a reușit să producă un pericol pentru defensiva adversă, iar după două coșuri consecutive ce duceau scorul la 65-48, tehnicianul alb-vișiniilor a cerut timeout. Imediat după timpul de odihnă, Vasiliauskas a marcat de două ori de la trei puncte și le-a tăiat aripile gazdelor. În finalul partidei, cele două echipe au început din nou să presteze un joc ofensiv superb. Gotcher a pus capăt unei perioade de 3 minute a meciului în care s-au înscris 23 de puncte cu a doua sa reușită consecutivă de la distanță. Scorul final, 56-85, a fost stabilit de reușita lui Ionuț Voicu, un tânăr de 18 ani din academia celor de la Voluntari.

Vasiliauskas a fost cel mai bun marcator al disputei. Lituanianul a înscris 21 de puncte, pe lângă care a bifat și 2 pase decisive. Gotcher a avut 16 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări, iar Torok și Thompson, oamenii din interior ai ilfovenilor au adunat câte 10 recuperări.

Din cealaltă tabără, Erik Copes a fost MVP-ul echipei, cu 14 puncte și 19 recuperări. Mikey Hope a avut 13 puncte și 4 recuperări, iar Mosely 13 puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive.

În etapa următoare., Rapidul evoluează într-un derby al capitalei, împotriva lui Dinamo. CSO Voluntari primește vizita lanternei roșii, CSM VSKC Miercurea Ciuc.

2 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!