Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari se impune în prelungiri pe terenul Coronei Brașov

CSO Voluntari se impune în prelungiri pe terenul Coronei Brașov

Ultima partidă de sâmbătă, 30 septembrie, le-a pus față în față pe CSM Corona Brașov și CSO Voluntari în Liga Națională, după ce acestea au fost adversare în această lună și în Cupa României. Deznodământul a fost asemănător, ilfovenii având câștig de cauză dar acum la o diferență mai mică și în urma unei reprize de prelungiri: 93-88.

Brașov: Brandon Anderson, CJ Williams, David Neacșu, Andrei Oinaru, Quatarrius Wilson

Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

Ilfovenii au avut un debut în forță și au deschis primele patru minute cu 4-12, iar până la jumătatea sfertului inaugural diferența a crescut la +9 prin layup-ul lui Feazell. Cane a răspuns cu o serie de libere și a înjumătățit ecartul, după care tripla lui Gheorghe a însemnat modificarea situației de pe tabelă pentru 19-21. Brașovenii au putut egala printr-o nouă reușită a lui Cane, dar Tohătan a readus Voluntari la conducere pe finalul parțialului: 21-23.

Echilibrul s-a menținut și gazdele au egalat în multe rânduri, Mitchell și Tohătan fiind cei care au dus CSO Voluntari la 28-33. Din acel punct a urmat o perioadă mai reușită pentru CSM Corona și Wilson a ajutat formația de sub Tâmpa să preia conducerea cu patru minute înaintea pauzei (37-36), iar Anderson a dus diferența la +9 în urma unui run de 19-5 în care au intrat brașovenii. Gray a scuturat plasa de afară pentru +10 și diferența din două cifre s-a menținut la pauză, 53-43, după un sfert excelent pe atac pentru echipa lui Ionuț Bâscoveanu.

Shumate și Feazell au tăiat din deficit pentru unul de single digits, însă Anderson și Barro au continuat momentele excelente pentru CSM Corona în atac, iar tabela a indicat 63-50. Polyak a transformat liberele prin care ilfovenii au venit la -7, dar imediat galben-albaștrii au punctat prin pivotul Ouzsy Barro la 67-58, de unde ultimele reușite ale sfertului trei au venit în contul oaspeților și Cotoară a stabilit scorul de 67-63 la capătul acestui parțial.

Oaspeții au început perfect sfertul decisiv și au revenit la conducere, 67-68, Anderson fiind cel care a stopat pentru scurt timp run-ul Voluntariului, iar la +5 în dreptul ilfovenilor a venit un time-out cerut de banca tehnică a nou-promovatei. Galben-albaștrii au răspuns cu dunk-ul lui Wilson, iar Mitchell a refăcut un ecart de două posesii la 71-77, după care Shumate a prins o triplă pentru +7. Armin Cane a beneficiat de o liberă suplimentară după ce a fost faultat pe aruncare și Brașovul a reușit să egaleze prin Anderson cu un minut rămas pe cronometru, iar în timpul rămas la dispoziție ambele echipe au ratat și s-a intrat în overtime: 81-81.

Niciuna dintre echipe nu s-a putut distanța și CSM Corona a egalat în câteva rânduri. Allen a dus-o pe CSO Voluntari la 85-87, de unde Anderson și-a împărțit perechea de libere și Polyak nu a ratat din aceaași zonă pentru +3 în dreptul oaspeților. Ultimele secvențe au adus noi aruncări de la linia de fault și meciul s-a încheiat cu victoria lui CSO Voluntari, 88-93.

Din cei șase jucători în double digits pentru Voluntari, Trevon Allen a terminat cu cele mai multe puncte, 18. L-au urmat Laszlo Polyak (15), Kwamain Mitchell și Keyshawn Feazell (ambii cu 13).

Brandon Anderson s-a remarcat din tabăra gazdelor cu 24 de puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări. Armin Cane a adunat 17 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări, iar Juwan Gray a contribuit cu 12 puncte și 5 recuperări.

Cele două formații vor evolua în zile diferite în etapa a treia. CSO Voluntari o să deschidă runda cu derby-ul de pe teren propriu în fața lui U-BT Cluj, iar CSM Corona Brașov se va deplasa la Timișoara în încheierea etapei.

*foto: Facebook Corona Brașov

1 comentariu la aceasta stire:
  • Suporterrrr :

    Bascoveanu
    A aratat in meciul asta ca nu poate fi mai mult decat un antrenor de juniori. Nu ai tu cohones sa il schimbi pe ala cand iti face antisportiv imediat dupa timeout cu 1 minut ramas din meci, la -2? Antisportiv pe care il face intentionat, din frustrare

    cu 7 luni în urmă (01.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!