Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari și CSM Oradea se întâlnesc în a doua partidă televizată a etapei

CSO Voluntari și CSM Oradea se întâlnesc în a doua partidă televizată a etapei

Patru meciuri vor avea loc în cursul serii de miercuri, 20 martie, în etapa a 25-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. CSO Voluntari și CSM Oradea vor fi adversare în prima confruntare, aceasta urmând să fie transmisă pe micile ecrane.

Situația din clasament ține cu bihorenii, cei care pe lângă faptul că sunt pe poziția secundă în Top 10, cu un bilanț de 11 victorii și 3 înfrângeri, și-au asigurat recent avantajul terenului propriu în prima rundă din playoff. CSO Voluntari a ajuns pe locul 4, cu 7-7, fiind cu cel puțin o victorie în fața urmăritoarelor și la două meciuri câștigate în urma Argeșului, ocupanta poziției a treia.

În ceea ce privește parcursul de la precedenta întâlnire directă, ambele formații au suferit câte o înfrângere și au obținut trei victorii. Voluntari a trecut de Constanța (87-76), Târgu Mureș (92-74) și ultima dată de Sibiu (77-72), pasul greșit fiind făcut în fața lui FC Argeș (79-82). În schimb, CSM Oradea a câștigat cu Brașov (98-87), Dinamo (84-81) și recent cu Rapid (80-69), iar în derby-ul cu U-BT Cluj a pierdut în ultimele secunde (84-85).

Jocul tur, din Oradea Arena, a avut nevoie de prelungiri, după ce au existat 10 schimbări la conducere și în 14 ocazii a fost egalitate pe tabelă. „Leii Roșii” au putut să câștige cu 96 la 89, la capătul unei partide în care Erick Neal s-a evidențiat cu 17 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții. Între timp, fundașul american a ajuns în Turcia, iar în locul său a sosit Abdul Gaddy, cel care a reușit să debuteze în runda trecută, împotriva Rapidului. Principalul marcator pentru „Troublemakers” a fost Rashard Odomes, cu 22 de puncte, 6 recuperări și 5 assist-uri.

Vicecampioana în exercițiu a reușit să egaleze situația la general în duelurile din campionat cu CSO Voluntari prin rezultatele din ultimele trei confruntări directe. CSM Oradea a câștigat aceste jocuri, două fiind în ediția trecută, astfel că în LNBM s-a ajuns la un bilanț de 5-5. Alb-albaștrii conduc per total, având în vedere că aceste două cluburi au disputat finala Cupei României din 2021, trofeu care a ajuns în vitrina Voluntariului.

Luna martie i-a găsit în formă bună pe Keyshawn Feazell și Trevon Allen din tabăra gazdelor, primul terminând cu double-double în cel mai recent meci, iar cel din urmă a marcat 25 de puncte în disputa cu FC Argeș, cea care a deschis primăvara. De partea cealaltă, Toddrick Gotcher se află în creștere de formă și are un procentaj de 56.6% din spatele arcului de cerc în ultimele trei jocuri din Top 10, în vreme ce Donatas Tarolis și Nijal Pearson au rămas constanți în plan ofensiv pe parcursul fazei secunde.

Statistica ține destul de evident cu Oradea, trupa lui Cristian Achim fiind mai bună la principalele categorii. „Leii Roșii” sunt primii în Top 10 la nivelul preciziei din interiorul arcului de cerc, cu 57.7%, iar „Troublemakers” oferă replica din spatele arcului de cerc, cu 38.3%, al doilea procentaj al campionatului. Ambele formații aruncă foarte bine liberele, capitol la care Oradea se află în bonus prin procentajul de 87.8%, de departe cel mai mare în faza secundă.

Confruntarea din Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” va fi condusă de Marius Ciulin, Alexandra Stan și Lorand Bukuresti.

CSO Voluntari și CSM Oradea vor fi față în față miercuri, 20 martie, de la ora 18.00, în a șaptea rundă din Top 10. Partida va putea fi urmărită pe Digisport 3, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Cine rîde la urmă, rîde mai bine!
    Papa CoAch menține audiența la un nivel cît de cît rezonabil, antrenîndu-și elevii să cîștige, dar să mai și piardă neașteptat cînd ți-e lumea mai dragă. În acest fel Oradea se bucură de un interes mai ridicat decît o face U care datorită coconuts-urilor lui Silvă a omorît practic competiția și interesul față de meciurile clujenilor. Mare jupîn H'Akeem the Dream: știe cum să adoarmă vigilența adversarilor și cum să trezească audiența spectatorilor! Who's your Daddy now?

    cu 1 lună în urmă (19.03.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    .... de fapt....
    meciul e transmis pentru a mai drege supararea familiei Pandele, din moment ce ilustra doamna Firea nu e lasata sa candideze la......Bucuresti

    cu 1 lună în urmă (19.03.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @Transmisiune
      Io mă mir că nu e transmis pe Pandele TV, pardon, mega televiziunea ce o au în comună acolo... Pentru nea' Lăzare care n-o mai prins loc în arena aia arhiplină și vrea să vadă meciul de la birtul din sat...Pardon, comună.

      cu 1 lună în urmă (19.03.2024)
    Raspunde
  • Pop Dorel :

    Răutăți???
    Cred că toate echipele au emoții când joacă cu echipa din "Comună"cum spuneți voi.Succesuri!!!

    cu 1 lună în urmă (19.03.2024) Raspunde
  • Bihor :

    sportul la noi ...
    pentru a nu fi interpretabil ce spun, din capul locului fac precizarea ca atat pandele, cat si firea, sunt persoane care imi displac, sentiment pe care il am dealtfel fata de majoritatea personajelor politice
    cu toate acestea, implicarea primariei din voluntari pe latura sportiva o vad ca pe un lucru benefic si nu doar pentru cei din localitatea respectiva (care oricum nu sunt prea multi), ci mai degraba pentru cresterea atractivitatii competiei interne ... in conditiile in care oricum in campionatul nostru e o penurie de echipe competitive, daca nu ar fi nici voluntariul, situatia ar fi si mai anosta ...
    sportul nu se poate face fara bani ... daca la sporturile individuale vorbim de sume mai mici, in cazul sporturilor de echipa e nevoie de o finantare mult mai mare
    indiferent daca vrem sa recunoastem sau nu, la noi, sporturile de echipa supravietuiesc datorita administratiilor locale.
    la nivel central, prin federatii sau prin comitetul olimpic, implicarea (atat ca finantare, cat si ca implementare de strategii coerente si durabile de dezvoltare) e fie slaba si ineficienta, fie lipseste cu desavarsire
    mediul economic, si aici ma refer la companiile potente financiar, sta deoparte si nu baga bani in sport (exceptiile, cum ar fi bt, nu fac decat sa confirme regula) ... ca exercitiu de imagine, cum ar arata liga noastra de baschet daca ar mai fi cate o banca, un retailer, un lant de supermarketuri, un constructor de masini etc. ar investi o suma de 3-4 milioane de euro (care in niciun caz nu le-ar dezechilibra situatia financiara) in cate o echipa ...
    prin urmare, personal, sunt multumit ca in campionat e o echipa de nivelul voluntariului, prefer un meci cu ei decat cu o alta de nivel mult mai modest (si aici nu vreau sa exemplific, pentru a nu ofensa pe careva)

    cu 1 lună în urmă (19.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!