Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari și CSU Sibiu se întâlnesc în devans în LNBM

CSO Voluntari și CSU Sibiu se întâlnesc în devans în LNBM

CSO Voluntari și BC CSU Sibiu joacă duminică seara, 6 februarie, în devans partida din etapa a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Va fi a patra întâlnire dintre cele două formații în acest sezon, cel mai recent meci fiind la finalul anului trecut în returul sferturilor Cupei României.

Ilfovenii tocmai au pierdut în campionat la ultima apariție, după ce au bifat o serie de zece victorii la rând. CSA Steaua a reușit să oprească șirul deținătoarei Cupei (87-85), Djuric aplicându-i un capac spectaculos lui Thompson cu patru secunde înainte de final. Interesant este faptul că unicul eșec în campionat al Voluntariului, înaintea celui cu Steaua, a fost tocmai împotriva Sibiului.

În disputa cu Steaua, CSO Voluntari nu s-a putut baza pe Ouzsy Barro și Malcolm Lee, principalii marcatori fiind Eric Thompson (23 de puncte, 15 recuperări), Sarunas Vasiliauskas (19 puncte, 11 assist-uri) și Vlad Moldoveanu (15 puncte, 9 recuperări).

CSU Sibiu a terminat luna ianuarie cu un eșec, având un bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri în perioada amintită. Galben-albaștrii au cedat pe terenul Craiovei, în ceea ce era primul meci pentru olteni în 2022, scor 88-76. Sibienii au pierdut lupta la recuperări (39-28), iar în privința procentajelor din acțiune doar Tohătan, Pratt și Padgett au avut cel puțin 50%.

James Padgett a reușit un season high în disputa din Oltenia, cu 23 de puncte, pe lângă asta având și 7 recuperări. Americanul a fost urmat de Lucas Tohătan (16 puncte, 4 assist-uri), internaționalul român fiind la al 13-lea meci cu 10+ puncte în acest sezon al Ligii Naționale.

Înaintea duelului de la Voluntari, ilfovenii au 12-2 bilanț în campionat, iar sibienii 8-10, ambele aflându-se pe loc de playoff în acest moment.

Voluntariul a eliminat Sibiul în sferturile Cupei României

Confruntarea de pe terenul alb-albaștrilor va fi a patra în sezonul 2021-22 (Cupă+LNBM) dintre cele două, CSO Voluntari reușind să o elimine pe CSU Sibiu din CRBM. Acestea s-au întâlnit în sferturile de finală, unde ilfovenii au câștigat ambele manșe, mai întâi 76-66 la Voluntari și apoi 79-62 în returul de la Sibiu.

În campionat însă, formația de pe malul Cibinului a avut câștig de cauză în tur. Atunci, CSU Sibiu venea după un start modest de campionat, cu patru eșecuri în primele patru etape, victoria cu 86 la 83 din Sala Transilvania reprezentând primul succes stagional pentru formația pregătită în acel moment de Dan Fleșeriu. Ulterior, locul acestuia a fost preluat de Miguel Angel Hoyo, cu tehnicianul iberic galben-albaștrii având 5 meciuri câștigate și 3 pierdute.

Justas Tamulis a avut 23 de puncte în partida tur din campionat, lituanianul fiind urmat de Lucas Tohătan (19 puncte), Monyea Pratt (17 puncte, 11 recuperări) și Tanner McGrew (11 puncte). Din partea adversă, Vlad Moldoveanu a contribuit cu 21 de puncte, alți patru jucători antrenați de Sasha Ocokoljic având măcar 10 puncte înscrise.

Duelul din Sala „Gabriela Szabo” începe la ora 18.00 și va fi transmis pe YouTube, atât pe canalul celor de la Superbet, cât și FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!