Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari și CSU Sibiu se întâlnesc pentru al doilea an la rând în sferturile Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.04.2024

CSO Voluntari și CSU Sibiu se întâlnesc pentru al doilea an la rând în sferturile Ligii Naționale

Seria din sferturile de finală ale play-off-ului Ligii Naționale dintre CSO Voluntari și CSU Sibiu începe cu întârziere față de celelalte trei confruntări, după participarea ilfovenilor la Final Four-ul din ENBL. Primul meci este programat duminică, 14 aprilie, de la ora 18:00.

Troublemakers au fost extrem de aproape să aducă României primul trofeu european după 19 ani, după ce Asesoft Ploiești a câștigat FIBA EuroCup Challenge în 2005. Formația de la marginea Capitalei a pierdut în ultimul act, împotriva celor de la Bakken Bears.

Voluntari a avut o prestație impresionantă în semifinalele cu Liege Basket preț de trei sferturi, însă a fost aproape să rateze calificarea în finală pe final. Inspirația lui Kodi Justice, care a terminat cu 28 de puncte, 5 recuperări și 5 pase avea să rezolve meciul cu belgienii, încheiat cu 79-80.

În finală, elevii lui Ainars Bagatskis s-au văzut nevoiți să vină din spate în mai multe rânduri și să facă un act decisiv de zile mari pentru a pleca acasă cu marele trofeu. Acest lucru nu a fost departe de a se realiza, dar experiența danezilor și-a spus cuvântul, iar gazdele de la Aarhus s-au impus cu 81-85, în ciuda celor 31 de puncte marcate de Trevon Allen, care alături de Kodi Justice a fost ales în echipa ideală a Final Four-ului.

Reprogramarea acestei serii a stârnit deja primele „clinciuri” dintre cele două formații. Conform declarațiilor din publicația locală Ora de Sibiu, Horațiu Floca a fost dezamăgit de faptul că, la rândul lor, ilfovenii nu au acceptat amânarea meciului de la Sibiu din sezonul regulat, dar că a acceptat reprogramarea sferturilor de finală. Ionuț Georgescu a venit imediat cu o replică.

„Noi am avut înțelegere să le dăm 4 zile după participarea lor la turneul final din Danemarca, din partea lor nu am găsit înțelegere când am cerut amânarea cu o zi a partidei de la Sibiu”, a declarat Horațiu Floca.

„CSO Voluntari nu a cerut clubului CSU Sibiu să mute meciurile 1 și 2, imediat cum am aflat programul Final 4 din ENBL și am cumpărat biletele de avion, clubul nostru s-a adresat Federației, chiar înainte de a ști locul final în Top 10, solicitând forului să ia în calcul reprogramarea seriei în care vom juca. Noi aveam certitudinea doar a avantajului jocului de pe teren propriu, de pe locul 3 sau 4. Am cerut programarea primelor două meciuri pe 15 și 17 aprilie, Federația a mandatat Consiliul Director să ia o decizie, înainte de ultima etapă din Top 10 s-a hotărât un nou calendar al seriei din care Voluntari va face parte, 14-16, 18-20, 22 aprilie. Și noi și CSU Sibiu am primit o decizie de Consiliu Director, una diferită față de ce am solicitat, iar la rândul nostru vom avea 48 de ore între meciurile 2 și 3 și 7 jocuri posibile în 11 zile”, a explicat Ionuț Georgescu.

CSU Sibiu nu se confruntă cu cea mai bună formă înaintea debutului în post-sezon. Ardelenii au avut un parcurs dezamăgitor în Top 10 și au obținut doar trei victorii în cele 10 meciuri disputate. Circumstanțele sunt atenuante pentru vulturi, întrucât trei eșecuri au venit după meciuri încheiate în overtime.

Formația de pe malul Cibinului vine în play-off după trei eșecuri la consecutive, serie începută la Derby-ul Ardealului de pe teren propriu, terminat cu scorul de 65-99. A urmat o înfrângere în prelungiri acasă la Rapid București, 82-87. Cireașa de pe tort a venit la un nou meci din București, 89-95 cu Dinamo.

Din informațiile celor de la Ora de Sibiu, Tomas Rinkevicius are mari bătăi de cap pentru meciul de duminică. Aurelian Gavriloaia și Marc Loving, care nu au jucat nici cu Dinamo, sunt încă incerți și se încearcă recuperarea lor, în timp ce Rareș Uță se confruntă și el cu probleme medicale.

Trevon Allen este liderul celor de la Voluntari la puncte în actuala stagiune, cu o medie de 14.5. Keyshawn Feazell este primul la recuperări, iar la pase decisive, ierarhia este condusă de către Kwamain Mitchell, cu 3.6.

De cealaltă parte, Jay Threatt se remarcă la CSU Sibiu, fiind atât cel mai bun marcator, cât și cel mai bun pasator, prin mediile sale de 16 și 4.8 la aceste capitole. La recuperări, lider este Rareș Uță, cu 7.1.

CSU Sibiu și CSO Voluntari s-au întâlnit și sezonul trecut în play-off, tot în sferturile de finală. Tot ilfovenii au avut și atunci avantajul terenului propriu, după ce au terminat sezonul regulat pe patru. Acea serie a ajuns până în meci decisiv, unde vulturii, cu o rotație măcinată de accidentări, au reușit să se impună cu 82-77.

Confruntarea dintre CSO Voluntari și CSU Sibiu are loc duminică, 14 aprilie, în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo”, de la ora 19:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!