Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari și Dinamo București deschid etapa secundă din LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.10.2021

CSO Voluntari și Dinamo București deschid etapa secundă din LNBM

În prologul etapei cu numărul doi din Liga Națională, CSO Voluntari primește vizita celor de la Dinamo București. Meciul se va desfășura marți, 5 noiembrie, la ora 18:00. Alb-roșii vin după un duel cu CSM Oradea în prima rundă, pe când adversarii lor au fost scutiți de duelul cu SCM Timișoara din pricina meciului cu Benfica din Europe Cup.

Dinamoviștii s-au prezentat mai mult decât onorabil în prima partidă a sezonului, împotriva vicecampioanei României. Elevii lui Hriștu Șapera s-au bătut de la egal la egal cu orădenii în primele două sferturi ale disputei. Dinamo a intrat la pauza mare cu un avantaj de 3 puncte: 40-37. Keith Clanton avea 14 din cele 40 de puncte ale alb-roșilor. Situația a stat diferit în ultimele două acte, când bucureștenii au găsit cu greu drumul spre coșul bihorenilor.

CSM Oradea le-a permis adversarilor să înscrie doar 21 de puncte în ultimele două sferturi. În acest timp, și-au trecut în cont 40 de puncte. Scorul final a fost 77-61.

Trupa antrenată de Hristu Șapera a dezamăgit la capitolul aruncărilor de trei puncte în partida disputată pe teren propriu. Dinamoviștii au reușit să marcheze doar o dată din spatele semicercului, din 22 de încercări. La coșul opus, aceștia le-au permis adversarilor să bifeze 12 reușite din 29 de aruncări.

Keith Clanton a fost MVP-ul echipei. Pivotul american a avut o linie statistică de 19 puncte, 7 recuperări. Din nefericire pentru echipa sa, el a contribuit și cu 5 mingi pierdute din totalul de 12.

Pe CSO Voluntari nu am apucat să o vedem încă la treabă în acest sezon al Ligii Naționale. Meciul ilfovenilor din prima etapă a fost amânat, în urma participării lor în cupele europene. Același lucru s-a întâmplat și cu returul din Cupa României cu CSM Târgu Jiu. Cu toate acestea, în cele trei meciuri disputate în această stagiune competițională, Voluntari nu a dezamăgit.

Ilfovenii au jucat în deschiderea sezonului intern, în Supercupa României. Adversari le-au fost cei de la U-BT Cluj, actualii campioni ai României. Clujenii s-au impus cu scorul de 89-82 într-o partidă echilibrată la toate capitolele. Moldoveanu și Vasiliauskas au fost liderii echipei, amândoi cu câte 17 puncte.

A urmat manșa tur de Cupă cu Târgu Jiu. Câștigătoarea ediției precedente a tranșat fără prea mari probleme această dispută. Ousmane Barro cu 17 puncte, respectiv Eric Thompson cu 15 au fost cei mai buni oameni de pe teren în acel meci.

Marele test pentru ilfoveni a venit în fața Benficăi în semifinala turului preliminar din Europe Cup. Voluntari s-a ținut scai de echipa din Portugalia, însă plusul de valoare și-a spus cuvântul. Vlad Moldoveanu a ieșit la rampă pentru echipa sa cu 21 de puncte și 5 recuperări. Benfica s-a impus cu scorul de 83-77.

Principalul atuu al elevilor lui Sasa Ocokoljic este faptul că Dinamo nu excelează la capitolul defensivei la trei puncte, în timp ce Voluntariul pare o echipă flămândă la acest capitol. De 18 ori au punctat aceștia în cele două dispute din acest sezon dintr-un total de 46 de aruncări.

Partida va putea fi urmărită la televizor, pe DigiSport și LookSport, dar și în format live pe canalul de YouTube al FRB.

*foto: Facebook - CSO Voluntari - Baschet

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!