Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari și FC Argeș se întâlnesc pentru prima oară în acest sezon al Ligii Naționale

CSO Voluntari și FC Argeș se întâlnesc pentru prima oară în acest sezon al Ligii Naționale

Luna martie se anunță extrem de aglomerată în Liga Națională de Baschet Masculin și primul meci va avea loc în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo”. CSO Voluntari și FC Argeș Basketball se vor afla față în față vineri, 1 martie, în prima dispută televizată a rundei cu numărul 22.

Ilfovenii s-au aflat în grupul formațiilor care au participat la Final 8-ul Cupei României înaintea pauzei internaționale. Jucătorii pregătiți de Ainars Bagatskis au dat o replică solidă în sferturi și n-au fost departe de o surpriză în fața lui U-BT Cluj-Napoca. Ardelenii au putut în cele din urmă să câștige cu 96-92 și nu s-au oprit până când au cucerit trofeul.

În ceea ce privește campionatul, CSO Voluntari și FC Argeș sunt despărțite de o victorie în ierarhia din Top 10. „Troublemakers” au pierdut primele două partide din această fază (79-84 la Sibiu și 89-96 la Oradea), iar apoi au spart gheața împotriva Constanței (87-76) și au ajuns la 5-6. Gruparea viola a trecut de Corona Brașov (80-70) și de Dinamo (83-74), în timp ce pasul greșit l-a făcut la Cluj-Napoca (69-88). Echipa antrenată de Nebojsa Vidic ocupă astfel poziția a treia, cu 6-5.

Tot în Top 10 s-au întâlnit ultima dată Voluntari și Pitești. Acestea și-au împărțit victoriile pe parcursul ediției trecute de campionat, ambele formații reușind să se bazeze pe avantajul terenului propriu. La Voluntari a fost 87-79 pentru alb-albaștrii, iar returul de la Pitești s-a încheiat cu o victorie clară pentru FC Argeș, 85-62.

Ofensiva lui CSO Voluntari a contat mult în rezultatele pozitive din ultima perioadă, iar în privința mediei de puncte din Top 10, ilfovenii se află pe a cincea poziție, cu 85 de puncte pe meci. FC Argeș este mai puțin eficientă din acest punct de vedere, cu 77.3 puncte. Privind statisticile din faza secundă, diferențele nu sunt foarte mari între cele două cluburi, Voluntari fiind mai bună la eficiență (93.1 - 89.3 index) și în cazul triplelor transformate cu precizie (35.4 - 31.1%), iar „vulturii” sunt mai preciși la nivelul recuperărilor (36.3 - 33.7) sau al assist-urilor (17.7 - 15.0).

Strict în Top 10, din cele două loturi iese în evidență Rashard Odomes în privința punctelor marcate (15.7 în medie), iar Naje Smith este principalul marcator al lui FC Argeș (14.7 puncte). Nikola Jevtovic (7.7 recuperări) și Keyshawn Feazell (6.0 recuperări) sunt liderii acestor două formații la urmărire, americanul de la CSO Voluntari fiind în același timp și cel mai eficient jucător al echipei în faza secundă.

Acest meci din Top 10 LNBM va fi condus de Marius Ciulin, Alexandru Olaru și Ioana Drăgoi.

Confruntarea dintre CSO Voluntari și FC Argeș va avea loc vineri, 1 martie, începând cu ora 18.00. Jocul va fi transmis pe Digisport 3, Prima Sport 4 și FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!