Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari și SCM Timișoara se întâlnesc din nou în postsezonul Ligii Naționale

CSO Voluntari și SCM Timișoara se întâlnesc din nou în postsezonul Ligii Naționale

CSO Voluntari și SCM Timișoara sunt față în față pentru al doilea an consecutiv într-o serie din postsezonul Ligii Naționale de Baschet Masculin, acum cele două fiind în cursa pentru locurile 5-8. Se joacă pe sistemul „cel mai bun din 3”, avantajul terenului propriu fiind de partea ilfovenilor.

Alb-albaștrii au ieșit din lupta pentru medalii după cea mai disputată serie din prima rundă a playoff-ului, cedând pe teren propriu în duelul decisiv contra lui CSU Sibiu. Voluntari o să termine astfel acest sezon în cel mai bun caz pe locul 5, după ce în precedentele două sezoane a fost în Top 4 și în plus a câștigat de două ori Cupa României.

SCM Timișoara a cedat în minim de meciuri contra lui CSM Oradea, bănățenii fiind loviți de accidentarea lui Ilija Djokovic din prima partidă. Chiar și așa, echipa lui Dragan Petricevic a ajuns în overtime în meciul 3, după ce a ratat șansa victoriei în ultimele secunde ale timpului regulamentar.

Întâlnirile din acest sezon dintre Voluntari și Timișoara s-au jucat în Conferința B, acolo unde ilfovenii s-au impus cu 72-65 și 97-72. Acel prim succes a fost cel care a oprit o serie excelentă în care s-a aflat echipa timișoreană în debutul stagiunii 2022/2023.

De altfel, în istoricul confruntărilor directe din campionat, fie că a fost vorba despre sezonul regulat sau playoff, CSO Voluntari a câștigat de fiecare dată, având 8 victorii la activ. Cele două s-au duelat și anul trecut în postsezon, atunci în prima rundă, CSO Voluntari impunându-se cu 95-72 și 79-68.

Aceste echipe sunt la egalitate în privința procentajului din spatele arcului de cerc, 34.3%, ilfovenii fiind în Top 8 la media de puncte (81.2 – 76.0), recuperări ofensive (10.9 – 9.2) și la procentajul liberelor transformate (76.7 – 72.3%). Echipa lui Ainars Bagatskis are a doua cea mai mică medie de capace din campionat, iar Timișoara este penultima din ligă la recuperări pe meci.

Mo Watson a adunat 19 puncte în medie pe meci în playoff, el fiind și cel mai bun marcator de la Voluntari pe parcursul acestui sezon. Igor Kesar și Darrion Strong au adus 14.3, respectiv 13.7 puncte pe întâlnire în postsezon, primul fiind principalul marcator din tabăra alb-violeților până în acest punct.

Seria debutează miercuri, 26 aprilie, la Voluntari de la ora 18.30, iar meciul doi va avea loc pe 30 aprilie, începând cu ora 18.00 la Timișoara. Dacă o să fie nevoie de un joc decisiv, acesta va avea loc pe 3 mai, de la ora 18.30 în fieful ilfovenilor. Toate partidele urmează să fie transmise pe FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!