Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari termină pe podium sezonul regulat și o elimină pe Târgu Mureș din cursa pentru play-off

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.04.2024

CSO Voluntari termină pe podium sezonul regulat și o elimină pe Târgu Mureș din cursa pentru play-off

CSO Voluntari nu a avut emoții în ultima etapă a sezonului regulat și a reușit să își adjudece locul al treilea la finalul Top 10. Ilfovenii au încheiat faza a doua de campionat cu un bilanț de 10-8, după ce au trecut de CSM Târgu Mureș cu 102-84. și vor juca în sferturile de finală ale campionatului cu CSU Sibiu. De cealaltă parte, ardelenii au fost eliminați din cursa pentru play-off, cu un bilanț de 5-13.

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

CSM Târgu Mureș: Jonathan Person, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Ioan Borșa, Szabolcs Santa

Allen a avut primele patru puncte ale ilfovenilor, primind o replică echivalentă din partea celor doi baschetbaliști autohtoni din linia de start a adversarilor. La rândul lor, Tohătan și Nicoară au dus scorul la 8-4, înainte ca Jeremic și Gajovic să reușească primele coșuri de trei ale disputei. Tohătan a egalat la 10, iar Allen a întors acul balanței printr-un coș cu fault din interior. Martinic, Jeremic și Nistor au construit un run de 7-0 pentru ardeleni, dar gazdele au reușit imediat să revină și să egaleze. Jeremic și Justice s-au duelat în coșuri de de trei. Cel din urmă a fost omul finalului de sfert, reușind să stabilească scorul după 10 minute: 31-23.

Kodi și-a păstrat mâna bună, iar cu un coș de afară a dus pentru prima oară diferența în double-digits, la 34-23. Jeremic a răspuns cu aceeași măsură.  Olah și din nou Justice au semnat următoarele șase puncte pentru Voluntari, înainte ca Jeremic și Santa să puncteze din interior. Allen s-a trecut și el pe lista marcatorilor din spatele arcului de cerc. Person a bifat apoi patru puncte consecutive. Borșa și Nistor au evoluat excelent pe final de repriză, iar datorită lor, oaspeții restabileau echilibrul la intrarea la cabine, 48-48.

Mureșenii au revenit la conducere prin Martinic, în debutul actului secund. Elevii lui Ainars Bagatskis au avut o răbufnire de orgoliu, iar americanii Mitchell, Shumate și Justice au adus 10 puncte consecutive, prin care scorul ajungea la 58-50. Printr-un cârlig, Santa avea să întrerupă parțialul adversarilor. Shumate a refăcut diferența de două cifre cu un coș de la distanță, dar nu a durat mult până Lowrance a punctat în același mod. Nistor și Gajovic și-au apropiat echipa la o singură posesie. Condusă de triplele oamenilor mari, Nicoară și Feazell, Voluntari conducea cu 73-63 cu 10 minute înainte de final.

Tohătan a fost omul debutului de sfert patru, reușind să marcheze șase puncte, printr-o triplă și un and-one. La rândul său, Engi-Rosenfeld a punctat de afară, dar nu a durat mult până și Shumate a bifat această realizare. Feazell a animat atmosfera cu un slam-dunk. Martinic și Jeremic au dat speranțe formației oaspete, prin cinci puncte la rând, dar Tohătan și Allen le-au tăiat aripile prin două triple consecutive. Echipa de la marginea Capitalei nu a mai avut astfel emoții pe final și s-a impus cu 102-84.

Kodi Justice a venit cu 23 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive de pe bancă. Trevon Allen l-a completat cu 21 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. La revenirea pe parchet, Goran Martinic a fost cel mai bun marcator pentru Mureș, cu 18 puncte, urmat de Mladen Jeremic, cu 16.

*foto: Facebook/CSM Târgu Mureș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!