Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari țintește a cincea victorie consecutivă în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.04.2023

CSO Voluntari țintește a cincea victorie consecutivă în Liga Națională

FC Argeș și CSO Voluntari deschid seria de cinci meciuri de sâmbătă, 1 aprilie, din Liga Națională de Baschet Masculin. Confruntarea din Pitești Arena are loc de la ora 18:00.

Gazdele confruntării de mâine traversează o formă oscilantă. În cele opt meciuri de până acum din Top 10, piteștenii nu au reușit să lege două rezultate similare și au alternat victoriile și înfrângerile. Astfel, trupa pregătită de Milan Mitrovic ocupă locul cinci în clasament, cu un bilanț de 6-10.

În etapa recent încheiată, trupa din Trivale a cedat la 21 de puncte diferență (68-89), pe terenul lui Dinamo București, la capătul unui meci în care nu s-a putut baza pe Josh Cunningham. Astfel, alb-roșii și-au luat revanșa pentru rezultatul din tur, când au pierdut cu 74-82.

În meciurile din sala nouă, FC Argeș nu a pierdut încă. Alb-violeții au trei victorii din tot atâtea meciuri, în fața lui SCM Timișoara, CSM Constanța și Dinamo București. Singura echipă care a învins-o acasă în Top 10 pe FC Argeș a fost CSM Oradea, dar în vechea sală din Trivale.

De cealaltă parte, CSO Voluntari este una dintre cele mai în formă echipe ale campionatului. Gruparea pregătită de Ainars Bagatskis a turat motoarele la momentul ideal și se apropie cu pași repezi de locul al treilea din clasament, ocupat de Rapid București.

Formația de la marginea Capitalei are un bilanț de 8-7 în Top 10, pe când feroviarii se situează la 9-7 și au avantajul meciului direct. Cu toate acestea, Troublemakers au patru victorii consecutive și tot moralul de partea lor în această cursă, întrucât rivalii nu au mai câștigat de patru etape și au cinci înfrângeri în cele opt meciuri din Top 10.

În etapa intermediară din această săptămână, CSO Voluntari a obținut una dintre cele mai categorice victorii ale sezonului. Vicecampionii României s-au revanșat în fața celor de la BC CSU Sibiu pentru eșecul din tur, venit la ultima fază, și s-au impus cu 104-80 în propriul fief.

În prima confruntare directă din acest sezon dintre CSO Voluntari și FC Argeș, ilfovenii au avut câștig de cauză și s-au impus cu 87-79. Acest meci a fost cel care a dat startul seriei de patru victorii din campionat.

Nikola Jevtovic rămâne principalul realizator al lui FC Argeș, el fiind liderul la puncte pe meci (16.3) și recuperări pe meci (7.5) al echipei. La pase decisive, ierarhia este condusă de Bruce Massey, cu 3.6 de astfel de realizări în medie.

În tabăra adversă, Maurice Watson este cel mai valoros jucător, conducând atât clasamentul la puncte pe meci (12.9), cât și pe cel la pase decisive pe meci (6.8). Eric Thompson este principalul recuperator, cu 7.9 recuperări pe meci.

Confruntarea dintre FC Argeș și CSO Voluntari are loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!