Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari țintește al patrulea succes la rând în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.11.2023

CSO Voluntari țintește al patrulea succes la rând în LNBM

CSO Voluntari și CSM Galați închid ziua de sâmbătă în Liga Națională de Baschet Masculin. Cele două formații se vor duela în Sala Sporturilor "Gabriela Szabo" începând cu ora 19:00, într-o confruntare din etapa a noua.

Ilfovenii parcurg o formă sportivă excelentă pe toate planurile, având nu mai puțin de șase victorii la rând. Recent, gruparea de la marginea Capitalei a întâlnit-o pe Liege Basket în ENBL și s-a impus cu scorul de 89-68 la capătul unei confruntări dominate de la un capăt la altul.

La primul meci european acasă din istorie, Voluntari a fost condusă de o prestație excelentă a lui Trevon Allen. Fundașul american a strâns 30 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, reușind să înscrie de șase ori de la distanță în victoria echipei sale.

Pe lângă acest succes, Troublemakers au mai câștigat de două ori în ENBL pe parcursul acestei serii de victorii, cu Keila și Brno. În campionat, elevii lui Ainars Bagatskis nu au mai pierdut de la deplasarea cu Rapid și stau cu bilanț de 5-2 datorită victoriilor cu SCM Timișoara, Dinamo și CSM Târgu Jiu.

La polul opus, CSM Galați are parte de un debut de sezon de coșmar. Formația pregătită de Florin Nini ocupă penultimul loc în Conferința A, după ce anul trecut s-a luptat pentru calificarea în Top 10 până la ultimele secunde ale meciului din ultima rundă.

Singurul succes stagional în campionat pentru moldoveni a venit în meciul de pe teren propriu cu codașa Ligii Naționale, Laguna București. Atunci, gruparea de la malul Dunării a reușit să se impună cu scorul de 86-75. Acest succes a venit între două serii a câte trei eșecuri.

După șapte meciuri disputate, CSM Galați stă cu 1-6 în clasament. Echipele care au trecut de moldoveni sunt SCM Timișoara, Dinamo, CSM Târgu Jiu, Corona Brașov, U-BT Cluj-Napoca și Rapid București. 

Disputa dintre CSO Voluntari și CSM Galați are loc sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită exclusiv pe FRB TV.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!