Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari trece de Rapid București în ultimul meci al etapei a 13-a

CSO Voluntari trece de Rapid București în ultimul meci al etapei a 13-a

Ultimul duel al etapei a 13-a din Liga Națională de Baschet Masculin a avut loc în cursul serii de luni, 18 decembrie, între CSO Voluntari și Rapid București. Disputa din Conferința A s-a încheiat cu succesul trupei din Voluntari, scor 70-68, aceasta ajungând la 9-3 bilanț, în timp ce Rapid a coborât la 7-4.

Voluntari: Rashard Odomes, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Alexandru Olah

Rapid: Josip Bilinovac, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

Rapidiștii au preluat conducerea după ce Odomes a deschis scorul și tabela a înghețat pentru mai multe atacuri la 2-4, Pridgett fiind cel care a dus diferența la două posesii. Bilinovac a înscris primul coș de la distanță și s-a ajuns la 4-9, în vreme ce după următoarea reușită a rapidiștilor a venit time-out-ul cerut de Ainars Bagatskis. CSO Voluntari a răspuns pe măsură, iar în decurs de un minut diferența a scăzut la un singur punct (10-11), Allen fiind precis ulterior dintr-o poziție dificilă și Pridgett nu a greșit la linia de fault pentru 14-18. Situația de pe tabelă nu a suferit mari modificări în perioada rămasă din primul sfert și Rapid a terminat primul sfert cu 16-19.

Voluntari a egalat la 21 prin layup-ul lui Feazell, după care Tohătan și-a dus echipa în avantaj din nou de la începutul întâlnirii. Fitzpatrick a punctat de la distanță, iar cele două formații s-au chinuit apoi să formeze o diferență mai mare de un punct la jumătatea sfertului doi. Altit a trecut pe la linia de fault după antisportivul acordat lui Polyak și Bilinovac a dus scorul la 24-29, în timp ce Feazell a fost precis pe sirenă și l-a forțat pe Tudor Costescu să ceară time-out. Rapid a mers la cel mult șapte puncte pe finalul primei reprize și Petrilevicius a stabilit scorul pauzei: 29-36.

Bilinovac a urcat diferența la nouă lungimi în urma unor ratări de partea lui CSO Voluntari în startul celui de-al treilea sfert, iar Gîrbea a rămas liber în spatele arcului de cerc și a făcut 32-43. Diferența de cel puțin trei posesii a devenit o constantă pe următoarele atacuri, gazdele fiind în continuare cu cifre modeste de la distanță și Bilinovac a dus scorul la 36-46 la jumătatea acestui act. Voluntari a intrat într-un run de 7-0 și Rapid a fost nevoită să solicite time-out, Tohătan fiind cel care a continuat revenirea cu cinci puncte la rând pentru 48-49. Vida a înscris din spatele arcului de cerc, iar Pridgett a fost lipsit de acurateție și scorul după 30 de minute a fost 51-49.

Grupările au mers cap la cap în deschiderea sfertului decisiv, Odomes fiind cel care a ratat șansa unei noi egalități după ce și-a împărțit perechea de libere, dar apoi a oferit un assist în căciulă lui Shumate la 56-55. Defensiva Rapidului și-a făcut treaba la jumătatea actului și gazdele au cerut time-out la două puncte în plus pentru giuleșteni, ambele echipe având probleme în unele situații bune de a marca. Odomes a egalat la 64, cu două minute rămase pe cronometru și Bilinovac a răspuns tot cu triplă, după care a venit rândul lui Polyak să înscrie de la distanță pentru 69-67. Pridgett a împărțit o pereche importantă de libere, așa cum a făcut și Shumate, iar ultimul atac al partidei s-a încheiat cu ratarea lui Pridgett și CSO Voluntari s-a impus cu 70-68.

Trevon Allen a avut 17 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive pentru Voluntari, în tabăra alb-albastră aflându-se în double digits și Lucas Tohătan (15 puncte, 3/3 de la distanță), Rashard Odomes (10 puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive), respectiv Keyshawn Feazell (10 puncte, 4 recuperări).

În replică, Josip Bilinovac a totalizat 21 de puncte cu 4/5 de la distanță. Următorii marcatori pentru Rapid au fost Sayeed Pridgett (15 puncte, 6 pase decisive, 4 intercepții, 3 recuperări), Paulius Petrilevicius și Toarlyn Fitzpatrick (ambii cu 12 puncte).

Dintre aceste două echipe doar Rapid va evolua în etapa a 14-a. Giuleștenii o să primească vizita celor de la SCM Timișoara pe 23 decembrie, într-un meci televizat.

*foto: Facebook Baschet Rapid

1 comentariu la aceasta stire:
  • varu silvois :

    joc tot mai solid pt Voluntari
    si automat incredere mare. Nu va fi chiar simplu pt UBT in jocul de cupa, dar pana in primavara mai este.

    cu 4 luni în urmă (19.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!