Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari urcă pe locul trei în Top 10, după victoria cu FC Argeș

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.03.2024

CSO Voluntari urcă pe locul trei în Top 10, după victoria cu FC Argeș

CSO Voluntari a obținut o victorie de zile mari în penultima etapă din Top 10. Elevii lui Ainars Bagatskis s-au impus cu scorul de 66-70, în fața celor de la FC Argeș și au urcat pe locul al treilea în Top 10, cu un bilanț de 9-8, identic cu al alb-violeților.

FC Argeș: Raijon Kelly, Alin Andrieș, Tudor Fometescu, Chris Jones, Nikola Jevtovic

CSO Voluntari: Trevon Allen, Lucas Tohătan, JT Shumate, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

Vulturii au deschis scorul prin Kelly, dar ilfovenii au răspuns rapid prin nouă puncte consecutive ale lui Feazell, Trevon Allen și Tohătan, ultima reușită fiind o triplă a jucătorului autohton. Jevtovic a oprit momentul bun al adversarilor, iar Fometescu și Jones au reușit să reducă diferența la o posesie. Feazell și Nicoară au continuat să domine jocul sub panou și au dus scorul la 8-15. Curry și Justice au reușit primele coșuri de trei ale disputei. Corey Allen și-a apropiat echipa la o singură posesie cu un coș cu fault, iar libera lui Justice făcea ca după 10 minute, tabela să indice 23-25.

Alb-violeții au trecut pentru prima oară la conducere după ce Curry a reușit un and-one la prima posesie a sfertului secund. Olah a venit apoi cu șase puncte consecutive, de sub panou și de la linia de libere. Jones și Feazell s-au duelat în reușite din interior. Au urmat mai multe momente în care cele două echipe s-au duelat de la linia de pedeapsă, Justice reușind să o ducă pe Voluntari la cinci lungimi. Allen și Smith au reușit să aducă rapid egalitatea la 37. Justice le-a răspuns de la libere, înainte ca Jevtovic și Smith să o ducă pe Argeș la conducere înaintea reprizei secunde, 42-41.

Jevtovic a fost trimis la linia de pedeapsă în debutul sfertului trei și a transformat una dintre cele două încercări. Corey Allen a răspuns pe pătrundere pentru a egala. Feazell a semnat coșul prin care oaspeții reveneau la conducere. Fometescu a răspuns cu un tip-in în tranziție. Vulturii au trecut la o defensivă în zonă ce a încetinit ofensiva aversă, iar la coșul opus, Jevtovic a dus scorul la 47-45. Corey Allen a majorat diferența la două posesii. Jones a contribuit la rândul său la run-ul de 8-0, înaintea timeout-ului cerut de către Ainars Bagatskis. Acesta a dat roade, iar Shumate a întrerupt run-ul gazdelor. După trei sferturi din meci, tabela indica 52-47.

Olah a apropiat-o pe formația de la marginea Capitalei la doar trei puncte, printr-un cârlig. Allen i-a răspuns de la distanță. Tohătan a refăcut ddiferența de patru puncte printr-un coș pe pătrundere. Smith și Vida au bifat apoi câte o reușită similară. Mitchell i-a adus pe oaspeți la două lungimi. Justice s-a luptat pentru momente bune de unul singur cu o ofensivă dirijată de Smith, Jevtovic și Allen. Tohătan a reușit apoi un and-one, anihilat instant de tripla lui Corey Allen. Feazell de la libere și Justice cu o super triplă au dus scorul la 66-68, cu 20 de secunde rămase de jucat. El a transformat și liberele care au stabilit scorul final, 66-70. 

Kodi Justice a fost MVP-ul partidei, venind de pe bancă cu 17 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Keyshawn Feazell a avut un nou double-double, cu 15 puncte și 10 recuperări. Nikola Jevtovic a înregistrat la rândul său 11 puncte și 12 recuperări, iar Corey Allen a avut 18 puncte.

În ultima etapă din Top 10, FC Argeș va juca în deplasare, cu Rapid București. CSO Voluntari va primi vizita celor de la CSM Târgu Mureș.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • didi.alex. :

    #Ciulin
    Nu vreau să par paranoic dar parcă în ultimele 3 meciuri câștigate de Voluntari, cu Sibiu, Tartu și acum la Pitești l-am văzut tot pe Mr. Ciulin la centru ….oare nu e cam mult ?

    cu 4 săptămâni în urmă (29.03.2024) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Ne place nu ne place
    Ciulin e cel mai bun arbitru al nostru si e cel mai bun de mai bine de un deceniu.
    Poate unii s-au plictiisit de el, dar adevarul e ca e bun.
    Eu l.am vazut prima data arbitrand la baby si mini in anii 2010..2012 cred si mi.a placut, era altfel.
    Acum nu zic ca poti sa ai o ,,dragoste,, pt un arbitru, oricare ar fi el, cand esti suporter. Mai devreme sau mai tarziu te supără.
    Dar mie personal mi.a placut intotdeauna, are stil :)).

    cu 4 săptămâni în urmă (30.03.2024)
    • didi.alex.:

      #Coconero#Ciulin
      Păi hai ca am calculat, sezonul ăsta până acum Ciulin a arbitrat de 7 în campionat.
      De 6 ori acasă.
      De 3 ori acasa în luna martie și 1 dată în deplasare!

      Dacă e o coincidență …. E cam mare !

      cu 4 săptămâni în urmă (30.03.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!