Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari urcă peste CSU Sibiu în ierarhia LNBM datorită victoriei din epilogul rundei

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.03.2024

CSO Voluntari urcă peste CSU Sibiu în ierarhia LNBM datorită victoriei din epilogul rundei

CSO Voluntari a obținut un succes de zile mari în propriul fief, prin care și-a întărit serios candidatura pentru a avea avantajul terenului propriu în prima rundă de play-off. Formația pregătită de Ainars Bagatskis a învins-o pe CSU Sibiu în epilogul etapei a 6-a din Liga Națională, cu scorul de 77-72, și urcă la un bilanț de 7-7, în timp ce adversarii lor au 6-8 la momentul actual.

CSO Voluntari: Trevon Allen, Lucas Tohătan, JT Shumate, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

CSU Sibiu: Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță

Ardelenii au început în forcing partida și au marcat de două ori consecutiv din interior, prin Threatt și Uță. Feazell a semnat două slam dunk-uri în debutul partidei. Foști colegi la Sibiu, Tohătan și Uță au dus o luptă a reușitelor din interior. Allen și Threatt au spart gheața din spatele arcului de cerc cu două reușite consecutive, prin care scorul devenea 11-15. Loving a majorat acest avans printr-un coș de sus. Feazell a reușit să taie o bucată consistentă din deficitul echipei sale în finalul primului sfert, iar după 10 minute tabela indica 17-21.

Threatt a crescut diferența de pe tabelă cu un coș de la semi-distanță, dar Justice, cel mai recent adus baschetbalist de la Voluntari, a semnat două triple consecutive prin care Troublemakers preluau conducerea. Loving a întrerupt run-ul adversarilor printr-o aruncare liberă, pentru ca Justice să aducă mai apoi încă două coșuri pentru gazde, de data aceasta din interior, ducând scorul la 28-24. Gavriloaia și Vida au dus apoi o dispută a coșurilor din spatele arcului de cerc. Uță și Threatt au redus ecartul la o singură lungime. După mai multe momente fără realizări ofensive de ambele părți, vida, Feazell și Olah au construit un run de 8-2 pentru Voluntari, întrerupt de un coș de afară al lui Dragoste. La pauza mare, tabela indica 43-36, după patru puncte rapide semnate de Justice.

În debutul părții secunde, Shumate a dus diferența pentru prima oară în double-digits, cu un and-one.  Ivanov a răspuns cu un coș de trei, pentru ca Allen să vină apoi cu o reușită de la semi-distanță. Justice a forțat timeout-ul adversarilor printr-o nouă reușită de afară. Ivanov i-a urmat exemplul lui Kodi la prima acțiune de după timpul de odihnă. Pratt de la libere și Dragoste în tranziție au reușit să reducă diferența la șapte puncte, 53-46. Ivanov a marcat și el, iar parțialul ardelenilor avea să fie întrerupt de către Olah. Tohătan și Pratt au reușit câte un coș din spatele arcului de cerc. Mo a repetat isprava pentru a își aduce echipa la două posesii, dar nu a durat mult până când Lucas i-a urmat exemplul. Cu 10 minute înainte de final, tabela indica 64-59.

Loving a restabilit aproape instant egalitatea în debutul sfertului al patrulea printr-un slam-dunk și un coș de trei puncte. Ainars Bagatskis a cerut un timeout după aceste două faze. Justice a liniștit apele prin două aruncări libere transformate din trei încercări. Loving a egalat din nou, pentru ca Tohătan să ducă scorul la 69-66 cu o nouă triplă. Nicoară a refăcut diferența de două posesii. Seceta sibienilor a fost oprită după un goaltending comis de Olah. Barro a finalizat apoi un alley-oop, iar cu un minut rămas de jucat, Allen a reușit un stop-șut de trei cu care ducea scorul la 74-70. Pratt a punctat de două ori de la libere, înainte să comită un fault asupra lui Olah, acesta reușind un and-one. Coșul său a stabilit și scorul final: 77-72.

Kodi Justice a făcut un meci mare de pe bancă și a strâns 19 puncte și 3 recuperări. Trevon Allen a marcat 14 puncte, iar Keyshawn Feazell a fost în double-double, cu 13 puncte și 11 recuperări. Jay Threatt a fost principalul marcator al echipei sale, cu 17 puncte.

Pentru CSO Voluntari urmează un nou meci pe teren propriu, cu CSM Oradea, miercuri, 20 martie, de la ora 18:00. De partea cealaltă, CSU Sibiu joacă acasă, cu nou-promovata Corona Brașov, în aceeași zi, dar de la ora 19:00.

*foto: Facebook/CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!