Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari va juca cu trofeul pe masă în ENBL

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.04.2024

CSO Voluntari va juca cu trofeul pe masă în ENBL

CSO Voluntari s-a calificat în finala de la Aarhus din ENBL, după ce a învins-o pentru a doua oară în acest sezon pe Liege Basket. Ilfovenii s-au impus cu 79-80, deși au fost aproape să irosească un avans consistent. Justice a înscris punctele victoriei pentru echipa de la marginea Capitalei.

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

Liege Basket:: Angel Rodriguez, Bram Bogaerts, Olivier Troisfontaines, Eljimofor Anosike, Jamelle Hagins

Partida a debutat cu un duel al pivoților Hagins și Feazell, care au marcat câte un coș din interior. Anosike și Hagins au majorat diferența la două posesii, Allen răspunzând cu un stop-șut de la semi-distanță. Hagins și-a continuat evoluția excelentă cu un alley-oop. Feazell i-a replicat cu un slam-dunk cu fault. Shumate a replicat cu o reușită similară, iar Troisfontaines a dus scorul la 13-9 cu prima triplă a partidei. Belgienii s-au menținut la o diferență confortabilă, înainte ca Polyak și Justice să marcheze cinci puncte consecutive, iar scorul după 10 minute era 23-19.

Hagins a deblocat tabela în sfertul secund, dar Polyak și Justice au adus-o pentru prima oară la conducere pe Voluntari prin coșuri consecutive din spatele arcului de cerc. Hagins a egalat la 27, dar Justice a revenit cu un nou coș de trei puncte. Tot el și Polyak au continuat să facă show pentru ilfoveni, iar diferența avea să ajungă la șapte lungimi, 28-35. Feazell s-a alăturat și el petrecerii, iar avansul echipei din România avea să treacă în double-digits. Haggins, Troisfontaines și Tumba au reușit să redea ritmul ofensiv pentru Liege. Prima repriză s-a încheiat cu o nouă triplă a lui Justice, ajuns la 21 de puncte, iar tabela indica 39-52.

Justice a deschis și partea a doua, de la linia de libere. Hagins a lovit de la semi-distanță la posesia imediat următoare. Polyak a semnat o nouă triplă, înainte ca Bogaerts și Hagins să semneze patru puncte la rând. Justice a marcat apoi de la libere, iar Rodriguez a înregistrat alte patru puncte consecutive pentru Liege și să ducă scorul la 49-58. Bogaerts i-a adus pe belgieni la două posesii diferență printr-un coș de trei. Mitchell a întrerupt run-ul adversarilor pe pătrundere. Olah a refăcut avansul de două posesii, 54-64. Ilfovenii au mai adăugat cinci puncte pentru a stabili scorul înaintea actului decisiv, cu tripla lui Shumate și coșul în tranziție al lui Mitchell: 56-69.

Anosike a tăiat din deficit cu un coș la inel la prima posesie a sfertului patru. Justice a înscris cu un layup, după ce a fost găsit singur la inel. Rodriguez a înscris și el apoi printr-un floater. Anosike și-a apropiat din nou echipă la o diferență de o singură cifră. Shumate și Feazell au liniștit apele, înaintea triplei lui Anosike. Troisfontaines i-a urmat exemplul, iar Rodriguez și-a adus echipa la cinci lungimi, 70-75, cu un coș pe tranziție. Seceta ofensivă a continuat pentru Troublemakers, înainte ca Anosike să marcheze pe pătrundere și să reducă deficitul la trei lungimi. Justice a oprit run-ul adversarilor cu un coș de trei. Hagins a răspuns cu un alley-oop. Troisfontaines i-a adus pe belgieni în avantaj cu o triplă de la mare distanță. Justice a obținut trei libere și a transformat două. Voluntari a supraviețuit și s-a impus cu 79-80.

Kodi Justice a fost cel mai bun om de pe teren și a adunat 28 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Laszlo Polyak l-a secundat cu 15 puncte. Jamelle Haggins a avut 22 de puncte pentru Liege.

Cealaltă finalistă se decide după duelul din aceasră seară, de la ora 20:00, dintre BC Siauliai și Bakken Bears.

*foto: Facebook/CSO Voluntari

7 comentarii la aceasta stire:
  • Tanasa Petrisor :

    Greseala?
    La final de meci unul dintre arbitrii cred ca a acordat prea usor faultul care a dus Voluntari la 80 de puncte... nu ca mi-ar parea rau sau ceva, ma bucur ca a castigat Voluntari, desi nu ar fi trebuit sa avem chiar asa mari emotii.

    Link catre faza : https://www.youtube.com/live/ZPL5E99iyeE?si=Yq3msbD7GlfvFamk&t=7547

    cu 2 săptămâni în urmă (09.04.2024) Raspunde
  • Pop Dorel :

    Petrișor !!!
    Dragule ,vezi că la baschet nu este fault (nu suntem la fotbal)dar aș fii curios ce înseamnă (fault acordat prea ușor).Apropo ,se numește FAUL și se acordă la contactul a doi jucători deci nu există faul acordat prea ușor sau greu.Multumim pentru comentariu, mai așteptăm unul de la Focșani.

    cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      faul-fault
      Sa nu exageram acum. FOUL e in engleza si in romana e FAULT sau GRESEALA. Nu e cu nimic gresit sa spui ca a fost FAULT. Stiu ca anumiti termeni sunt mai greu sau suna ciudat sa le traduci (ALLEY-OPP, AIR BALL, PICK AND ROLL etc) dar nu totul trebuie sa fie doar in engleza.

      cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Wow
      Dar de unde ați scos-o pe asta cu "faul"?
      E fault și e corect. (Și fault nu înseamnă doar dat la picioare). Și dacă vrei să traduci din engleza, e același lucru : foul înseamnă fault!
      "Faul" nu exista in DEX, așa că mai ușor cu corecturile astea după ureche. Fara o minimă verificare

      cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024)
    Raspunde
  • Pop Dorel :

    Scuze !!!
    Felicitări VOLUNTARI succes în finală.

    cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    Woop woop
    Hai cu trofeul
    😁

    cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024)
    • Pop Dorel:

      Ok!!!
      Așa să fie, vă mulțumesc pentru atenție.Hai Voluntari !!!!

      cu 2 săptămâni în urmă (10.04.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!