Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari, victorie la scor pe terenul lui CSM Târgu Jiu

CSO Voluntari, victorie la scor pe terenul lui CSM Târgu Jiu

Vineri, 12 ianuarie, CSM Târgu Jiu a primit vizita lui CSO Voluntari, într-un meci cu o mare importanță pentru formația gorjeană, care în cazul unei victorii păstra șanse la calificarea în Top 10. Gazdele au rezistat doar în prima repriză, după care oaspeții s-au dezlânțuit și au obținut a 11-a victorie în Liga Națională: 100-64.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood, Noam Weinberg, Ethan Wright, Jalen Dupree

CSO Voluntari: Kwamain Mitchell, Titus Nicoară, Alexandru Olah, Trevon Allen, JT Shumate

Așa cum era de așteptat, Underwood a fost jucătorul gazdelor care și-a asumat cele mai multe acțiuni în ofensivă în prima parte a meciului, reușind să depășească în mai multe rânduri defensiva adversă, în timp ce oaspeții au răspuns prin diferite arme însă, în special, prin Shumate și Nicoară. Bărăgan s-a remarcat și el cu o triplă și elevii lui Kresimir Basic au condus la o posesie, două în actul inaugural. Drept urmare, după zece minute, scorul era 20 la 18 pentru CSM Târgu Jiu.

În secvența secundă, a fost rândul lui Rashard Odomes să impresioneze în atac, iar acesta a marcat șase puncte consecutive, scorul devenind 26 la 20 pentru CSO Voluntari. Americanii trupei oltene au dat replica și și-au ținut echipa aproape de adversari, însă Cristian Cotoară și Lucas Tohătan au izbutit două coșuri de la distanță, care au crescut și mai tare diferența. A urmat un parțial de 9-0 al lui CSM Târgu Jiu, dar prima repriză s-a încheiat cu o triplă a lui Mitchell, care a făcut ca ilfovenii să aibă un avantaj de o posesie: 41-39.

După revenirea de la vestiare, primul coș a fost marcat de Dupree, care a reușit să egaleze, însă au urmat patru reușite ale elevilor lui Ainars Bagatskis și antrenorul oponenților s-a văzut nevoit să ceară time-out. Dupree și Weinberg au reacționat imediat și au înscris șapte puncte, prin care CSM Târgu Jiu s-a apropiat la un punct (48-49). Allen a răspuns cu două triple, iar gazdele au avut tot mai multe dificultăți în a opri apărarea ilfoveană. Drept consecință, la finalul sfertului al treilea, CSO Voluntari conducea cu 71 la 57.

În actul decisiv, oaspeții s-au dezlănțuit total și au mers tot din trei în trei, remarcându-se Shumate și Tohătan. Apoi Olah a dus scorul la 82-60 și Basic a mai solicitat un timp de odihnă. După un dunk al lui Shumate, Olah și Mitchell au mai înscris câte o triplă și și-au asigurat un final fără emoții. CSO Voluntari s-a impus cu 100 la 64, iar CSM Târgu Jiu a fost eliminată din cursa pentru Top 10, lucru care s-ar fi întâmplat și în cazul unei victorii, fiindcă CS Dinamo București a trecut de SCM Timișoara.

Liderii învingătoarei au fost Titus Nicoară (15 puncte, 2 recuperări), JT Shumate (15 puncte, 2 pase decisive), Lucas Tohătan (13 puncte, 4 pase decisive), Trevon Allen (12 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări) și Keyshawn Feazell (9 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Dimitrius Underwood (20 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive), Arsenije Vuckovic (15 puncte, 4 recuperări) și Jalen Dupree (15 puncte, 4 recuperări).

Cu acest rezultat, oaspeții ajung la un bilanț de 11-4 în grupa A. În schimb, gazdele au șase victorii și nouă înfrângeri.

CSM Târgu Jiu mai are de jucat în această primă fază cu SCM Timișoara, în deplasare, în timp ce CSO Voluntari va evolua pe terenul lui CSM Galați.

*foto: Facebook – CSO Voluntari - Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Mare Victorie
    Sa va vedem în enbl

    cu 3 luni în urmă (13.01.2024) Raspunde
  • Pop Dorel :

    UAO!!!!
    Mare specialist în baschet acolo la FOCSANI.🤣🤣🤣

    cu 3 luni în urmă (13.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!