Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari, victorioasă în restanța cu Dinamo București

CSO Voluntari, victorioasă în restanța cu Dinamo București

CSO Voluntari a trecut miercuri seara (09.02) cu 75-64, în deplasare, de CS Dinamo București într-un joc restant din etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Meciul ar fi trebuit să fie transmis pe FRB TV, dar o avarie a rețelei de internet din Sala Dinamo a făcut imposibil acest lucru, potrivit informațiilor oferite de Federație.

Primul 5 pentru Dinamo a fost alcătuit din Miljenovic, Gaddefors, Coconea, Williams și Jackson, iar pentru Voluntari au intrat din primele secunde pe parchet Vasiliauskas, Gotcher, Vida, Moldoveanu și Thompson.

Dinamoviștii au scuturat primii plasa, prin Jackson, în vreme ce Gotcher și Moldoveanu au ratat încercările Voluntariului, alb-albaștrii punctând apoi prin Thompson (3-2). Cecil Williams a încheiat o perioadă cu trei posesii irosite de ambele echipe, 6-2, americanul păstrând apoi avantajul de partea lui Dinamo cu un coș din interiorul arcului de cerc. Coconea a reușit a treia aruncare precisă de la distanță pentru alb-roșii (11-4), însă CSO Voluntari a bifat un run de 7-0 și Gotcher a egalat situația, 11-11. Seria excelentă a oaspeților a continuat, Moldoveanu trecându-și numele pe lista marcatorilor după un fade away, în cele din urmă Andrei Mandache fiind cel care a oprit run-ul Voluntariului și Calenic a readus-o la conducere pe Dinamo, 15-13. Voluntari a revenit dintr-un handicap de două posesii și Moldoveanu a avut ultima reușită din primul sfert, la capătul căruia oaspeții conduceau cu 21-19.

Dunk-ul lui Jackson a restabilit egalitatea, ulterior Ouzsy Barro tranformându-și ambele libere și alb-albaștrii rămâneau la conducere, 23-21. Dinamo avea posibilitatea să egaleze, dar Korita și-a împărțit perechea de libere, lucru făcut mai târziu și de Lee, în cele din urmă Miljenovic fiind precis de la linia de fault și aproape de jumătatea sfertului al doilea era 26-26. Three-point play-ul lui Gaddefors a fost urmat de un coș din partea lui Thompson și apoi Gotcher respectiv Korita s-au întrecut în aruncări precise de la distanță, Dinamo fiind în față la 34-31. Vasiliauskas și Moldoveanu au egalat, iar Badiu a scuturat plasa pentru 40-35, la pauză intrându-se cu 40-37 pentru Voluntari.

Procentajele din acțiune erau asemănătoare (40%), Dinamo fiind mai activă la recuperări, unde conducea cu 25-15. În schimb, bucureștenii au pierdut 12 posesii, cele două formații contribuind pentru 30 de puncte din paint.

CSO Voluntari a avut un singur punct marcat în primele patru minute ale reprizei secunde, perioadă în care Dinamo a egalat (41-41), run-ul amfitrionilor prelungindu-se cu reușitele lui Williams și Jackson pentru 48-41. După time-out-ul solicitat de Ocokoljic, Vasiliauskas a semnat primul coș din acțiune pentru deținătoarea Cupei României în sfertul al treilea, iar Mandache și-a irosit ambele aruncări libere, lucru de care a profitat Woods și diferența s-a redus la două puncte, 48-46. Vizitatorii au avut alte două reușite din spatele arcului de cerc pe următoarele acțiuni ofensive și Vlad Moldoveanu a întors situația de pe tabelă, 54-50 în favoarea lui CSO Voluntari. Un singur coș din acțiune a venit pe finalul acestui parțial, la capătul căruia vizitatorii erau în față, 58-53.

Tripla lui Torok a consemnat desprinderea la trei posesii pentru CSO Voluntari, 63-55, ecartul ajungând apoi la +11, după tripla lui Moldoveanu și banca tehnică dinamovistă solicita un timp de odihnă. Korita a oprit momentele oaspeților, când aceștia conduceau cu 15 puncte diferență, tabela indicând apoi 72-62, pentru ca la final Voluntariul să se impună cu 75 la 64.

CSO Voluntari bifează a 14-a victorie în campionat, acesta fiind ultimul meci înaintea Final Four-ului CRBM pentru ilfoveni. Dinamo coboară la 6-10 și o să joace peste trei zile cu U-BT Cluj-Napoca tot în sala proprie.

Vlad Moldoveanu a terminat partida cu 20 de puncte (3/7 de la distanță) și 6 recuperări, urmat de Sarunas Vasiliauskas (14 puncte, 6 pase decisive) și Toddrick Gotcher (12 puncte, 4 intercepții, 3 recuperări). De la Dinamo principalii marcatori au fost Cecil Williams (16 puncte, 6 recuperări, 4 intercepții), Lawson Korita (13 puncte) și Nenad Miljenovic (10 puncte, 4 pase decisive).

*foto: Facebook CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!