Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari, victorioasă și în meciul doi al seriei cu CSM Oradea

CSO Voluntari, victorioasă și în meciul doi al seriei cu CSM Oradea

CSO Voluntari a obținut al doilea succes în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, anulând avantajul terenului propriu pentru CSM CSU Oradea după 74-66 în meciul doi din Arena Antonio Alexe. Cu rezultatul de duminică, 15 mai, ilfovenii au 2-0 la general și sunt la o victorie distanță de calificarea în finala campionatului.

Oradea: Kris Richard, Stephen Holt, Tudor Fometescu, Garlon Green, Alexandre Gavrilovic

Voluntari: Sarunas Vasiliauskas, Toddrick Gotcher, David Vida, Vlad Moldoveanu, Eric Thompson

Două minute au trecut din meci până când s-a modificat situația de pe tabelă în premieră, Richard transformându-și cele două libere după faultul încasat pe aruncare, formațiile începând fiecare cu 0/3 din acțiune. Green a făcut 4-0 pentru Oradea și Gotcher a răspuns în partea cealaltă cu un three-point play pentru a pune capăt seriei fără puncte în dreptul Voluntariului, Thompson ajungând și el la linia de fault, dar a ratat șansa egalării (6-5) și Garlon Green puncta în partea adversă pentru 8-5. CSO Voluntari a mers în premieră la conducerea partidei cu trei minute rămase din sfertul inaugural, Gotcher punctând pe pătrundere (9-8), Oradea revenind la conducere și Holt a fost primul care a înscris de la distanță în acest joc, avantajul bihorenilor fiind de șase puncte la finalul primului sfert, 17-11.

Ilfovenii au redus ecartul la un singur punct, Vasiliauskas fiind precis din spatele arcului de cerc, Barro ajungând ulterior la linia de fault și și-a împărțit încercările (17-17), seria Voluntariului oprind-o Markovic prin cele două puncte puse cu sticla. Deținătoarea Cupei României a întors situația de partea ei cu tripla lui Torok, pe atacul imediat următor punctând și Gavrilovic, iar Ocokoljic cerea time-out la 23-22 pentru Oradea la jumătatea sfertului doi. Voluntari a replicat cu un run de 9-2, Thompson marcându-și libera suplimentară și se făcea 31-25 pentru oaspeți, scorul la pauză fiind 36-32 în favoarea ilfovenilor, publicul orădean fiind nemulțumit de mai multe decizii ale oficialilor partidei.

Cele două echipe au suferit la aruncările de trei puncte, contribuind pentru 5/23 în prima repriză. Oradea a stat mai bine la recuperări (22-17), Voluntari la assist-uri (10-9), iar la intercepții și posesii pierdute era egalitate. Ilfovenii au marcat 18 puncte în căciulă, spre deosebire de 10 pentru bihoreni, iar la linia de fault au ajuns de 12 ori, în timp ce Oradea de 6 ori.

Gavrilovic și Vida au marcat primii în repriza secundă, Green căpăcindu-l apoi spectaculos pe Vasiliauskas, dar Voluntari a pus trei posesii între cu ajutorul lui Thompson (42-34). Orădenii au încercat să taie din ecart, Vasiliauskas răspunzând de două ori consecutiv și menținea diferența de trei posesii, 49-42. Nicolescu a scuturat plasa de la distanță, tot el finalizând apoi din pasa lui Holt (51-47), Badiu fiind precis din colț pentru Voluntari la 54-47. Ilfovenii au beneficiat de trei puncte în plus la finalul sfertului trei, 54-51, scor stabilit cu dunk-ul lui Ogden.

Voluntari a punctat prin Barro în primele secvențe ale sfertului patru (57-51), Ogden ratând de la semi-distanță să aducă Oradea la o posesie în urmă, în partea adversă Torok marcând de trei puncte și făcea 60-53. Green a ajuns la linia de fault, unde și-a ratat prima încercare, oaspeții putând să se ducă la peste 10 puncte în față cu tripla lui Gotcher, 65-54. Tot de la distanță au venit următoarele puncte ale ilfovenilor, prin Vasiliauskas (68-57) și Thompson și-a ajutat echipa să se desprindă la +13, moment în care gazdele cereau time-out. Avantajul alb-albaștrilor a urcat cel mult la 15 puncte în ultimele minute ale partidei, confruntarea din Arena Antonio Alexe terminându-se cu 74-66 pentru CSO Voluntari.

Meciul trei se joacă la Voluntari miercuri, 18 mai.

Sarunas Vasiliauskas a contribuit cu 16 puncte, 3/5 de la distanță și 4 pase decisive la succesul Voluntariului, urmat de Eric Thompson (15 puncte, 7 recuperări), Toddrick Gotcher (12 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive) și Rolland Torok (11 puncte, 3/5 de 3 puncte). Garlon Green (15 puncte, 4 recuperări) și tandemul Alex Gavrilovic-Mark Ogden (ambii cu 12 puncte) au fost principalii marcatori ai orădenilor.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Concluzie
    Un joc penibil, un arbitraj rusinos si o mizerie de jucator.

    cu 1 an în urmă (16.05.2022)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Mda
      Nu ca as vrea sa-i iau apararea, dar la cate "scule"-n gura si-a luat aici de-alungul anilor mai ai momente in care si cedezi. Arbitrajul a fost absolut ingrozitor, dar in nota obisnuita a doi dintre cei trei fluierasi prezenti. Si acolo, din tata-n fiu de arbitru, a iesit ce a iesit.

      In alta ordine de idei, este clar ca suntem absolut epuizati fizic si drenati mental. Nu se vede nici o idee de joc in probabil cel mai slab sezon al nostru de la momentul in care ne-am luat-o cu Steaua in primul tur de playoff prin 2014/15. In momentul in care Richard, care e shooter pur oriunde in Europa, devine carator de minge, Bickauskis este, din pacate extrem de vizibil, foarte nervos si neinteles, si transferul tau de la Legia sta si freaca banca, o mare mare mare vina o are si antrenorul. Din pacate, daca va mai ramane un an, nu exista nici o sansa la mult-ceruta si necesara reconstructie, doar la mici augumentari tot pe stilul sau caracteristic. Pentru el, apararea castiga campionatele, dar a lipsit de la lectia in care tot trebuie sa dai mai multe puncte decat adversarul ca sa castigi, chiar daca te aperi bine. Si din pacate, daca ar ramane, tot jucatori in nota lui si-ar aduce si nu s-ar schimba nimic.

      Trebuie pornit de la zero, ei nu chiar, de la Richard, Ogden, Fometescu si Baciu (strict pentru ca mai buni la aceeasi bani nu gasesti pe pozitiile lor, la romani ma refer), si eventual cu un transfer de roman foarte valoros si bine plasat (ex. Torok), se pot aduce straini considerabil mai buni decat acesti mercenari care sa atace din nou campionatul. La urma urmei, medaliile de bronz ar fi "aur curat" in acest sezon, din moment ce si in Europa ne-am calificat doar cu un incredibil noroc. Atat s-a putut, speram ca nu e la fel si sezonul viitor.

      cu 1 an în urmă (16.05.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Reactia lui Achim
    Incredibile erorile facute de Achim si staff-ul său,parca erau hipnotizati asa decizii au luat.Sa-l folosesti din nou pe Biskauskis ,care si in acest meci a fost un dezastru si sa tii pe banca un PG care in meciul cu Legia ne-a marcat vreo 15 puncte este de noaptea mintii.
    Cu tot respectul pe Achim pentru ce a facut la Oradea,cred ca se impune o schimbare la nivel de antrenor,care ar fi benefica pentru ambele parti.
    Sper ca Milan Mitrovic a venit la Oradea sa discute noul contract.

    cu 1 an în urmă (16.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!