Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua București o învinge pe CSO Voluntari, echipă ce a jucat fără Vlad Moldoveanu

CSA Steaua București o învinge pe CSO Voluntari, echipă ce a jucat fără Vlad Moldoveanu

Joi, 10 decembrie, turneul de la Cluj al Ligii Naționale de Baschet Masculin a debutat cu duelul dintre CSO Voluntari și CSA Steaua București. Roș-albaștrii au profitat de absența lui Vlad Moldoveanu și au obținut prima victorie a stagiunii: 79-74.

Sasha Ocokoljic a început întâlnirea cu un prim cinci format din Anthony Hickey, Tudor Gîrbea, Devoe Joseph, Dejan Borovnjak și Zarko Djuric, în timp ce Cătălin Burlacu i-a trimis în teren pe Kenny Brown Jr., Elijah Thomas, Mo Creek, Jake O'Brien și Alexandru Coconea.

Primele șase minute ale confruntării au fost extrem de spectaculoase. Steaua a deschis scorul prin O'Brien, însă Voluntari a reușit trei triple consecutive. Thomas a fost foarte eficient în defensivă și a adunat două capace, iar elevii lui Burlacu au revenit la conducere: 17-14. Ocokoljic a cerut primul timp de odihnă al meciului și jucătorii săi au înscris imediat patru puncte. Jocul a continuat să fie echilibrat și actul inaugural s-a încheiat la egalitate: 26-26.

Sfertul doi a început într-un mod total opus față de primul sfert. Cele două adversare nu au reușit să marcheze deloc în primele două minute și au înscris doar opt puncte în primele patru minute. Alb-albaștrii nu au mai arătat aceeași precizie de la mare distanță astfel că roș-albaștrii s-au depărtat la zece puncte: 40-30. Ivan Vranes și Zarko Djuric au evoluat foarte bine sub panou, fiind principalii realizatori ai formațiilor lor. Grație unei apărări agresive, Steaua și-a menținut avantajul și, la pauză, conducea cu 44 la 36.

După revenirea de la vestiare, Borovnjak și Joseph s-au remarcat în ofensivă cu un coș de lângă panou și cu unul din afara semicercului, iar CSO Voluntari s-a apropiat la șase puncte. A urmat o triplă pe sirenă a jucătorului canadian și disputa a redevenit echilibrată. După câteva minute fără coș marcat, Jake O'Brien a spart gheața pentru CSA Steaua București, însă elevii lui Burlacu au părut fără inspirație în atac. Cu trei minute înainte de finalul penultimului act, ilfovenii au intrat în avantaj, însă pentru o scurtă perioadă de timp. Totuși, înaintea actului decisiv, CSO Voluntari a izbutit un parțial de 12-4 și își conducea adversara la șase puncte: 64-58.

Jucătorii lui Ocokoljic au deschis scorul și în sfertul patru, însă americanii Stelei și-au ținut echipa în joc. Cu cinci minute rămase până la fluierul final, Vranes a transformat trei aruncări libere și diferența de pe tabelă s-a redus la trei puncte. Cătălin Burlacu a solicitat un time-out și, imediat după reluarea jocului, Andrei Mandache a marcat de pe urma unei pătrunderi. La următoarea fază, veteranul Stelei a obținut o intercepție și pe contraatac a finalizat un three-point play, ducându-și echipa în avantaj. Mandache a continuat să evolueze excelent în apărare și cu 100 de secunde înainte de final, Steaua conducea cu 76 la 72. După un timp de odihnă cerut de Ocokoljic, Borovnjak a obținut două libere și a reușit să le marcheze pe ambele. La următoarea fază, steliștii nu au reușit să marcheze, însă nici adversarii lor nu s-au făcut remarcați pe tabelă. La celălalt panou, Maurice Creek a înscris o triplă spectaculoasă și Steaua a obținut victoria: 79-74.

Maurice Creek a marcat 18 puncte pentru steliști. Ivan Vranjes a înscris 16 puncte cu 6 recuperări, Kenny Brown a adunat 14 puncte cu 7 recuperări și 5 pase decisive, dar și 5/16 din acțiune, iar Elijah Thomas a adunat 12 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. 

Devoe Joseph a impresionat la Voluntari. El a marcat 28 de puncte, cu 9/12 de la 3 puncte. Zarko Djuric a înscris 18 puncte contra fostei sale echipe, în timp ce Dejan Borovnjak a reușit un double-double pentru Voluntari, cu 11 puncte și 10 recuperări.

Pentru CSO Voluntari urmează derby-ul cu U-BT Cluj-Napoca mâine, 11 decembrie, de la ora 20:00, în timp ce CSA Steaua București o întâlnește pe gazda turneului sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 19:00.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!