Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSȘ Giurgiu are șansa de a încheia primul sezon din istorie în notă pozitivă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.03.2012

Aflată la primul sezon din istorie pe prima scenă a baschetului masculin din România, CSȘ Giurgiu are șanse foarte mari de a-l încheia în notă pozitivă. Trupa lui Chris Terrell se află într-o postură favorabilă cu două etape înaintea încheierii sezonului regulat.

Debutul giurgiuvenilor în Divizia A a fost marcat de o întâmplare tragică și care a întristat întreg fenomenul baschetbalistic din țara noastră. A fost unul din acele momente care ne-au făcut să reflectăm serios asupra anumitor lucruri în viață și în mod evident baschetul nu a mai ținut capul de afiș în mintea și sufletul iubitorului sportului cu mingea la coș din România.

Această întâmplare a consemnat și o radicală schimbare în configurația efectivului de jucători, în special cei străini, respectiv una la la nivelul băncii tehnice. Incertitudinea din punct de vedere al antrenorului a continuat și CSȘ Giurgiu a concurat serios cu CSU Sibiu și Dinamo București la titlul de cei mai mulți jucători străini contractați.

CSȘ Giurgiu a folosit nu mai puțin de 11 jucători străini în acest sezon competițional. Fiecare dintre aceștia a bifat cel puțin o prezență într-o partidă oficială pentru această formație. Asta după ce în sezonul trecut nu a avut în componență niciun străin pentru că la nivel de Divizia B nu e permis acest lucru.

Returul a decurs sub un făgaș mai apropiat de ceea ce s-a întâmplat și la celelalte echipe aflate în situația giurgiuvenilor în anii precedenți. Declarațiile au abundat și așteptările au fost foarte mari. Cine privește lucrurile cât de cât realist a înțeles de la început că o astfel de echipă nu poate câștiga campionatul sau un trofeu din primul sezon.

Trebuie înțeles că o promovare la nivel de Divizia A, pentru un oraș din țara noastră, trebuie să fie un motiv de mândrie. Iar această stare răsplătită cu eforturi și implicare totală. Lucru care s-a și întâmplat de altfel la Giurgiu. Nu a existat însă răbdare.

Până la urmă câte echipe aflate la primul sezon din istorie au învins liderul campionatului? Câte echipe au jucat de la egal la egal cu formații mult mai bine cotate?

E clar că din sezonul 2012/13 așteptările vor fi mai mari. Asta dacă și bugetul va crește în conformitate cu pretențiile. Dar nicio clipă nu trebuie uitat un aspect la fel de important și în al doilea sezon în Divizia A: răbdarea. Până la urmă o singură echipă devine campioană! Iar pretendente sau echipe îndreptățtle să spere la acest statut sunt multe. Răbdarea, liniștea și inteligența sunt aspectele care pot duce pe CSȘ Giurgiu pe o pantă ascendentă.

Desigur pentru a exista răbdare, liniște și decizii inteligente este nevoie de un personal adecvat. Vom descoperi în sezonul următor dacă cei care se ocupă de destinele echipei sunt oamenii potriviți pentru a continua dezvoltarea acestei echipe. Dacă au învățat din primul sezon și sunt dispuși să schimbe anumite aspecte atunci viitorul poate fi mai bun.

Cert este că primul sezon al lui CSȘ Giurgiu în Divizia A masculin, exceptând lucrurile care nu au avut treabă cu ceea ce se petrece pe teren, a fost unul decent. Iar acesta se va încheia în notă pozitivă. De ce?

Actualmente CSȘ Giurgiu ocupă locul al 13-lea în Divizia A masculin, având 7-19 la general. Această nu mai poate fi depășită în clasament, iar matematic mai poate urca un loc. 

În primul tur din turneul playout, poziția a 13-a întâlnește formația clasată a 12-a la încheierea sezonului regulat. Actualmente locul acesta e ocupat de către Dinamo București, posesoare a unui bilanț identic cu al giurgiuvenilor. Practic Giurgiu și Dinamo, cele două formații nou promovate, se mai pot depăși între ele, dar este cert că se vor confrunta direct în primul tur al playout-ului.

În condițiile în care Dinamo are doar jucători români, complet lipsiți de experiență la nivel de Divizia A, echipa din Giurgiu are prima șansă la câștigarea seriei. Totodată, echipa din sudul țării poate încheia primul sezon în Divizia A în notă pozitivă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!