Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSȘ Giurgiu produce supriza şi trece de BC Timişoara pe terenul acesteia!

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
27.03.2013

86-96
19-10 Statistică 11-18

Penultima etapă din LNBM a debutat cu un nou rezultat surpriză! BC Timișoara a pierdut meciul cu CSȘ Giurgiu, scor 86-96, în prologul etapei a 29-a. Pe sferturi: 20-21, 29-25, 17-20, 20-30. Meciul a avut loc la Sala Constantin Jude în cursul serii de miercuri (27.03). Astfel, perspectivele echipei bănățene nu sunt foarte bune cu doar o săptămână înainte de turneul final al Cupei României.

foto: banatsport.ro

Deşi pornea clar ca favorită, mai ales că Giurgiu a rămas doar cu tripleta Perry-Burrell-Ware, Timişoara a capotat tocmai în faţa jocului acestor trei jucători. Echipa lui Srdjan Jovanovic a căutat tot meciul să se desprindă pe tabelă, dar jocul lui Petty a fost de neoprit! Americanul a fost cel care a pătruns, a scos faulturi, a marcat de la distanţă în momente cheie şi tot el a încheiat şi conturile în ultimul sfert, ajutat de Burrell. Leii din Banat nu au găsit nicio soluţie să îi oprească, iar locul 4 e acum istorie!

Nu şi-au ascultat antrenorul

Meciul a început cu Timişoara "moale" şi uşor apatică şi cu Giurgiu venit să joace baschet. Exact opus cu ceea ce ceruse Srdjan Jovanovic înainte de meci. Până să se dezmeticească bine spectatorii era deja 9-18. Nu trecuseră decât 5 minute din primul sfert. Alb-violeţii au reuşit însă să echilibreze jocul, iar Zlatko Jovanovic cu un coş de 3 puncte şi Căpuşan cu o reuşită de sub panou au redus diferenţă la un singur punct după zece minute, 20-21.

Imediat, la reluare, Downey şi Gallimore au marcat din afara căciulii şi Timişoara a trecut la conducere. Gazdele au dominat jocul şi s-au dus până la o diferenţă maximă de 10 puncte, 40-30. Avea să fie însă unicul moment în care ecartul a fost atât de mare în favoarea gazdelor.

Căpitanul nervos

La 42-34, Robert Sarovic a fost sancţionat cu fault tehnic pentru că a protestat în faţa lui Laurenţiu Grigoraş. Sârbo-germanul a faultat un adversar, dar a fost lovit la rândul său peste faţă, lucru pe care a încercat să îl transmită şi arbitrilor. Grigoraş l-a sancţionat imediat. Au urmat 4 aruncări libere (3 transformate) şi posesia pentru Giurgiu, iar Petty a adus încă două puncte, astfel că la finalul unei singura faze s-a făcut 42-39. Replica a venit de la Downey şi Johnson care au dus Timişoara din nou în faţă, însă la ultima acţiune a reprizei, acelaşi Petty a punctat de 3 şi a stabilit scorul pauzei, 49-46 pentru BCT.

Sfertul lui Popescu şi Petty

După ieşirea de la cabine jocul a fost extrem de echilibrat. Rând pe rând, cele două formaţii s-au succedat la conducere. A fost 51-49, 51-52, 57-55 sau 62-63. Sfertul a fost al lui Bogdan Popescu şi Perry Petty. Cei doi au fost esenţiali pentru echipele lor. Chiar daca Terrell l-a scos pe Ware cu 4 faulturi personale, Giurgiu a rămas la acelaşi cote înalte în joc. Mai mult, Burrell a dus scorul la 62-66, însă alb-violeţii au izbutit să egaleze la capătul primelor 30 de minute, 66-66.

Sarovic, imperial jumătate de sfert, dar insuficient

Sfertul patru a fost împărţi în două. Mai întâi, vreme de 5 minute, Robert Sarovic a fost singurul marcator al echipei sale. Căpitanul bănăţenilor a izbutit 13 puncte până când Zlatko Jovanovic i-a întrerupt şirul cu o liberă marcată. În acel moment scorul era 79-75 pentru gazde. Timişoara s-a dus la 82-80 şi a intrat apoi într-un blocaj. CSS Giurgiu a reuşit un parţial de 11-0 prin coşurile de 3 puncte marcate de Burrell şi Perry, iar meciul era ca şi tranşat. În cele din urmă, ultimele acţiuni l-au avut în prim-plan pe acelaşi Petty care a stabilit şi scorul final, 86-96.

BC Timişoara a arătat că nu îşi regăseşte jocul după victoria la limită cu Timba şi e pusă în situaţia de a regla totul în doar o săptămână. În schimb, Giurgiul mai are un meci acasă cu Ploieşti, unde va juca din nou fără presiune şi unde poate produce încă un rezultat nescontat.

În meciul de marţi seara de la Timişoara, Perry Petty a avut 40 puncte, 9 pase decisive, 6 recuperări, Brian Burrell a adăugat 21 puncte, iar Chris Ware a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive pentru Giurgiu.

În replică, Robert Sarovic a avut 18 puncte, 5 recuperări, Zlatko Jovanovic a adăugat 18 puncte, iar Bogdan Popescu a bifat 16 puncte, 8 recuperări pentru Timișoara.

În urma acestui rezultat Timișoara ajunge la 19-10, iar Giurgiu este la 11-18. Leii din Banat pot termina între primele patru dacă Craiova pierde la Mediaș la mai puțin de 12 puncte, Timișoara câștigă la Constanța, Oradea la Craiova, iar Mediaș la Timba.

De notat că Giurgiu a învins BC Timișoara și în urmă cu aproximativ un an. Atunci a făcut-o pe propriul teren.

13 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    .....
    Chiar asa fantastic a fost Giurgiu, a revenit Terrel cu o strategie imbatabila? sau a fost un noncombat? Sau Petty a fost infailibil? Ca vad ca cei doi Archie si Downey nu au stralucit deloc statistic (am vazut meciul live score)

    cu 11 ani în urmă (27.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    @hell
    si ca de obicei in stilul pur romanesc ne dam cu mucii in fasole...ar fi fost mai potrivit un mesaj de felicitari in locul acestei "zlobozeli" dar nu suntem capabili de asa ceva...de aia ne merge asa bine

    cu 11 ani în urmă (27.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cioti :

    ...
    timisoara a fost cam prea relaxata, nu prea montata la joc si au avut probleme in aparare. cei de la giurgiu au aruncat fantastic, mai ales petty (a fost faultat de vro 4 ori pe aruncare de 3...odata cred ca a si inscris, deci 3+1) si burrell

    cu 11 ani în urmă (27.03.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    bravo Giurgiu
    99,999% craiova va tremina pelocul 4.MULTUMIM CSS GIRGIU!FORZZA STIINTA!!!!!

    cu 11 ani în urmă (27.03.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    @hell
    Acuma vin de la sală, habar n-am ce să zic... în defensivă nu prea au făcut multe Archie s-a apărat la Petty, au fost multe faulturi pe aruncări de 3 puncte (cam vreo 3-4). Aruncări de 3 puncte necontestate sau contestate în stilul mînă la ochii adversarului. În concluzie aș zice că fără idee și voință. De multe ori cel cu mingea ridica din umeri că nu are unde s-o dea, pase lente și evidente ușor de interceptate.

    cu 11 ani în urmă (27.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @ canguru
    Dragu meu, nu desconsider Giurgiu si tu ar trebui sa sti cel mai bine, nu stiu care ii jocul rezultatelor pentru Timisoara si nici nu ma intereseaza, astazi am tinut cu Giurgiu si o spun sincer si chiar ma bucur de rezultat, dar asta nu ma face sa nu imi pun anumite intrebari pentru ca Timisoara parea pe val! Deci, ca o concluzie, am fost socat de rezultat chiar daca ma bucur ca ati castigat! Sti ce ti-am zis si raman la parerea mea, Giurgiu merita un antrenor pentru ca poate mai mult! Mi-a placut ca au jucat si Romanii la Giurgiu si au avut rezultate !!

    P.S. Daca mesajul meu a sunat jignitor imi cer scuze, era doar confuz prin pirisma rezultatului!

    cu 11 ani în urmă (27.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @cristian_
    Asta ii din ciclu:"buturuga mica rastoarna carul mare" s-au crezut cu boii in caruta si au pierdut.....

    cu 11 ani în urmă (27.03.2013) Raspunde
  • SCM Timișoara cristian_ :

    @hell
    Cam da, anul trecut ne-au bătut la fel, acolo. Atunci a pelecat Perovic de pe postul de secund și a venit Srdjan Jovanovic să-l înlocuiască.

    Lui Sarovic cred că nu i-au prins bine cele 30 de puncte marcate meciul trecut (a jucat mare parte împotriva lui Mihuți). Azi la 10 puncte avantaj pentru Timișoara se bagă în driblingul lui Petty, se lovește cu fața de umărul acestuia și tot el mai comentează vreun minut întreg luînd astfel tehnic degeaba. La 5 puncte diferență cu 1 minute și ceva înainte de final cînd echipa era în apărare la repunere el singur la mijlocul terenului îl "uită" pe Nicolae sub coș...

    Cam în modul ăsta s-a pierdut acest meci...

    cu 11 ani în urmă (27.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    @hell
    Nu stiu daca ne desconsideri echipa sau nu, doar te rog sa te abtii de la afirmatii gratuite atunci cand nu este cazul...si acum fara doar si poate nu este cazul.
    Probabil ca baschetul ne ofera trairi diferite...poate nu te inteleg eu...iti spun doar atat: de cate ori am avut ocazia si U a venit sa joace in Bucuresti am fost la meci si am urmarit-o cu deosebita placere( la fel cum am urmarit si alte echipe mari din campionatul nostru) insa niciodata nu mi-am permis sa spun uncuvant de rau indiferent daca au pierdut sau castigat, indiferent cu cine au jucat sau de cine au fost antrenati.
    Asta este starea pe care mi-o da mie sportul acesta....poate sunt eu prea idealist.
    Numai bine si bafta in play off, o sa urmaresc cu placere evolutiile celei mai bune pozitii 3 din campionat

    cu 11 ani în urmă (27.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @canguru
    nu prea inteleg ce vrei si unde bati si nu inteleg nici variatiile de opinie.... cand ati pierdut la Cluj ai fost deacord cu mine si ai spus multumesc ca ti-am laudat echipa si am spus ca meritati mai mult! acuma ca ati castigat adopti o pozite exagerat de aroganta si jignitoare! si asta in conditiile in care eu am spus si am si explicat ca nu am avut nici o intentie sa desconsider pe cineva

    Oricum traind intr-o tara libera imi permit o opinie despre cine si ce vreau si promit sa nu cer voie nimanui voie pentru asta si oricum imi displace profund unde ai dus problema si aroganta imi repugna dar.... traim in ROmania si nimeni nu face diferenta intre batalie si razboi!

    cu 11 ani în urmă (28.03.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    @hell
    Normal ca nu trebuie sa ceri voie nimanui sa-ti exprimi parerea , eu doar TE-AM RUGAT sa te abtii de la afirmatii care da au sunat jignitoare si am incercat sa-ti spun ca un astfel de rezultat cred ca ar merita in primul rand cuvinte de apreciere din partea iubitorilor de baschet.
    Asta e tot

    cu 11 ani în urmă (28.03.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @canguru
    Ce ti se pare jignitor aici?: "astazi am tinut cu Giurgiu si o spun sincer si chiar ma bucur de rezultat, dar asta nu ma face sa nu imi pun anumite intrebari pentru ca Timisoara parea pe val! Deci, ca o concluzie, am fost socat de rezultat chiar daca ma bucur ca ati castigat! Sti ce ti-am zis si raman la parerea mea, Giurgiu merita un antrenor pentru ca poate mai mult! Mi-a placut ca au jucat si Romanii la Giurgiu si au avut rezultate !!" ca nu am spus: "oau ce buni sunt Giurgiu"? Sincer ar trebui sa facem diferenta intre batalii si razboi, batalii au castigat toate echipele, chiar si Dinamo, Razboiul o sa il castige cel care castiga seria de 5 din 7 si aceluia, daca castiga in teren, o sa ii spun Felicitari! pana atunci.... o sa ma exprim asa cum am facut-o mai sus!
    Inclin sa cred ca afirmatiile mele au fost indreptatite si nu jignitoare!

    cu 11 ani în urmă (28.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!