Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești câștigă pe terenul lui Gaz Metan Mediaș după un final palpitant

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
01.03.2015

CSU Asesoft Ploiești a pus capăt seriei înfrângerilor după ce a câștigat în fieful lui Gaz Metan Mediaș. După un start furibund al oaspeților, medieșenii au reușit să revină și astfel această partidă ne-a oferit un final palpitant. În ultimul minut soarta meciului a fost pe muchie de cuțit însă Marius Runkauskas cu o un coș de la mare distanță a consemnat victoria lui CSU Asesoft Ploiești cu scorul de 74-77 (19-29, 23-14, 15-17, 17-17).

Debutul de meci anunța un galop de sănătate al campioanei în exercițiu. După ce Marko Djurkovic a pus primele două puncte pe tabelă, formația ploieșteană a reușit un run de 10-0. Actul inaugural a fost controlat apoi în permanență de oaspeţi care au avut și 12 puncte avans. Gedminas Navickas a marcat ultimul coș al sfertului pentru scorul de 19-29. Elevii lui Vladimir Arnautovic au început foarte bine actul secund și au marcat 4 puncte la rând prin Jonte Flowers. A urmat apoi o cădere a oaspeților iar medieșenii au revenit în joc. După jumătatea actului, Navickas, Kovacevic și Djurkovic cu 6 puncte marcate la rând pentru Gaz Metan au dus scorul la 34-37. Revenirea gazdelor s-a consemnat până în ultima secundă când Maksim Kovacevic a înscris o triplă prin care reducea avantajul lui CSU Asesoft Ploiești la unul minim, 42-43 după 20 de minute. Repriza secundă s-a jucat după un alt tipar. Cele două echipe au mers umăr pe parcursul sfertului, diferența păstrându-se de o singură posesie. În ultimul minut, Runkauskas și Avramov au readus echipa oaspete în avantaj, 57-60. În ultimul sfert, Gaz Metan Mediaș a dat impresia că se poate impune dar a ratat mereu coșul desprinderii. La scorul de 71-68, cu 4 minute rămase de joc, Niksa Nikolic a ratat un coș de la distanță pentru gazde. Flowers cu o liberă și Runkauskas după o pătrundere au egalat. A urmat o perioadă confuză de joc și cele două echipe nu au mai marcat. Kovacevic cu 2 libere înscrise a dus scorul la 73-71 cu un minut și jumătate rămas de joc. Nikolic a marcat o liberă din două după ce oaspeții au ratat. Jonte Flowers a ținut Asesoftul în joc cu un coș marcat pe final de atac. Același Nikolic a ratat de la distanță și șansa de a câștiga a gazdelor. Runkauskas i-a pedepsit pe medieșeni cu triplă cu 11 secunde rămase de joc. La ultima atac, gaziștii s-au precipitat iar Burlacu a închis partida, scor 74-77.

Jonte Flowers a fost cel mai bun marcator la partidei cu 25 de puncte la care a mai adăugat 3 recuperări și 4 pase decisive. Ivan Zigeranovic a făcut un meci foarte în fața fostei sale echipe, încheiat cu 24 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Marius Runkauskas a reușit la rândul său 17 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive.

De la Gaz Metan Mediaș, Aliaksandr Pustahvar și Gediminas Navickas au marcat fiecare câte 16 puncte în timp ce Marko Djurkovic a terminat în double-double, 12 puncte și 13 recuperări.

După acest rezultat, Gaz Metan rămâne pe 10 în clasamentul LNBM cu 8 victorii și 11 înfrângeri în timp ce CSU Asesoft Ploiești trece pe prima poziție cu 15 victorii și 5 înfrângeri dar cu un meci mai mult jucat decât Steaua CSM București.

foto: Vlad Filipaș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!