Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești câștigă primul meci cu Energia Târgu Jiu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
29.04.2015

Campionii en-titre de la CSU Asesoft Ploiești au început cu dreptul semifinala cu CS Energia Târgu Jiu, câștigând meciul inaugural al seriei cu scorul de 82-76 (23-23, 15-15, 17-15, 27-23).

M. Runkauskas cu 25 de puncte și 10 pase decisive a fost cel mai bun om din lotul gazdelor, fiind urmat de J. Flowers cu 13 puncte (11 recuperări), I. Zigeranovic 12 și C. Cooper 12. De cealaltă parte, din lotul Energiei s-au remarcat L. Darby Jr. cu 16 puncte, P. Troupe 15, N. Milosevic 14 (10 recuperări), A. Glyniadakis 13 (7 recuperări) și G. Watson 13. 

CSU Asesoft Ploiești conduce astfel seria cu 1-0, iar mâine de la ora 18:00 se dă startul partidei cu numărul 2. Pentru gruparea din Târgu Jiu acest eșec este primul din play-off. 

Vom reveni cu cronica meciului de la Ploiești!


CSU Asesoft Ploiești și CS Energia Târgu Jiu se află la egalitate la pauza mare a primului meci din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Astfel, după primele două sferturi, tabela din Sala Olimpia indică 38-38

J. Flowers, C. Cooper și I. Zigeranovic, toți cu câte 8 puncte marcate, au fost principalii evidențiați ai prahovenilor în prima jumătate de joc. De cealaltă parte, de la formația din Târgu Jiu, G. Watson a fost cel mai bun jucător cu 13 puncte puse pe tabela de marcaj. 

Vom reveni cu amănunte de la Ploiești!

19 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    ...
    Asehotii au castigat din nou... Maniera de arbitraj, aceeasi. Pacat!

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    No cum ii? Ross castiga meciuri singur si Runkauskas nu? Unu cu Timba si unu cand trebe...

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Pe merit
    Sa fim serioși, Ploiestiul a câștigat azi pe merit. Au fost multe greșeli de arbitraj, dar în defavoarea ambelor echipe. La câte au trecut cu vederea arbitrii la grecul ăla ( pivotul lor ) , trebuie sa fie eliminat de mult. Apropo , foarte nesimțit grecul, arbitrii ar trebui sa fie mai atenți la jocul lui.

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @gabitzu01
    Assesoft are un lot valoros. De arbitri, in principal. Principala sarcina a fost sa-l scoata pe Watson din joc. Cel putin doua, daca nu trei fouluri dictate impotriva lui, au fost gratis. Dar valoarea lotului de arbitrii nu le-o pot contesta. Cu orice risc, o sa am grija de ei cand vor veni la Tg-Jiu. Ca vad ca Federatia doarme in bocanci. Oare sa fi platit Ghita mult in fata ?! Oare cat mai suportam, noi, iubitorii, bataia asta de joc ? Daca federatia nu face nimic, nu cumva ar trebui sa ne implicam, noi, iubitorii de baschet ? De fairplay ? Sa castige cel mai bun...cine rezolva asta ?

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    arbitraj
    arbitrii ar trebui sa fie atenti la absolut orice se intampla pe teren. Voi ati vazut faulturile nr 3 si 4 la Watson? si-au dat seama ca la pozitia 5 avem solutii. Dar la pozitia 1, daca il eliminam am rezolvat problema.
    NU VREM DECAT SA FIM RESPECTATI IN ROMANIA SI SA FIM ARBITRATI CORECT!

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    ?
    Dar când au greșit în favoarea voastră nu ai văzut ? Sau nu se pune ? Când grecul vostru lovește cu cotul, tine de tricou , pune piedica nu se da fault. De acord ca au fost și faze în favoarea ploieștenilor , dar uita-te și la cele în favoarea voastră . Dacă vrei sa fii obiectiv. Grecul a avut și la Pitesti același comportament nesportiv, cu lovituri cu cotul, împingeri nesanctionate.

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    Bucurie
    Cei ce au vazut comportarea lui Victor Viorel si a lui Horia la Trabzon, credeau ca Steaua a castigat ;ocul III in Turcia.
    aveti mila de grigoras. Nu-l mai trimiteti la Tg-Jiu ca am o trompeta care-l va surzi cu siguranta, daca nu l-a surzit in meciul cu Pitesti.

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @gabitzu01
    Si ce sa facem, sa ne inchinam la Sfantul Burlacu ?! Nu face cam la fel ?Nu confunda tertipurile jocului cu maniera de arbitraj. Sarcina arbitrilor a fost simpla- scoteti-l pe Watson, ca n-au rezerva la PG...Si au executat.

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Fapt divers
    Va spun de pe acum. Maine vor arbitra impotriva lui Milosevic si Glynyadakis. Vorbesc de arbitrii, maine ne vor ataca la recuperari.

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marius r :

    :)
    Daca imi spune si mie cineva faze pro asesoft,nu faulturi care se pot interpreta, va dau dreptate in tot ceea ce spuneti..si inca ceva, runkauskas a jucat 13 min cu 4 greseli...de ce nu l-a luat nimeni unu la unu sa scoata un fault? Numai bine

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015)
    • CS Energia Târgu Jiu abu:

      :)
      tocmai acolo se face diferenta. La faze care se intrepreteaza diferit fata de cele doua echipe. Pentru ca altfel ajungem la meciul lui grigoras de la Sibiu.

      cu 9 ani în urmă (29.04.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marius r :

    faulturi
    27-22 la libere pt energia...4 greseli runkauskas in sfertul 3..deci asta cu arbitrajul nu prea tine in meciul de azi :) mai bine se cauta greselile pentru a putea castiga maine

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Maine
    Sper ca maine sa jucam contra Assesoft. Nu contra arbitrilor smecheri.

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Dear Energia... welcome to hell...
    ... bun venit in cosmarul unei serii decisive cu Asehotii!

    Cateva observatii dupa 3 asemenea vise urate:
    -cand se apara ploiestenii se fluiera doar faulturile evidente sau cele care vor ei sa le faca evidente
    - cand te aperi tu impotriva lor, daca respiri prea aproape de ei... e fault
    - daca ai comentat,sau iti dai ochii peste cap... iei tehnic
    - banca Ploiestiului ia tehnic meci de meci... banca... nu jucatorii ca nu cumva sa se adune 5, ca apoi pseudo suporterii acestei echipe sa aiba un alibi "pai am luat tehnic, cum sa traga arbitrul cu noi?!"
    - din echipa ta, unul sau mai multi din cei mai buni jucatori aduna 3 faulturi inainte de pauza, si 5 imediat in sfertul 3
    - la Asehoti este Szijarto in aceasta situatie... dar hey, cineva trebuie sa fie sacrificat, mai ales jucatori decisivi ca Levi (nici nu stiu ce sa pun in ghilimele... decisivi sau Levi)
    - in momente cheie ale jocului se fluiera ceva nebunie care creaza clar avantaj echipei din Ploiesti... apoi cand meciul e ca si decis se mai fluiera aiurea si in favoarea ta si uite asa s-a nascut fraza: "arbitrii au gresit in ambele directii"


    Concluzie simpla daca imi permiteti: daca vrei sa bati Asehotii intr-o serie de Play Off trebuie ca:
    1. Sa joci perfect in atac si sa iti intre orice de oriunde caci in aparare nu ai sanse
    2. Sa prinda ei o zi proasta si sa nu le intre nimic

    Daca esti apropiat de ei ca valoare, ca joc... slabe sanse, nu conteaza cat muncesti. Nu conteaza tactica pregatita cand nu stii ce vor fluiera maine impotriva ta.

    Draga Energia Tg Jiu: va doresc din tot sufletul sa treceti de aceasta serie de 5 vs. 8 si sa iesiti invingatori! Caci o tara intreaga s-a saturat de aceste situatii aiurea si la care e clar ca Federatia e partasa!

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marius r:

      :)
      Vino te rog cu o faza..nu cu pseudo-faulturi...vorbeai de 4 greseli in sfertul 3..uite ca azi le-a avut cel mai bun de la asesoft..deci te cam contrazici singur...pana nu vine cineva so spune ceva concret e doar bla bla bla...apropo, pivotul grec cum ti se pare ca a jucat azi?..merita sa fie eliminat sau nu? Fi corect si impartial

      cu 9 ani în urmă (29.04.2015)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      corect Tomy, asa este!!!
      perfecta analiza pe care ai facut-o!!!

      cu 9 ani în urmă (30.04.2015)
    • CSU Asesoft Ploiești Gabby:

      Dear Energia... welcome to hell...
      Presupun ca nu a aratat la televizor toate iesirile celor de la Enegia. Ai vazut cand s-a enervat 55 ca, dupa ce l-a faultat pe Zigeranovic, a mai dat si cu piciorul in el? Total antisportiv. Multe iesiri de genul acesta. Inainte sa ii faceti pe cei de la Asesoft hoti, uitati-va la propria echipa. Si de ce tot pomeniti ca l-au scot pe Watson, ca si de la Asesoft a iesit Cooper, jucator destul de important...Noi ce am mai fi zis daca va reusea sa il scoateti pe Runkauskas? Si atunci tot cu noi au tinut arbitrii... Daca suntem asa de hoti, cum am facut ce am facut in Eurocup? Si acolo ne-am cumparat arbitrii, nu?

      cu 9 ani în urmă (30.04.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ce spuen Tomy e perfect adevarat, cu remarca ca o serie cu Asesoft nu se castiga cu atacul in niciun caz. Castigi pe aparare, dar iti trebuie jucatori calmi care sa stie cand si cum se pot apara agresiv in unu la unu, sa iti faca switchurile la timp. Daca dai pe atac sansele sa iei 100 is mari pt ca echipa buna au avut tot timpul. Toate seriile echilibrate din ultimii 11 ani care le-a avut asesoftul, au fost impotriva unor echipa cu aparare foarte buna.

      Dincolo de asta ieri a fost un meci urat si plin de magarii(echipa Ponta vs echipa Ghita...2 personalitati baschetbalitice...ce ii drept ca duelul Vulc-Cristescu trebuia inlocuit). Grecul Energiei trebuie sa ia 2,3 tehnice si trebuia trimis la dusuri foarte repede, de cealalta parte a fost problema cu Watson(fie vb intre el fiind foarte neglijent la apararea agresiva in condiitle inc are nu joaca prima data in viata la Ploiesti).

      Peste toti a fost Runkaukas, care nu stiu exact cum a ajuns si ce cauta prin Romania. in toate momentele grele i-a dat tot ce stabilea la timeout-uri antrenorul pontist(ultimul cos fiind de referinta in acest sens). Pana la urma Runkauskas a castigat meciul...

      cu 9 ani în urmă (30.04.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dunk :

    Punct ochit!
    Tomy,ai spus tot ce era de spus!!Jos palaria!Dar,ma intreb pana cand?Oare nu le este rusine sa ajunga mereu in finala tot cu hotii?Unde le este demnitatea,la ce bun atatea titluri castigate in maniera asta?Imi doresc din tot sufletul sa-i elimine Energia si sa joace finala cu Mures si atunci sa castige cel mai bun.Oricum,daca Asesoft ajunge iar in finala,cred ca toata suflarea baschetbalistica din Romania, mai putin ploiestenii vor sustine echipa adversa.

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!