Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești deschide cu victorie seria semifinală cu Energia Târgu-Jiu

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
29.04.2015

CSU Asesoft Ploiești a început cu dreptul seria din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, contra Energiei Târgu-Jiu. În partida jucată în Sala Olimpia din Ploiești, gazdele au avut nervii mai tari pe final și s-au impus într-un meci în care diferența dintre cele două echipe nu a fost niciodată una considerabilă. Astfel CSU Asesoft Ploiești preia conducerea după primul meci iar mâine se va duela din nou cu Energia în tentativa de a-și apăra propriul teren.

Sasa Ocokoljic a apelat la un prim 5 format din Stefan Pot, Marius Runkauskas, Jonte Flowers, Cătălin Burlacu și Chris Cooper în timp ce Antonis Constantinides i-a trimis din prima secundă pe Giordan Watson, Porter Troupe, Louis Darby, Nemanja Milosevic și Andrea Glyniadakis.

Partida a început furtunos, cu un coș de la mare distanță al oaspeților prin Porter Troupe. Ostilitățile s-au echilibrat rapid iar după 2 minute scorul era egal, 6-6. Gazdele de la CSU Asesoft Ploiești au reușit un run de 5-0 cu care s-au desprins. Răspunsul Energiei a fost unul foarte bun și au trecut la conducere însă cel mai mare avantaj pe care l-au avut a fost de 4 puncte. Marius Runkauskas a readus campioana în avantaj cu 15 secunde rămase din primul sfert, ca mai apoi Glyniadakis să stabilească scorul după 10 minute, 23-23. Actul secund a fost unul mai sărăcăcios în ceea ce privește punctele. La jumătatea sfertului, gazdele au lăsat impresia că se pot desprinde după ce Pelekanos și Flowers au dus scorul la 33-27. În ultimele 3 minute ale sfertului, Energia a echilibrat din nou balanța și după un parțial de 9-4 se intra la cabine cu scorul egal de 38-38.

Secvența secundă a început cu Energia la timonă, după ce Glyniadakis și Troupe au marcat fiecare câte un coș de 2 puncte. Echilibrul s-a menținut și în acest sfert, niciuna dintre echipe nereușind să se desprindă la mai mult de două posesii. Marius Runkauskas a închis sfertul cu o triplă, pentru scorul de 55-53 după 30 de minute de joc. Sfertul decisiv și-a consumat și el primele minute sub spectrul unui joc echilibrat și parcă toată lumea aștepta finalul pentru a se face diferența. Primii care s-au desprins au fost ploieștenii, care la jumătatea sfertului aveau 5 puncte avans. Oaspeții nu s-au lăsat intimidați iar egalarea a venit pe mână lui Milosevic cu 1 minut și jumătate rămas de joc. Diferența a fost făcut de „killer-ul” Marius Runkauskas care a marcat două triple, ultima cu 17 secunde înainte de final și a lăsat Energia fără speranță. Astfel prima partidă dintre CSU Asesoft Ploiești și Energia Târgu-Jiu s-a încheiat cu scorul de 82-76.

Remarcații partidei:

Asesoft: Marius Runkauskas 25 de puncte, 10 pase decisive și 2 recuperări; Jonte Flowers 13 puncte și 12 recuperări; Ivan Zigeranovic 12 puncte și 5 recuperări.

Energia: Louis Darby 16 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive; Porter Troupe 15 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive; Nemanja Milosevic 14 puncte și 10 recuperări.

Partida a doua dintre CSU Asesoft Ploiești și Energia Târgu-Jiu va avea loc mâine, 30 aprilie, cu începere de la ora 18:00 în Sala Olimpia din Ploiești.

8 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    ...
    Titlul corect : trei arbitri romani castiga meciul impotriva ocupantei locului III din Eurochallenge.

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    @realgorj
    Scuze pentru eventuala lipse de respect , poate ești mai in vârsta , dar TE C*CI PE TINE ! . A fost un meci foarte disputat , foarte frumos de urmărit si ma bucur ca azi am câștigat . Am aplaudat o sala întreaga Rovinari , meritat , pentru rezultatele obținute , respect echipei , respect galeriei adverse , pe care eu de la distanța am văzut-o civilizata . As mai avea un singur lucru de specificat , ca am văzut o echipa a energie jucând foarte dur , neașteptat de dur , mai ales grecul , chiar e jegos , dar jucător de valoare . Pronostic mâine , +10 Asesoft

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @suportebaschet
    Nu iau in seama limbajul tau. Spun doar ca arbitrii au urmarit eliminarea lui Watson, si au reusit. Ne-au taiat mana dreapta.Vedem ce-o mai fi, maine si in restul jocurilor.

    cu 9 ani în urmă (29.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe marius r :

    :)
    Aceeasi arbitrii au dat faultul 4 manei drepte de la asesoft (runkauskas) cand mai erau 13 min de joc..lasa-ti-o draq de vrajeala ca dati in penibil...cautati in ograda proprie de ce s-a pierdut meciul...karpeles inexistent,milosevic sub ce a jucat pana acum, watson la fel, grecul nu l-a aparat pe zigeranovic...etc..deci problema e la tg.jiu nu la arbitrii..cel putin asa a fost azi. Nu mai traiti in trecut

    cu 9 ani în urmă (30.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dunk :

    :)))
    Problema si fluierul au fost la Stoica,Bukuresti si Podar,urmasii lui Ciulin!!Nu l-au mai delegat acum pe Ciulin ca sa dezminta ceea ce stie toata lumea,de atatia ani.Acum au trecut la "cursuri" cei de mai sus.Iar in ceea ce priveste publicul ploiestean,jignesc cu nesimtire(nu toti)fanii echipelor adverse.Sa speram ca maine va castiga Energia si sa sterga ranjetul si aroganta de pe fata lui Iacobescu.Ia ziceti,v-a cam fost astazi frica de Energia,v-ati luat masuri?

    cu 9 ani în urmă (30.04.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    .
    Daca tot e asa putreda treaba de ce a-ti mai venit la Ploiești si de ce mai speri sa se intample ceva maine ? Cum sa câștigați cand Asesoft joaca in 8 ? M-am înșelat , daca jignim cu nesimțire ce sa mai vorbim de voi ? Se pierde respectul câștigat pe teren de aceasta echipa datorită vouă . Voi astia de la Rovinari sa nu uitați ca a-ti câștigat cupa anul trecut fiindcă v-am lasat noi ca asa trebuia sa fie , daca nu era asta va uitați la Europa la televizor .

    cu 9 ani în urmă (30.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    alta competitie, aceeasi echipa
    Felicitari Energiei pentru victoria de duminica. Dar aseara parca era o alta echipa pe teren, o echipa care simula faulturi , jucatorii erau foarte nervosi ( mai ales americanii). Nu se manifestau asa saptamana trecuta cand jucau in Turcia .Ar fi dat arbitrii cu ei de pamant de nu se vedeau.Asta ce inseamna? Lipsa de respect consider fata de spectatorii si telespectatorii romani.Oricum au realizat si faze frumoase , dar sa spui ca arbitrii au tinut numai cu Asesoft ar fi pacat.

    cu 9 ani în urmă (30.04.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    arbitraj
    Iar ati inceput cu arbitrajul? Din nou s-a furat ca in codru si Energia trebuia sa castige la 30 de puncte? Au fost 2-3 decizii mai ciudate dar nu au influentat jocul final! Energia a pierdut ca au ratat libere si ca banca lor a produs zero- Tal si Lamonte au fost slabi si nu poti castiga un meci tragand doar de titulari pana la epuizare!

    cu 9 ani în urmă (30.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!