Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești încearcă să oprească seria înfrângerilor în deplasarea de la Mediaș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.02.2015

CS Gaz Metan Mediaș

LNBM

Etapa 21

28.02.2015

Ora 20:30

Sala Sporturilor Mediaș

 

CSU Asesoft Ploiești
8-10   14-5

Etapa cu numărul 21 a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin programează la Mediaș confruntarea dintre Gaz Metan și campioana în exercițiu, CSU Asesoft Ploiești. Jocul dintre cele două combatante este programat sâmbătă, 28 februarie, cu începere de la ora 20:30, fiind transmis în direct de Digi Sport 2.

Meci cu implicații diferite pentru cele două formații. Gazdele încearcă să rămână cât mai aproape de locurile de play-off în timp ce ploieștenii încearcă să recupereze terenul pierdut în duelul pentru prima poziție cu Steaua CSM bucurești. Etapa trecută, Gaz Metan Mediaș a avut un meci facil pe terenul lui U Cluj, pe care l-a câștigat cu scorul 103-81. Dincolo, CSU Asesoft Ploiești a pierdut pe teren propriu în fața lui U BT Cluj-Napoca, acesta fiind al doilea insucces consecutiv al campionilor după ce cu o etapă înainte au cedat în fața lui BC Mureș.

Altădată, meciul dintre Gaz Metan Mediaș și CSU Asesoft Ploiești era un adevărat derby în lupta pentru supremația în LNBM. Echipa din Mediaș a avut o cădere în sezonul trecut când a ratat play-off-ul, lucru pe care încearcă să nu-l mai repete în acest sezon. Cele două formații care se întâlnesc sâmbătă, au oferit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din ultimul deceniu. În anul 2010, Gaz Metan învingea Asesoftul cu scorul 120-118 după 2 reprize de prelungiri și la capătul unui meci cu foarte multe răsturnări de situație. În palmaresul direct, CSU Asesoft Ploiești are un avantaj enorm. Ploieștenii au câștigat 22 de partide în timp ce medieșenii s-au impus în doar 5 rânduri.

Înaintea acestui meci, CSU Asesoft Ploiești nu a primit cea mai bună veste. Finanțatorul principal al grupării prahovene, Sebastian Ghiță a decis să se retragă din a mai investi în baschetul ploieștean.

Pentru Vladimir Arnautovic o altă veste nedorită este accidentarea lui Chris Cooper. Pivotul american a suferit o entorsă la meciul cu Steaua CSM și de atunci nu a mai evoluat iar pentru meciul cu Gaz Metan Mediaș acesta este în continuare incert.

Partida de sâmbătă (28.02) va fi condusă de o brigadă de arbitrii formată din Alexandru Olaru, Adrian Habor și Alexandru Anica în timp ce observator al partidei va fi domnul Tiberiu Rist.

foto: Cătălin Soare (www.sportaction.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!