Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești încheie seria cu Energia și ajunge în semifinale

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
02.05.2014

69-87
0  

3

CSU Asesoft Ploiești a câștigat și partida cu numărul trei în fața Energiei Rovinari și s-a calificat pentru semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Fără Darby Jr. și Jarzvin, ambii accidentați, echipa gorjeană nu a reușit să facă față campioanei. Astfel Energia Rovinari a spus adio playoff-ului cu un sec 0-3 în fața Asesoftului.

Primii cinci:
Energia: Watson, Troupe, Karpels, milosevic și Djapa
Asesoft: Popovic, Mohammed, Guțoaia, Burlacu și Tica

Primul angajament al partidei a fost câștigat de Energia, care a și fructificat acest prim atac. Dalibor Djapa a fost singurul marcator al Energiei în primele 3 minute, cu 5 puncte, în timp ce Asesoft marcase doar 4. La jumătatea sfertului, scorul era egal, 8-8, după ce ambele echipe au greșit foarte mult pe fază ofensivă. A urmat apoi încă un minut de inexactitatea în atac, oprit de cele două libere marcate de Porter Troupe. Cătălin Buralcu a replicat imediat pentru 10-10. Energia a accelerat pe finalul primului sfert și s-a desprins la 21-15. Liberele au făcut ca Asesoftul să nu piardă contactul cu echipa gazdă. Scorul final al primului a fost 21-18. Prima posesie în sfertul doi a aparţinut Asesoftului, care egalat rapid la 21 după tripla lui Popovic. După câteva atacuri ratate de ambele părți, Cătălin Burlacu readucea echipa prahoveană la conducere pe tabelă după un lay-up de toată frumusețea. A urmat time-out cerut de Radu Stroescu. Nici după timpul de odihnă Energia nu și-a revenit iar tot Asesoft a fost cea care a marcat prima. Intrat de puține secunde pe parchet, Ante Krapic a marcat un coș de la 3 puncte care ducea scorul la 22-28. Vasile Ștefan a răspuns cu un coș de la aceiași distanță la următorul atac. Jocul a intrat apoi într-o perioadă destul de nefastă cu destui nervi și faze încâlcite. Pe acest fond al jocului, niciuna dintre echipe nu s-a distanțat. Înaintea ultimelor două minute ale primei reprizei scorul era egal, 33-33. Până la finalul primei secvențe Energia a iuțit puțin jocul și a reușit să intre la cabine cu 4 puncte avans în fața Asesoftului, scor 40-36

Primul coș al reprizei secunde a fost marcat de Energia prin Tal Karpels. Asesoft a înscris puncte din secvența secundă după libera transformată de Alhaji Mohammed. Pentru Energia însă trei dintre cei 5 titulari au acumulat 3 greșeli personale, fiind vorba despre Troupe, Milosevic și Djapa. Energia Rovinari a pus cea mai mare diferență pe tabelă după nici 3 minute scurse din actul trei, 46-37, după coșul lui Milosevic. Porter Troupe a comis a patra greșeală personală înaintea jumătatea sfertului 3 iar Guțoaia transforma ambele libere. Bojan Popovic a marcat un coș de 3 puncte după un atac ratat de Energia iar scorul devenea 46-44. Run-ul ploieștenilor nu s-a oprit aici și au ajuns să conducă cu 46-54 înaintea ultimelor 2 minute ale sfertului. Porter Troupe o readuce pe Energia în meci cu un coș de la 3 puncte. Asesoft a rămas neclintită însă și a dus scorul la 53-62 înaintea ultimelor 10 secunde ale sfertului. Același Porter Troupe însă a reușit un buzzer beater spectaculos. Actul decisiv a început fulminat pentru Asesoft care a dus diferența la 10 puncte. Energia nu a mai reușit să se apere deloc, poate datorită și faulturilor comise iar handicapul a rămas același până spre mijlocul sfertului. Bojan Popovic a închis meciul practic cu mai puțin de minute rămase, cu un coș de 3 puncte pentru scorul de 59-72. Până în final nimic deosebit nu s-a întâmplat. Asesoft și menținut avansul fără a da șansa echipei gazdă să revină în meci. După 40 de minute de joc tabela din Sala Sporturilor din Târgu-Jiu indica scorul 69-87.

Remarcații partidei:
Energia: Porter Troupe 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, Giordan Watson 12 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive
Asesoft: Cătălin Burlacu 18 puncte și 8 recuperări, Bojan Popovic 15 puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive

14 comentarii la aceasta stire:
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    Campioana p**ii
    După ce i-ați scos din joc pe Darby și Jazvin arbitrii v-au ajutat și în meciul 3. Milosevic numai el știe câte coate și împingeri a primit.

    Sunteți penibili Asehoților, nu e de mirare că nici vântul nu bate la voi în sală pentru că oamenii nu se înjosesc să vă cumpere bilet și să vă facă vouă galerie.

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Multumim Energia !
    Multumim baieti ! Ati luptat cu toata puterea, dar atat s-a putut. Cu Darby si Jazvin in teren altfel ar fi fost rezultatul. Din pacate, banca prea scurta in seara asta...Si, daca ma gandesc bine, am reusit sa jucam cu Assesoft gratie ,,marelui'' Nini, care a reusit sa piarda 6 meciuri in ultimile secunde.Suntem bucurosi pentru performanta din Cupa, iar fenomenul baschet ia amploare la noi.Daca vom reusi sa pastram nucleul de jucatori in sezonul viitor, cred ca vom avea un cuvant greu de spus in campionat.Revenind la jocul din seara asata, sa nu uit de arbitrul Nicolae Dragos, care a reusit performanta ( nu rara) sa se umple de penibil.

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ghalb :

    dragos nicolae
    cu litere mici la fel ca si caracterul acestui figurant de arbitru , alaturi de bogdan podar (tot cu litere mici ) au tras pentru asehoti .
    BRAVO ENERGIA !!!!

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș mmstoica11 :

    sa nu mintim
    d-le rapidist, ce inseamna "I-ati scos din joc"? Pai, Darby a picat pe mână după o pătrundere şi s-a accidentat la deget (ce trebuia să facă adversarul de lângă el, să-l prindă?), iar Jazvin înţeleg că a avut o problemă musculară. Ce treabă are cu jucătorii de la Asesoft???

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde
  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș mmstoica11 :

    arbitraj
    stiti care a fost raportul la libere? 32 energia, 19 asesoft. aproape dublu. sunt cifre care erau aruncate in fata de altii cand asesoft era intr+o situatie similara. energia trebuia sa aiba lot, nu 5 jucatori, pentru a avea pretentii mai mari. norocul din cupa se intampla o data la 100 de ani, ca adversarele sa inscrie o singură aruncare de 3 puncte in doua meciuri, din 37 de incercari (23 Asesoft şi 14 Oradea).

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @mmstoica11
    Prietene, am fost in sala...ce tavaleala nesanctionata a incasat Milosevic, in special de la Burlacu, un mare nesimtit...Cu Assesoft e clar, poti sa ai ce lot vrei, daca fluierasii nu-s corecti...Fraieri sunt ai nostril, ca ar trebui un raport pe arbitrajul lui dragos nicolae...

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    mm dar nu stoica
    Ai dreptate,nu cei de la Asesoft i-au accidentat pe cei doi. Daca stii cum s-a acidentat Darby, ori esti Gutoaia, ori esti din anturajul echipei noastre(glumesc,partial). In ce priveste raportul liberelor,te rog sa urmaresti statistica mai ultor meciuri din liga nationala. Vei constata ca astfel se mascheaza cel mai bine un arbitraj tendentios. Un alt "alibi" invocat de minunatii nostri fluierasi este diferenta de scor. Adica,ai luat bataie la 20-25 de puncte si te plangi de arbitraj, ce conteaza ca erau 6-7 cu trei-patru minute inainte de final si ca din primul sfert le-ai dat cate trei greseli la cei mai buni jucatori ai adversarilor (orice asemanare cu meciuri reale este pur intamplatoare). Altfel,Energia nu are doar cinci jucatori. Are o ECHIPA. Si a cstigat Cupa. Nesperat,uluitor,nemaintalnit, superextraordinar,... Orice poti spune,numai ca ar fi fost ajutata de arbitri,nu.

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cione77 :

    Comentariu
    Dupa ceea ce am citit la ante vorbitorii mei sustinatori ai energiei -apropo felicitari echipei gorjene ptr. cupa ( cei care-i urasc pe cei de la asesoft ) ori nu cunosc baschet , ori sunt prea orbiti de dragoste ptr. echipa lor.
    Chiar nu ati putut observa la rece faptul ca exista diferente mari atat in valoarea individuala a jucatorilor ambelor combatante cat si in numericul oamenilor care au intrat pe teren de fiecare parte ?
    In atenntia micului si inimosului grup de sustinatori ai energiei ( cei care au asigurat vorbele "dulci" la adresa arbitrilor din cele 2 meciuri de la ploiesti ) , va intreb doar atat :
    Voi chiar nu realizati ca sunteti nemultumiti ( orice ar fi pe teren) de arbitraj atunci cand se dicteaza penalitati impotriva echipei pe care ati sustinut-o ?
    Si aseara considerati ca a fost la fel ( la voi acasa ) , artitrii au favorizat ploiestenii ...
    Hai sa fim seriosi .
    Deasemenea faptul ca se accidenteaza ( poate unul dintre cei mai buni/constanti jucatori ai vostri la ploiesti ) considerati ca a fost intentionat ?
    Dar ce ziceti de modul in care s-au aparat aseara ploiestenii ?
    Ce ziceti de faptul ca watson al vostru nu mai stia ce sa faca si cui sa paseze ptr. ca a fost aparat apropape in permanenta de cate 2 adversari ?
    Ce ziceti de faptul ca nu ati avut procentaj bun la aruncarile de 3 puncte si ca sub panou nu ati reusit sa faceti mai nimic in ultimile 2 sferturi ?
    Aceste aspecte , dar si altele , nescrise inca , va vor da imaginea neputintei energiei de a trece de asesoft aseara .
    Faptul ca-l injurati mereu pe burlacu ( o tara intreaga nu numai voi ) este frustrarea tururor ptr. ca este la ploiesti si este un jucator care poate trage echipa dupa el in momentele de cumpana , ceea ce s-a intamplat de foarte multe ori.
    Iar la final ,ramane rezultatul si nu comentariile rautacioase ( ca sa nu zic tendentioase) atat la adresa ploiestenilor cat si a arbitrajului .
    energia a luat cupa iar asesoft merge mai departe.


    cu 9 ani în urmă (03.05.2014)
    • YMCA alin67:

      Burlacu,oare de ce?
      Ce zici de faptul ca Burlacu injura antrenorii adversi(si chiar pe al lui),adversarii(si coechipierii),suporterii echipelor adverse,arbitrii,toate acestea intamplandu-se sub privirile protectoare ale acestora din urma si ale comisarilor? Nu stiu daca "o tara intreaga" il injura pe Burlacu, dar reciproca e sigura.

      cu 9 ani în urmă (03.05.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @cione77
    Prietene, hai sa n-o mai dam dupa copac...Eu am spus ca atat s-a putut, ca banca noastra a fost mult prea scurta pentru acest meci. Dar imi mentin punctul de vedere fata de arbitrul nicolae dragos, in primul rand, si partial bogdan podar.Milosevic a incasat o tavaleala de zile mari sub privirile nepasatoare ale arbitrilor...Troupe pune doua capace absolut regulamentare si se alege cu doua faulturi.Si evident ca primii de la noi care au incasat greseli personale au fost Troupe si Djapa, din primul sfert...Da, lotul Asesoftului e valoros, pe masura bugetului. De ce aveti nevoie si de fluierasi ? Poate ar trebui schimbat regulamentul si arbitrii sa fie prezentati imediat dupa lotul Asesofului ? Asa , ca o extensie ?!

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gogu :

    S-au plimbat
    Numai cine nu a vrut nu a vazut diferenta uriasa de valoare dintre cele doua loturi!Asesoft a fortat numai cat a fost nevoie si numai cand a vazut ca adversarul nu mai poate raspunde.Nu ne-am invatat inca cu scorurile albe din play-off-uri din ultimii ani?{exceptie bineinteles finala cu U-Cluj,pierduta}.Credea Energia ca se poate opune?Poate doar niste suporteri naivi au facut-o!

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @gogu
    Ai dreptate. Intre loturile de aseara diferenta a fost mare. Dar lotul nu inseamna echipa. Si aici au intervenit fluierasii, cum au facut-o si la Ploiesti, in meciul 2, presupunand ca l-ai urmarit.

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    ca fapt divers...
    La un moment dat, publicul iritat de prestatia arbitrilor, a inceput sa scandeze ,,hotii, hotii''...fapt oarecum obisnuit la meciurile Asesoftului...ce credeti ca a a facut Popovic de la Asesoft ? L-a chemat pe arbitrul Podar sa dea fault tehnic la public...

    cu 9 ani în urmă (03.05.2014) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu airjordan :

    cione77
    Sunt de acord cu faptul ca Asesoftul are un lor mai valoros decat al Energiei. Cel putin din punct de vedere al rezervelor. Dar asta nu-i da dreptul sa faca ceea ce face de ani de zile. Are tot timpul cel putin 6 oameni in teren (a se citi ca in permantenta cel putin unu din arbitri trege pentru ei). Mai zice cineva pe aici ca Energia avea nu stiu cate libere. Dar in ultimul sfert cand cel mai bun jucator al energiei (Troupe) era eliminat, Djapa avea 4 greseli personale normal ca trebuia si arbitri nostri minunati sa dea impresia ca acord cei 5% echipei gazda.
    Cat despre Burlacu baiete nu este chiar asa mare jucator pe cat il vezi tu sa il fluiere lumea pentru ca este la voi. Nu am vaut pe nimeni fluierand pe Virgil Stanescu, de exemplu (care este cel putin la acelasi nivel cu Burlacu).
    Pentru toti suporterii ploiesteni nu pot decat sa va zic un vechi proverb "Can d doi iti zic ca esti beat te duci si te culci". Voua va spune o tara intreaga ca "umblati" la arbitri si voi o tineti pe a voastra ca sunteti buni. Sa fim seriosi totusi.

    cu 9 ani în urmă (04.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!