Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești revine în Olimpia pentru confruntarea cu SCM U Craiova

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
03.03.2015

CSU Asesoft Ploiești

LNBM

Etapa 21

04.03.2015

Ora 19:00

SCM Universitatea Craiova
15-5   7-11

CSU Asesoft Ploiești încearcă să reînnoade șirul victoriilor în partida pe care o dispută pe teren propriu în fața lui SCM U Craiova. Duelul dintre cele două echipe contează pentru etapa etapa cu numărul 22 a Ligii Naționale de Baschet masculin și este programat pentru data de 4 martie 2015 cu începere de la ora 19:00 la Sala Olimpia din Ploiești.

Campioana en-titre și-a revenit după cele două înfrângeri suferite în fața lui BC Mureș și U BT Cluj-Napoca, învingând în deplasarea de la Mediaș. Gaz Metan a fost o nucă tare și i-a pus serios la muncă pe elevii lui Vladimir Arnautovic. După ce au început în forță, ploieștenii au fost prinși din urmă și au trăit periculos pe final. Un coș de 3 puncte al lui Marius Runkauskas a în ultimul minut a rezolvat meciul și CSU Asesoft Ploiești s-a impus cu scorul de 77-74.

De partea cealaltă, oltenii vin după un meci mai facil pe propriul teren în fața singurei echipe din Liga Națională care nu a obținut nicio victorie în acest sezon. SCM U Craiova s-a impus în fața lui U Cluj-Napoca cu scorul de 67-59.

Obiective diferite pentru cele două echipe în acest final de sezon dar meciul de miercuri (04.03) este unul extrem de important pentru ambele combatante. Matematic calificată în play-off, CSU Asesoft Ploiești nu-și mai permite pași greșiți până la final dacă se mai gândește la prima poziție. Dincolo, oltenii sunt într-o situație mai dificilă, la o distanță considerabilă de locurile de play-off, elevii lui Andelko Mandic au nevoie de un parcurs aproape perfect până la final pentru a nu rata după două sezoane prezența în primele 8 echipe ale campionatului.

Partida tur a fost câștigată de CSU Asesoft Ploiești cu scorul de 87-77 în Bănie. Atunci Jonte Flowers a fost principalul artizan pentru ploieșteni în timp ce Travis Bureau își purta echipa în spate. În istoricul confruntărilor directe, CSU Asesoft Ploiești conduce cu 12-3 în fața lui SCM U Craiova, cu oltenii care nu au reușit nicio victorie la Ploiești.

O comparație statistică între cele două echipe ne arată că CSU Asesoft Ploiești are procentaje mai bune atât din acțiune cât și de la linia de libere față de SCM U Craiova. Oltenii stau mai bine la recuperări unde prind în medie cu 5 mingi mai mult decât prahoveni. La capitolul pase decisive tot gazdele de miercuri stau mai bine.

În continuare CSU Asesoft Ploiești are ceva probleme de efectiv. Chris Cooper este în continuare accidentat și Ivan Zigeranovic rămâne singurul pivot clasic valid din lotul campioanei.

Așadar, miercuri, 4 martie se joacă la Ploiești o partidă cu implicații atât la vârful Ligii Naționale de Baschet Masculin cât și la bătălia pentru ultimele locuri de play-off.

8 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Meci
    Daca la ploiesteni va continua degringolada afisata in ultimul timp,avem sanse sa nu iesim sifonati rau,daca ea se acutizeaza,se poate intampla o surpriza de proportii.

    cu 9 ani în urmă (03.03.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Nkw :

    .
    Este o situație propice ca să putem bate Asesoftul.. intrebarea este: avem cu cine ?

    cu 9 ani în urmă (03.03.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Pentru un moral ridicat in BIBL va doresc sa castigati contra Asesoft care oricum e deja calificate in play-off

      cu 9 ani în urmă (03.03.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      tzontzo
      Multumim pentru urari,dar daca esti atat de entuziasmat de BIBL,de ce nu le sugerezi celor de la clubul vostru sa va inscrieti voi in aceasta competitie sateasca?

      cu 9 ani în urmă (04.03.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Cu placere! Bibl o vad ca pe o competitie, ca pe o sansa de un posibil trofeu. Indiferent de valoarea competitiei, la final de sezon voi va puteti lauda cu o performanta pe cand noi daca ratam play-off-ul nu avem nimic de spus! Din dorinta de a vedea echipa mai des ar fi frumos sa jucam in Bibl dar trebuiesc bani sa rezisti!

      cu 9 ani în urmă (04.03.2015)
    • FC Argeș Pitești Shakall:

      BIBL sau Eurochallenge
      nu ar strica sa se inscrie si Pitestiul (niste meciuri in plus nu strica, plus poti sa mai acorzi niste minute celor de pe banca; daca nu joci nu poti progresa) dar are grija domnul Sapera sa nu prindem nici playoff-ul.
      Tare mie frica de jocul cu Clujul, nici aici nu o sa vedem macar vreo 7 minute din partea lui Chirof, Stanescu sau Negut

      cu 9 ani în urmă (04.03.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      tzontzo
      Aici avem viziuni diferite,pentru mine performanta inseamna ceva de substanta,de oarecare importanta.Consider mult mai important ce a realizat Energia decat o eventuala castigare a acestei BIBL.Singurul beneficiu ar fi cam cum zice Sacalul,sa le oferi minute bune celor ce evolueaza mai putin,dar la noi nu a fost cazul,tocmai ca sa ne arunce praf in ochi pentru penibilitatea din campionat s-au forjat tot jucatorii de baza pana la epuizare.

      cu 9 ani în urmă (04.03.2015)
    • FC Argeș Pitești Shakall:

      totalulbaschetilor
      performanta Energiei este la alt nivel, si aici e meritul antrenorului, demult nu am mai vazut un antrenor asa competent in liga nationala, dupa acest sezon o sa mai treaca ceva vreme sa mai vedem o performanta in europa, si Energia si Asesoft au jucat extraordinar in europa

      cu 9 ani în urmă (04.03.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!