Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești și U BT Cluj-Napoca se întâlnesc într-un derby al României

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.02.2015

CSU Asesoft Ploiești LNBM
Etapa 14
24.02.2015
Ora 20:45
Sala Olimpia Ploiești
U BT Cluj-Napoca
14-4   11-7

Marți, 24 de februarie, este programat derby-ul României dintre CSU Asesoft Ploiești și U BT Cluj-Napoca. Duelul dintre campioana României și un dintre pretendentele la trofeul din acest sezon, se va desfășura la Sala Olimpia din Ploiești începând cu ora 20:45.

Cu o echipă schimbată față de partida tur, CSU Asesoft Ploiești vrea să uite de eșecul din etapa trecută de pe terenul lui BC Mureș și să revină la o victorie în spatele Stelei. Ivan Zigeranovic și Bozhidar Avramov trebuie integrați rapid în echipa Asesoftului după ce amândoi au fost înregimentați săptămână trecută. Bulgarul a jucat în partida de la Târgu Mureș și a luat primul contact cu baschetul românesc iar Ivan Zigeranovic ar putea debuta pentru formația ploieșteană, el revenind în România după ce a mai jucat în țara noastră la Gaz Metan Mediaș.

U BT Cluj-Napoca merge la Ploiești după o victorie în fieful liderului. Elevii lui Marcel Țenter au învins la București pe Steaua CSM dar nu au fost lipsiți de emoții. Hargrove și compania au jucat perfect și în debutul sfertului patru aveau un avantaj format din două cifre. O echipă decimată a Stelei, fără Watson, Ikonic și Everrett, a revenit pe final și a dat mari emoții clujenilor. U BT Cluj-Napoca are un parcurs excelent în ultima perioadă, echipa de pe malurile Someșului Mic, câștigând 8 partide din ultimele 9 jucate.

Derby și pentru clasament. Pentru CSU Asesoft Ploiești și U BT Cluj-Napoca, acest meci este unul important și în configurația clasamentului. În eventualitatea unui succes al ploieștenilor, aceștia vin la o singură victorie în spatele Stelei și lupta pentru prima poziție la finalul sezonului regulat se va înăspri. Dincolo, o victorie a lui U BT Cluj-Napoca, i-ar propulsa pe clujeni până pe podiumul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Partida de marți (24.02) va consemna al 57-lea episod din derby-ul României. În partida tur, CSU Asesoft Ploiești s-a impus fără mari bătăi de cap la Cluj-Napoca, cu scorul de 80-69. Per total, în istoricul confruntărilor directe, CSU Asesoft Ploiești are un palmares net favorabil, cu 38 de victorii și 18 înfrângeri.

Fără nicio urmă de îndoială, acest meci dintre CSU Asesoft Ploiești și U BT Cluj-Napoca va fi unul aprig în care jucătorii celor două echipe vor da totul pentru a obține victoria. De menționat este faptul că, fața de meciul tur dintre cele două combatante, Marcel Țenter a revenit la cârma echipei alături de care a oprit hegemonia Asesoftului din ultimul deceniu.

Încleștarea va fi arbitrată de o brigadă de arbitrii formată din Laszlo Bukurești, Dragoș Nicolae și Dragoș Stan, pe când comisar al partidei va fi domnul Eugen Poenaru.

sursa foto: sportoldal.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!