Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești tranșează derby-ul cu Steaua CSM după un final încins

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
31.01.2015

CSU Asesoft Ploiești

LNBM

Etapa 17

85-80

Steaua CSM EximBank

 

CSU Asesoft Ploiești a reușit să își revanșa în fața Stelei CSM după ce în meciul tur a pierdut șa o diferență de un coș. În partida care a contat pentru etapa a 17-a din Liga Națională de Baschet Masculin, campioana en-titre s-a impus cu ceva emoții pe final chiar dacă a condus mai tot meciul. Scorul final al confruntării jucate în Sala Olimpia din Ploiești a fost 85-80 (27-21, 19-20, 21-21, 18-18).

Partida a avut un început destul de furtunos. Primul care a marcat a fost Bill Amis după care replica a venit de la Levente Szijarto care a marcat de la distanță. După ce Steaua a dus scorul la 5-8, gazdele au reușit un parțial de 7-0 prin reușitele lui Lee, Szijarto și Runkauskas. Steaua nu a mai trecut în avantaj în acest prim sfert. În ultimul minut, Jonte Flowers a înscris o triplă pentru 27-20 iar Terrell Everrett a stabilit scorul primelor 10 minute cu o liberă transformată. În actul secund jocul s-a desfășurat sub spectrul echilibrului. Chiar dacă s-a aflat mereu la conducere, echipa gazdă nu și-a creat un avantaj mai mare de două posesii. Sfertul a fost câștigat de Steaua cu scorul 19-20, fiind singurul sfert adjudecat de formația vizitatoare. Repriza a fost încheiat extrem de spectaculos de Levente Szijarto care a marcat un coș din propriul teren în ultima secundă. Astfel la pauză s-a intrat cu scorul de 46-41.

CSU Asesoft Poiești a plecat ca din pușcă în startul reprizei secunde. Burlacu cu 5 puncte și Flowers cu 3 au dus scorul la 54-43. Răspunsul Stelei a venit de la Bill Amis care a transformat un three point play. A urmat o secetă de 2 minute în care niciuna dintre echipe nu a găsit drumul spre coș. Jonte Flowers a închis seria ratărilor cu un nou coș de la distanță. Jumătatea a doua sfertului a aparținut militarilor care au tăiat diferența de 13 puncte la doar 5 înaintea ultimelor 10 minute, scor 67-62. Gazdele au început din nou mai bine și sfertul patru. După aproape 4 minute scurse din ultimul act, Chris Cooper a făcut ca Asesoft să fie conducă din nou la 10 puncte, 74-64. Steaua a revenit rapid după un run de 9-0 realizat de Drăgușin, Nicoară, Amis și Barac. După ce Runkauskas a marcat o singură liberă, Amis a egalat la 75 tot de la libere cu 2 minute rămase de joc. Steaua a trecut în avantaj după ce Lee a marcat o singură liberă pentru gazde iar Ikonic a pus mingea în coș după pătrundere. Runkauskas a marcat 7 puncte în ultimul minut și a făcut ca tabela să arate scorul de 83-78. Everett a marcat rapid 2 puncte însă Pelekanos nu a avut emoții de la libere. Barac a ratat o triplă, Asesoft a recuperat iar partida a fost decisă, 85-80 după cele 40 minute de joc.

Marius Runkauskas a fost cel mai bun jucător al partidei cu 22 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Jonte Flowers a încheiat cu 18 puncte și 6 recuperări iar Gerald Lee cu 15 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Bill Amis a fost vioara întâi pentru Steaua cu 20 de puncte și 6 recuperări. Pankracije Barac a izbutit 15 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive iar colegul său Goran Ikonic a încheiat cu 14 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    romani
    Romanii ploiestiului Szijarto si Burlacu au demonstrat in acest meci ca nu sunt atat de tampiti pe cat ii crede Dado. Si-au facut treaba si au fost extrem de utili echipei, spre deosebire de Mohammed care continua evolutiile "geniale"

    cu 9 ani în urmă (01.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!